Jump to content

Cult Of Luna


Out Of Time

Recommended Posts

  • 1 year later...
  • 4 weeks later...
Saturday, April 12, 2008

We might as well make it official.

 

The new album is done. It has been a hell of a ride but it is finally finished and we are very proud of the result. The album is called "Eternal Kingdom" and will be released on June 16th in Europe and July 8th in the U.S.

The whole story and a preview on the album artwork can be found here: http://earachenews.blogspot.com/2008/04/cu...lbum-title.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Tako je ne treba!!...svi kenjate neshto a ne znate ni sta znaci sam izraz avangardno..plus post metal je sam po sebi zanr koji je tako lepo definisan da ti kada cujesh neki "post metal bend" odmah znash da je to post metal...to sto zvuci kao neshto sto je neurosis pravio 1996 i sto su tada novinari nazvali progresivni sludge nema veze...

Share this post


Link to post
Share on other sites

LOL

 

Ceo ova jpodforum Avantgard je besmislen! Ima toklo bendova ovde kojim nije mesto ovde vec u death/grind ili metlacore podforumu i jos neki banalnih stvari.

A sto je najgore stvarno malo avangardnih bendova ima na ovom podforumu.

 

Inace da definishemo Post-metal, to je mesavina Post-Rocka sa jacim heavy metal motivima, u kojoj ljudi ubacuju elemente Soundscapea(razvijena ambijetalnost), doom metala(uglavnom vokali su takvi), sludgenesa(spor tempo) i progresivnog metala(poduze numere odredjenih grupa, sa naglim promenama rifova i moze da se desi da jedna rif traje 3 minuta). Kad sve ovo cujes, znas odma da je u pitanju Post-metal.

 

Sve u svemu COL je Post-metal i njihov najbolji album je Salvation. :P

 

"to sto zvuci kao neshto sto je neurosis pravio 1996 i sto su tada novinari nazvali progresivni sludge nema veze..." - Kad su Neurosis izabacili Through Silver in Blood , to je bilo nesto novo za to vreme i revieweri u to vreme morali su nekako da ga nazovu ,a da pritom neizmisljaju novi naziv, pa su rekli da je to neki progresivni sludge metal sto u sustini i tacno ali tek kasnije je post metal negde oko 2000 dobio svoj naziv eksapnzijom bendova koji su poceli da dolaze, i da ubacuju potpuno nove elemente u muziku.

 

Mislim Death metla se ranije zvao harsh thrash metal kad je Possessed izbacio Seven churches i Death svoj Scream Bloody Gore mada ubrzo je kasnije dobio ime mrtvi metal. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...