Jump to content

Mastodon


Kent

Recommended Posts

Album za pamćenje, svakako. Iako, čini mi se, ne dostiže sve lepote "Crack the Skay", "The Hunter" jeste ubedljivo najzrelije Mastodon izdanje. Konačno su u mutnu, neistraženu vodu bacili malene, a užasno efektne udice na koje se moramo upecati i do kraja albuma ostati poput ribe izbačene na obalu - zevajući bez daha. Shvativši da nije sramota biti pamtljiv, stvorili su album koji je niz odličnih pesama - neverovatno raznolikih (po gotovo svakom aspektu: atmosferi, vokalima, tempu, rifovima...), koje već nakon prvog slušanja ostavljaju makar jebeni trag u glavi, ali koje su istovremeno dovoljno nabudžene da ima šta da se otkriva tokom niza hladnih, kišovitih dana - valjda su ih u iznenađujuće kompaktnu celin spojili samo opšti Mastodon šmek i odgovarajuća (iako mekana) produkcija.

 

Jebeš ti sve kada se teraš da ti se nešto svidi, kad komentar na jumu završavaš sa "treba još sluašti, pretpostavljam" i kada nekom albumu daš i tih deset šansi preko mere i opet sve ostane ravno. Ovde ne treba ni reći "videćemo još", "tek je drugo slušanje", "slušaće se još", jer upravo dok pišem ovo album kreće još jedan krug.

Uglavnom, ovako treba da zvuči mejnstrim rok/metal bend, ovako se stvaraju večni albumi.

Edited by truliandedzombileš!
  • Upvote 3
  • Downvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neko spomenu losu produkciju, ja kazem konacno dobra produkcija. Sve u svemu veoma kvalitetan album, nije bas na prvu loptu kako su one 2 pesme najvljivale, ima tu dosta materijala za slusanje i otkrivanje, sto je i car ovog albuma, varice se ovo jesenas. Plus je to sto raznovrstan i jos veci plus dajem ovim baladama, ako tako mozemo da ih krstimo - The Hunter i Creature Lives. Eto Mastodon je postavio jos jedan domaci zadatak ostatku avangardne ekipe, opet zvuce moderno, istripovano sa primesama nekog vintage smeka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Produkcija je dobra, ali je master odrađen tipično pop, za šta je verovatno odgovoran ovaj lik sa kojim su sada prvi put radili. Kada se pogleda spektrogram, tačno se vidi odsecanje zvuka, tipično za hitove koji treba da gruvaju, ali time izgube dinamiku u zvuku. Jebi ga, šteta.

 

Album je keva i svaka pesma ima svoj karakter, što je najvažnije, kao i gomilu detalja. Ima da ga slušam dok ne popamtim sve.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Definitivno album godine za mene. Treba da izađe još PoS, ali obzirom da već znam 4 pjesme sa njega, sumnjam da će ostaviti bolji utisak.

Ne mogu da se odlučim da li mi bolji od Crack the Skye, vrijeme će pokazati, ali ono čega smo se možda pribojavali, a to je da je premnogo pjesama i da ne mogu sve biti dobre, je bilo neosnovano. Sa izuzetkom Creature Lives, koja mi jeste malo njanjava, imamo album koji od prve do posljednje sekunde drži pažnju.

 

O "Black Tongue" i "Curl of The Burl" smo već svi pisali, ali moram da naglasim kakva dva monstruozna rifa imaju ove dvije pjesme. Čak mi se sad više i sviđa onaj ludi iz CotB. Stargasm totalno kao da je ispala sa prethodnog albuma, sva atmosferična, zatim jedna od mojih omiljenih "All the Heavy Lifting" sa ubitačnim refrenom, preko fenomenalne balade "The Hunter", prženja kakvo jeste "Spectrelight", najzajebanijeg rifa na albumu u "Bedazzled Fingernails" do kulminacije u obliku "The Sparrow".

 

Jednostavno, uspjeli su da urade sve što može da se traži od jednog inovativnog progressive benda sa pjesmama koje u prosjeku traju ispod 4 minuta.

Ništa ne djeluje nabacano kao na nekim albumima, sve je svrsishodno, tečno, sa nikad boljim solažama, atmosferom od koje se diže kosa na glavi, ili šeta po sobi nervozno.

 

Hvala im na ovakvom albumu.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slušam danas ponovo i master mi smeta više nego ranije, koja jebena šteta. Tačno imam onaj osećaj kao kada je izašao Playing The Angel, s' tim što taj album ipak malo manje pati od takvog zvuka.

 

Inače, za one koji spominju "Creature Lives" - The Hunter marks the first time that drummer Brann Dailor composes and sings a Mastodon song in its entirety (Creature Lives). ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Produkcija moze da bude savrsena samo nekom ko slusha muziku na male kompijuterske zvucnike, jednostavno meni je poenta mastadon priche(march of the fire ants)Da sve bude ogromno i da ti muda explodiraju od rifa i mnogo je tuzno kad imas stonerska razlaganja da se ne cuje buzz na kraju a oni isekli svaki i kad to treba da se desi kao posran sam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...