Jump to content

Najbolji glas Black Metala!!!


Baal

Recommended Posts

Da, ali Abbath i dalje peva black vokale. Pevao ih je za Dimmu Borgir i pevace ih ponovo ako bude imao neki novi bend ili projekat.

 

Garm vise nece pevati scream vokale, jednostavno smatra da je to glupost i to ga vise ne interesuje. Takodje, ne samo da vise ne stvara black muziku (kao Abbath trenutno), vec stvara nesto potpuno drugacije. Zato on vise nije black vokal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, ali Dead nikada nije pevao nesto sto nije black. Da je sada ziv i da se bavi pevanjem, pevao bi black i tako dalje. Ili se to moze osnovano pretpostaviti. Ili se moze reci "bio je najbolji", kao i za Garma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, ali Dead nikada nije pevao nesto sto nije black. Da je sada ziv i da se bavi pevanjem, pevao bi black i tako dalje. Ili se to moze osnovano pretpostaviti. Ili se moze reci "bio je najbolji", kao i za Garma.

Ne zelim da se svadjam, ali stvarno mislim da lupas.

Mislim ako nesto vise ne postoji ono moze da bude jos uvek najbolje.

A ako so ciljao na to da neko ko nije ziv ne moze da BUDE najbolji, tj. da nije gramaticki ispravno reci "On je najbolji", onda stvarno... icon_rolleyes.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

A otkud ti to znaš, 'leba ti?! Zašto ne bi Dead sebe pronašao u tenoru, pa

počeo da peva u nekom Manowarlike bendu, ili nešto još gore!!

Pretpostavljam na osnovu onoga sto sam o njemu do sada imao prilike da saznam. Verovatnoca da bi poceo da se bavi neki pevanjem koje nije ekstremno je zanemarljiva.

 

Mr. Torture, prvo isprati citavu pricu. Svodi se na to da smatram da se za Garma ne moze reci da je i dalje najbolji black vokal iz prostog razloga sto on vise ne peva, niti ce pevati black. Sasvim je moguce da vise ne bi bio ni u stanju da proizvede takve glasove (ne bi bio ni prvi ni jedini). S druge strane, to se za Dead-a ne moze reci, posto, na osnovu svega sto se o njemu zna, razumno je pretpostaviti da bi se on i sada bavio black vokalima, da je ziv i da mu je do toga. U krajnjem slucaju, neki cistunac bi moga da insistira da on nije (nego je bio) najbolji vokal zato sto vise nije ziv. Je li sada jasnije? I dalje se ne slazes?

Share this post


Link to post
Share on other sites

<<<--------------Najbolji vokal u svetu Blacka.Naravno,Knjaz Varggoth iz Nokturnal Mortum.Naveshcu pesmu Perun's Celestial Silver kao najbolji primer njegovog fantastichnog glasa.Neki su naveli Jensa Rydena iz Naglfara.Da li ste vi ljudi chuli I Am Vengeance uzhivo???To nije ni 10% od snimka sa albuma!!!Na albumu je glas fantastichan,ja inache obozhavam Naglfar,i bio sam jako iznenadjen loshim pevanjem na tom live snimku iz Oulu-a sad.gif(( A da,da,Pest,aaa...On je i vokal Obtained Enslavement,zar ne?Sjajno je odigrao svoju ulogu u Gorgoroth-u icon_wink.gif Oni nikada nisu imali problema sa vokalima,Gaahl je samo nastavio gde je Pest stao...Pa tu su i clean vokali.Vintersorg,ljudi...Kakav vokal...Tu je i Vortex(ex-Borknagar,Dimmu Borgir) koji je mnooogooo bolji bio u Borknagaru,u Borgiru ne dobija mnogo shansi da se istakne...Da,Baal je naveo vokal Nhaavaha...Ma daj,chovek ne mozhe da peva vishe od 2 minuta icon_smile.gif)) Sikchina,tu je i sporedni vokal Epoch Of Unlight,sve oni bolesni,pishtavi vokali...Ali ja ostajem pri tome da ubedljivo najbolji glas ima KNJAZ VARGGOTH iz NOKTURNAL MORTUM icon_rockdevil.gif

Rotting_Christ

Share this post


Link to post
Share on other sites

E stvarno ne znam momak kako možeš reći da je najbolji vokal Knjaz, pa bre njmu je glas od Goat Hornsa puko totalno, a i tada mu nije bio neki. On proizvodi najsuvlji scream na planeti, bez boje, emocija a s premalo tehnike. Eto, da ja sad nešto ne filozofiram slušaj pjesmu bilo koju s Nechrista i čitaj tekst, mislim, ako si se ikad bavio black pjevanjem znaćeš da to nema veze s mozgom. Kida stihove, skraćuje riječi... Pa nije to grind majku mu pa da možeš raditi šta hoćeš. Muzika Nm je jedna od najboljih na svijetu, kao i ideologija, ali glas i produkcija su užaš.

Da nisi možda slušao novi NM? E tu Knjaz pokazuje svoje granice debilizma kad počne da pjeva clean a ono neki glas ruske pijanice, i scream mu je takav!

A što se Nefasa tiče on je prije imao mnogo bolji glas, ne znam što ga sad ovako produciraju meni je Kozeljnik bolji vokal, mada ne znam kolio bi mogao da izdrži boja mu je mnogo dobra.

Legion je majka za boju glasa, ali na dužini je sasvim prosječan, što se vidi uživo. Po meni najbolje je isproduciran Abbathov glas, mada ja više volim malo suvlji scream sa elementima grima, znači visoki tonovi pojačani a bas na sredini, pa cijepaj brale, kako ko može. icon_mrgreen.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najbolji je definitivno Varg,krik mizantropicne duse....Mada se mnogima ne svidja,meni je Atilla na DE MISTERIIS... odradio strava posao,kao da je sam Djavo otpevao...Naravno,tu su i Darken,Abbath,Knjaz Varggoth (m\ne razumem se u tehnike pevanja,ali meni to dobro zvuci)...Gorgoroth su na svakom albumu imali odlicne vokale...Ma,ima ih!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svaka cast bogami atili na onim vokalima na de mysteriisu. Kolko je samo tesko otpevati prelaz iz scream-a u clean i obrnuto a da ne zvuci kao da ti neko sece glasne zice. Iskreno da nema njegovog vokala na tom albumu mislim da u stvari nebi ni bio tolikomracan i "diabolichan".

Share this post


Link to post
Share on other sites

iskreno, meni je vokal Nefasa vrlo losh, cak i debilan na nekim pesmama...

izgleda da se samo meni ne svidja "Slovenska Krv"... icon_smile.gif

koliko mi se svideo na "Killed By The Sun" i "I am Immortal" toliko mi ne lezi na ovom "kultnom" ostvarenju...

 

Varggoth je po meni imao vokal koji je bas legao na muziku sa Nehrista...isto to vazi i za Goat Horns. nisam slusao novo izdanje N.Mortuma, samo promo Weltanchauung koji mi se igrom slucaja vise svideo od Goat Horns-a, pa ne mogu reci nista vise za njegov vokal...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slazhem se,ali vokal se u nekim pesmama dosta loshe chuje...Ali na Goat Horns mi se jako svidja vokal...Pa i Sakis iz RC ima zanimljiv vokal...Drugachiji od ostalih,hah...Pa i K.K. Warslut iz Destroyer 666 nije tako losh,ono...Ali moj favorit je uvek Varggoth,a vi kako hocete...Pa naravno,i Varg je fantastichan vokal,najstrashniji scream na sceni,hehe...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...