Jump to content

Dream Theater


bu

Recommended Posts

Kad smo kod kurčenja, mislim da instrumentalni dio Outcry-a čini onu nakaradnost od rif-na-rif-nabačane "Dark Eternal Night" koherentnom i slušljivom. Jedno od većih preseravanja u njihovoj karijeri, imho.

 

 

To su DT proseravanja. Bilo ih je od IaW naovamo.

 

Ono što ovo proseravanje čini oprostivim, je to što je jedino na albumu. SC je bio sav jedno veliko proseravanje.

 

Edit: Uzgred, da te ispravim za ono što si nazvao "oduševljenjem" iznad. Ovo svakako neće biti album godine niti njihov najbolji album u karijeri. Ali je svakako veliko poboljšanje nakon dugog perioda stagnacije što je već samo po sebi dovoljno i mnogo više od onoga što smo, verovatno, svi očekivali. Ako se to računa, onda sam makar u tom smislu oduševljen.

Edited by Et in Arcadia Ego

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nakon 3 - 4 obrtanja (zadnji put uz igricu), ne znam vise sta da mislim... Ok je album, pomalo je dosadan, tehnicki i produkcijski podseca na Six Degrees (makar meni), mada ima tu i dalje nekih "novijih" (mislim na ove novije albume) trenutaka. Sta znam, u odnosu na zadnja tri, veliki plus sto su se uozbiljili i poslusali publiku. U odnosu na starije radove, slabiji... Neka sredina, jebem li ga. Ali dobro, dobro je da su makar krenuli da se vracaju na prave staze.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moji prvi neki utisak je da je vokal malo dosadan na prvo neko slusanje. Na Static Impuls-u mu je svaki refren bolji od ovih vokalnih melodia.

 

Instrumentalno i produkcijski album je sasvim solidan cak i odlican na momente, ali ove "metal pesme" su smor bas.

 

 

Mnogo bolje od skorih radova svakako :bigblue:

Edited by Erotomaniac

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. On the Backs of Angels

[4/10]

***SMARA GADNO STVAR UZ PAR VRUCIH MOMENATA

 

2. Build Me Up, Break Me Down

[?]

***JEBENI UZAS

 

3. Lost Not Forgotten

[7/10]

***OK, VEROVATNO GROWER, NEMA LJUBAVI BEZ 15-TAK SLUSANJA

 

4. This Is the Life

[7/10]

***ODLICNO VRLO DOBRO CETIR PLUS. TRULO NA MOMENTE, ALI LABRI SOKANTNO PODNOSLJIV!!!

 

5. Bridges in the Sky

[4/10]

***FORMULAICNO DO BOLA, ALI RAZBIVA U DELOVIMA; SUMNJIV REFREN, TERA MALO NA KENJ

 

6. Outcry

[5/10]

***MNOGO AMBICIOZNIJA STVAR OD OSTALIH, VISE UPLIFTING, NAJBOLJE STROFE ALI TRIES TOO HARD TO IMPRESS; KOMPONOVANO ZA UZIVO OBVIOUSLY, TREBALO DA TRIMUJU ZA CD PA DA PROSVIRAJU STO IMAJU LIVE

 

7. Far from Heaven

[6/10]

***MOZ DA SE SLUSA ALI TREBA STISNUTI ZUBE JER LABRI GADNO TJERA OVDJE

 

8. Breaking All Illusions

[8/10]

***SUPER!

 

9. Beneath the Surface

[9/10]

***EXTRA! LABRI PJEVA IZ PROSTATE NA KRAJU! MUST HEAR!!!

 

sranjkast album sve u svemu, mogu da naprave sto ovakvih pokusaja nece se nakupiti kvaliteta ni da prismrdi nekom od prvih 5 albuma al nije sranje u poredjenju sa six degrees. pasce jos dosta slusanja.

