Jump to content

Dream Theater


bu

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

meni su glupi oni noviji sto zvuce kao Soilwork ali volim Mullmuzzler eru, narocito prvi. Dobri su saradnici pa zvuci kao da Labrie peva preko Dali's Dilemma, Shadow Gallery, i Magellan pesama. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prisustvovalo se sinoć DT/Devin kombou. Da se ogradim odmah da sam kupio kartu zimus u jeku pandemije/lockdowna i da sam maltene kupovao karte na svaku naznaku iole interensantne live svirke :haha: A i ono, nije kao da sam ih gledao sto puta, ni DT ni Devina, tako da mi kako god obrnem gre'ota da propustim kad mi dolaze na prag maltene.

Malo mi nije bilo jasno što se Devin ubacio odjednom u predgrupa priču. Lik je pre mesečak dana imao dva solo koncerta u RAH u Londonu, i onda sa toga ići na predgrupa turu mi ne ide jedno sa drugim. Ali, posle sinoć mi je malo jasnije. DT stvarno nisam imao u glavi da je baš toliko veliki. Sala mislim da nije bila rasprodata, ali ono 3-4k ljudi jedno, raznih godina i uverenja (FFD5 majice i sl), i tokom Devina oko mene je još jedan lik znao pesme, ostali blenuli (doduše, zadovoljno blenuli). Svirao manje-više hitove, i jednu SYL stvar, suzu da pusti čovek na pomisao celog seta samo SYL materijala. Live ekipa su mu sad neki anonimusi, ne mogu ni na netu da provalim koja je tačno postava. A još i štedi na klavijaturama. No, dobri su bili, ne Bugarska amfiteatar level dobar, ali dosta dobro, uz par klasik Devin provala ("farting testicles").

DT nije bio ništa gori realno nego kad sam ih gledao pre par godina na I&W turneji, ali zato mi je sada lista bila n puta manje interesantna. No, hala je poludela maltene na "Count of Tuscany", tako da je očigledno do mene i moje zainteresovanosti :haha:Ekipi ništa za zameriti sem blagog osećaja tezge, ali mi je iskreno i prijalo live spajanje pesama iz jedne u drugu, bez pauza i kenjanja između, bolji mi je flow kod koncerata tad. Labrie je isto bio prisutan.

Ne znam dal imam drugi primer benda gde sam gledao dva koncerta a da nema nijedne ponovljene pesme između setova, ako ništa dr za to im treba skinuti kapu. Sviraš višehiljadne sale a ne oslanjaš se na oprobane hitove, na bis izvodiš pesmu od 20 minuta sa albuma koji, bar koliko ja znam, ne važi za klasik - credit where credits due.

  • Like 2
  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je l' slušao još neko album?

Ja sam se zapravo prijatno iznenadio, budući da nisam u načelu fan solo LaBrie albuma (sa izuzetkom Static impulse, koji je neodoljivo zarazan). Mislio sam da će mi nedostajati neko rokanje, ali album zapravo ima dobro raspoloženje, Jamesov glas se fino sjedinio sa akustičnom instrumentacijom. Na kraju krajeva, i pesme su melodične i pamtljive, pogotovo What I missed, Devil in drag i Wildflower. E da, inače nisam fan kad se kraju albuma prišljamči neki cover, ali Ramble on se dobro uklapa u ostatak albuma, i LaBrie ju je rasturio. :da:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 9 months later...

Није да нарочито пратим бенд али 1992-1995. је за њих златан период па тако пустих "6:00" да чујем... АЈАО.

Значи, Лабри је овдје издоминирао као ђак генерације основне музичке школе "Винс Нил"... Већина ЈуЋуб коментара се и на то односи, у смислу да је ово изолован инцидент али нисам сигуран колико је могуће одавде да се "врати кући"... Фрапантно лоше а помало и невјероватно, да се бенд који је технички апсолутно суманут у сваком погледу овако држи човјека који је можда врло добар другар и неће одбити никоме да издрка у аутобусу али, реално, није више за овог посла.

Успут, Манђини ми је прејак на моменте са пренаглашеним покретима, подсјећа ме на "Подивљалог (ЈуЋуб) бубњара" Стива Мура... Труди се човјек да му не буде досадно а забавно је.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

tako peva vec godinama.

ali ne krivim njega vec bend, koji mora da radi nostalgija turneja gde ga teraju da peva ceo Images and Words i Change of Seasons svako vece jer im je noviji materijal katastrofalan. 

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...

Koliko god da sam rado išao na Dream Theater koncerte dok je Mangini bio za bubnjevima, i koliko god da obožavam pojedine albume iz te ere (A Dramatic i The Astonishing su mi u samom vrhu diskografije), primetilo se kako vreme prolazi da ne dele svi fanovi entuzijazam. Nije im ni izvođenje celog Images i Scenes naročito pomoglo, a poslednja turneja je bila baš prosečno posećena.

Sad, kako su se članovi proteklih godina izmirili sa Portnoyem, kapiram da je neko u menadžmentu seo sa ekipom i predložio da se Portnoy vrati. Samim tim se vraća i ekipa nostalgičnih fanova koja nije zanimarljiva u brojnosti. Tako da je jasno da će im sledeći album i turneja super proći. Ja svakako slušam i pratim. :da:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Petrucci je tu verovatno odradio stvar da ga vrati u bend, primetno je da imaju dobar odnos poslednjih godina, Portnoy mu je svirao na solo albumu, kapiram da je bilo pitanje vremena kada ce ovaj da ga pita da se vrati u bend.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bilo je realno za ocekivati. Ja sam jedan od tih fanova koji nije slusao nista nakon Black Clouds & Silver Linings. Preslusavao album i samo ugasio, jer je jednostavno dosadno i nije to to. Portnoy je uvek meni bio taj haoticni i producentski deo benda koji je mnogo falio na sledecim albumima. A albume gde je on svirao nakon DT sam vrteo do besvesti, jednostavno odlicna muzika, lepo upakovano, sredjeno, bez ikakvih zamerki. 

Sad bih realno i mogao da vidim DT na sledecoj turneji :) Ako sviraju stare stvari i batale ove nove gluposti, i udju u fazon da naprave neke nove albume sa nostalgia vibe-om. Ne bi mi smetalo uopste. I da, neko mora Rudessa da ugasi malo i uspori, jedan od razloga zasto ne mogu da slusam DT u poslednje vreme (a sto je najjace, ja sam i klavijaturista pa ne mogu da ga svarim vise). 

  • Like 1
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...