  • Upvote 2
  • Downvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nego, što reče neko na Fejsbuku - da je Portnoy još uvek u bendu, sad bi izdao DVD pod imenom 'A DRUMatic Turn of Events'... :haha::da:;)

 

I zajebite s onim kenjanjem tipa: ''Da je Portnoy još u bendu album se ni ne bi tako zvao, bla, bla, truć''. Dobra je fora. :evotigana:

 

 

Btw, nedovoljno pažljivo sam slušao album da bih sad, kao, davao neku ocenu tj. svoje mišljenje o njemu; bio sam previše zauzet ribanjem poda i kupatila u stanu. Al' vi se nešto mnogo brzo ućutaste. Danas popodne ću, valjda, napisati koju reč o ovom i o novom Opeth albumu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ne znam zasto nema vise reakcija na ovoj temi, ocekivao sam da ce biti ujedno vise fanboi uzdizanja u nebesa a i brutalnih kritika, ali mislim da je neki precutni konsenzus to da je album slusljiv i relativno unremarkable

(osim ocekivanog stilskog zaokreta, povratka ozbiljnijoj svirci o cemu se mesecima unapred razglabalo)

 

da je bar neko imao neki sveobuhvatniji komentar na temu manginijevog izvodjenja; sve ok uglavnom, bubnjevi zvuce dobro, deonice ne previse mastovite.

 

Leadovi su solidni konacno nakon duugo vremena, najznacajniji aspekt ovog albuma. Vokalne linije lice na nesto, iako jedva dobijaju prolaznu ocenu od mene u nekim pesmama.

"Balade" imaju bolji flow i bolja su strana albuma, tu nema isforsiranog izbegavanja predvidljivosti nego je citava poenta u aranzerskim finesama i tu DT radi radnju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo sad posle 10-ak slusanja mogu da kazem nesto vise.

 

Album definitivno bolji od poslednja dva, vidi se da su pokusali i poslusali fanove oko svih kritika na racun vidljivih uticaja drugih bednova koje smo mogli cuti

ovo svakako vise zvuci kao DT. Produkcija je odlicna, nije prekurcena, svaki instrument je tu u mixu (pa i bass :D )

 

Drumming: ljudi su ne znam sta ocekivali da cuju, ali Mangini ne narusava muziku detinjarijama i glupim prelazima po svaku cenu, sve je konkretno u svrsi kompozicije, inace vrhunski odsvirano sa njegove strane, sve sto cu reci je On the back of Angels na 2:13 kad krene da svira unisono bass bubanj sa riffom a desna ruka na na cineli unisono sa klavijaturama VRH ;)

 

Build me up brake me down je filler i ok, vidi se da ce spot za to uskoro da izadje :)

 

Mrzi me da pisem jos posto i dalje slusam album, ali tu ti tamo ima vrhinskih delova po meni, i dalje najveci i mozda cak i jedini minus albumu je vokal koji je jednostavno lenj u 50% albuma, jednostavno nema neke dinamike u melodijama...

 

ali definitivno + za album

Share this post


Link to post
Share on other sites

ne znam zasto nema vise reakcija na ovoj temi, ocekivao sam da ce biti ujedno vise fanboi uzdizanja u nebesa a i brutalnih kritika, ali mislim da je neki precutni konsenzus to da je album slusljiv i relativno unremarkable

 

Taj rad.

 

Evo sad ga slušam poslije dana pauze opeth (clever,huh?) i ono...mogu da slušam album, mogu da uživam u pojedinim djelovima, mogu da preskačem neke pjesme bez da zažalim zbog toga i to je to. Nema niti jedne pjesme koja me je oduševila. Najbliža tome je Breaking All Illusions.

 

Mislim da poslije inicijalnog preslušavanja prethodnih albuma od ToT naovamo im se nikad nijesam vratio...vrlo vjerovatno ista sudbina čeka i ovo ostvarenje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nakon jos vise slusanja this is the life mi je najbolja pesma, beneath the surface odlicna, ostale ocene sa prethodne strane isto stoje.

Produkcija je interesantna, to je u globalu jedna od svetlijih tacaka albuma, bas bubanj ima lep zvuk iako ne ide bas dobro uz chugga rifove (nema ih previse), nema dovoljno kicka, dovoljno oompha u nekim delovima sve je nekako previse nezno, barsunasto i toplo.

Edited by Нормалан и Природан

Share this post


Link to post
Share on other sites

jedina stvar koja mi se svidela na celom albumu je:

 

Ostalo je onako.. toplo hladno. Nije los album, ali naspram ranijih radova nista narocito.

On The Backs Of Angels sam cuo jos i ranije, pa mi usla kao u uvo, mada ni ona nije nista preterano.

 

dao bih neku pristojnu 7-icu albumu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Album je kul u odnosu na poslednja dva tri, ima nekih dosadnih momenata, ono bas standardnih, onda par pesama gde je tekst totalno debilan, ali zato ima i rifova koji su me bas ispomerali i nekih dobrih ideja koje bi mogli da istraze jos u buducnosti. Ono fifti fifti, neke pesme su bas ok a neke preskacem

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dream Theater zimska turneja sledece godine, Periphery je supporting act, dolaze u Budimpestu.

Date Location Venue

Mon Jan 23, 2012 Helsinki, Finland Icehall

Wed Jan 25, 2012 Stockholm, Sweden Hovet

Thu Jan 26, 2012 Oslo, Norway Valhall

Fri Jan 27, 2012 Copenhagen, Denmark KB Hallen

Sun Jan 29, 2012 Poznan, Poland Arena Hall

Mon Jan 30, 2012 Berlin, Germany Columbialle

Wed Feb 01, 2012 Zwolle, Holland IJsselhallen

Thu Feb 02, 2012 Dusseldorf, Germany Mistubishi Electric-Halle

Fri Feb 03, 2012 Paris, France Le Zenith

Sun Feb 05, 2012 Hannover, Germany AWD Hall

Mon Feb 06, 2012 Offenbach, Germany Stadthalle

Wed Feb 08, 2012 Glasgow, UK Clyde Auditorium

Thu Feb 09, 2012 Manchester, UK Apollo

Fri Feb 10, 2012 London, UK Wembley Arena

Sun Feb 12, 2012 Luxembourg, Luxembourg Rockhal

Mon Feb 13, 2012 Stuttgart, Germany Liederhalle

Tue Feb 14, 2012 Wettingen (Zurich), Switzerland Sportzentrum Tagerhard

Fri Feb 17, 2012 Budapest, Hungary Arena

Sat Feb 18, 2012 Vienna, Austria Gasometer

Mon Feb 20, 2012 Pordenone, Italy Palasport

Tue Feb 21, 2012 Milan, Italy Mediolanum Forum

Wed Feb 22, 2012 Perugia, Italy Palaevangelisti

Fri Feb 24, 2012 Barcelona, Spain Palau St Jordi

Sat Feb 25, 2012 Madrid, Spain Palacio Vistalegre

Sun Feb 26, 2012 Lisbon, Portugal Coliseum

Share this post


Link to post
Share on other sites

Majke mi - na Petrucci-jevoj Facebook stranici je odavno bio neki link do audio intervjua za neki norveški fan-club or something, pa je on sam odgovarao na pitanja. Između ostalog, na pitanje, kao, ''Šta slušaš trenutno?'', on reče (da malo i izreklamira) nešto u stilu: ''Oh, there's a new band that I really like - Periphery. My nephew Jake Bowen plays in it''. Čuo sam čoveka. :bigblue:

 

Btw, mnogo gotivim Periphery i jebeni djent. A i Dream Theater. Al' je novi album mogao da im bude i mnogo bolji (mada i jeste bolji od prethodna dva, I guess). A one reviewer-e koji su u istom dahu pominjali 'I&W' i 'SFOM' nabijem na kurac. Masterpiece my ass (and balls) !

 

I Petrucci može da ga duva što je otkucao te bubnjeve, mada je možda sam Mangini direktno kriv što uopšte nisu naglašeno dobri, uočljivi (meni); mada milsim da je zajebao čoveka u smislu - ''E, brate, ja otkuc'o na kompu dok smo pisali album, sad, ono, samo odsviraj i mojne mnogo da vrdaš'', te da se ovaj nije mnogo/uopšte pitao kad je u pitanju song-writing input, iako je on jebeni bubnjar (ne pričam ovo napamet, ne lupetam, jer sam u nekoliko intervjua čitao o tome kako hvale lika da se iscimao da napiše bubnjeve i pre nego da uopšte nađu bubnjara + još odavno on kako-tako svira bubnjeve; remember Nightmare Cinema? Petrucci je uvek sedao za bubanj).

Share this post


Link to post
Share on other sites

kakvo djubre od albuma.

 

fazon za album je dva minuta neka losa novija DT pesma pici sa najgorim tekstovima na svetu i uzasnim melodijama, onda 5 minuta nekih Liquid Tension varijanta, solaze, tehnikalije, pa onda jos dva minuta uzasne pesme za kraj.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...