Jump to content

Block Out


DevouredSoul

Recommended Posts

moji drugovi jesu narodnjak

 

данило, ти си објективан дечко

 

ја сам чуо да момчило смрди ко куцов који је са паклом поцепаних пљуга у унутрашњем џепу овчијег гуња упао у језеро на ади

 

је л' то истина

  • Upvote 1
  • Downvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

O nije valjda. Beokult. Bunt. Garaza. Dodatno ubrzanje. Hit meseca. A ide i sugavi jelen top ten.

 

 

A za pricu o juznom vetru..... sinak, napusti sahranu.

 

Treci kanal koji je bio Rts je 15 godina drzao celu mainstream i alternativnu scenu jugoslavije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ali drugo je bilo vreme smaka, koji jeste bio alternativa dugmetu,

ili kičma kao alternativa ekvu, a ekv alternativa čorbi, pa si i od čorbe imao mekše varijante. imao si scenu, čitav dijapazon.

današnji bendovi nemaju kome biti alternativa u tom smislu.

gde su bjesovi laternativa bendu koji ima manje ili isto publike od njih (skrnavi apartman).

 

Kakva sad publika, Bjesovi ne postoje da bi bili alternativa Apartmanu, Bjesovi su alternativa pa su alternativa, ne treba njima jebeni Apartman da bi to bili. Alternativa u odnosu na ono sto je standardno u odredjenim muzickim okvirima, to mu dodje otprilike pojam alternative u sirokom smislu, ne znam sta je tu problem, to sto je "alternative rock" kasnije vezano za odredjeni zvuk, nema nikakve veze sa pricom, kao ni zanrovske nijanse.

Alternativne domace bendove koji eksperimentisu, kombinuju, itd. i koje nikako ne mozes da stavis u jedan jedini zanr, mozes da grupises po tome sto im je zajednicko to sto sviraju nestandardnu varijantu, i mahom im je zajednicka i publika, koja voli to nestandardno, tj. alternativu, jednostavno, kod nas je scena tako sama po sebi podeljena.

 

ipak stoji da si sa jedne strane stavio hard rok (generalno skučen žanr), a sa druge sve ostalo (mahom krosover i eksperimentalne bendove, koje ne možeš nikako staviti u jedan jedini, bilo koji, žanr) i izveo genijalni, iznenađujući zaključak da su ovi drugi bolji.

 

Dabome! Takva je situacija kod nas, za razliku od svetske scene, gde, iako u "skucenom" hard roku i hevi metalu postoje fenomenalni bendovi, isto koliko i medju ovima koji izlaze iz skucenog i standardnog.

Dok mi tu mozemo da se pohvalimo Ribljim Corbama, Kerberima, Osvajacima, Divljim Jagodama i ostalim YU grupama.

 

I ja mislim da je previse reci eksperimentalni bend, to je blize avantgardi nego alternativi, nijedan od ranije pobrojanih bendova bas nije eksperimentalan, al' kako ti kazes...

Edited by Demon Seed
  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

demone, postavi priču na pravi način, pa ćeš doći do toga da mi generalno nemamo dobre žanrovske bendove, ne samo hard rok. kao što rekoh, sve su to kopije stranaca. pa i ono što ovde nama zvuči svecki i do jaja, preko dobija prosečne ocene (da ne pominjem razne domaće metal bendove, naljutiće se ovde mnogi).

ova šaka jada što valja tera neku svoju priču, zato i valja.. ili makar kopiraju bendove koji nisu jednodimenzionalni.

 

disciplina jeste bila ekspreimentalna.

ako širimo priču na ex-yu lajbah, buldožer...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po ko zna koji put se dokazuje da muzičari koje cenimo i čiju muziku volimo umeju da budu najgore pičkice spremne za javno prepucavanje i rovarenje po prljavom vešu. Sramota, za obe strane.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ma od pre Hrista video

 

Nije sada, odgledao sam video koji je chess okačio, tu veoma jasno kritikuje nesposobnost članova benda.

 

veoma jasno kritikuje, a u fazonu "to je deo proslosti, vise nije tako" itd.

A sad ispade da je to problem opet... Mozda je i njima prekipelo, ali nije trebalo da pisu na fejsbuku sta je Nikola sebe ubedio i da to rade tako teatralno...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa, dobro, nisu, ali su zaradili mnogo više nego bilo koji domaći "alternativni" bend.

 

Inače, za ovu situaciju sa Nikolom i BO, to se dešava kada ego pojede bend. Doduše, Vranjković je ostvaren muzičar pa i ima pravo na taj ego i ostali u bendu su previše lenji...

 

Videćemo da li će sad snimiti album sa svim pesmama koje treba da snimi ili će opet nalaziti neki izgovor što ne može da ga snimi već 10 godina.

Edited by trenje

Share this post


Link to post
Share on other sites

danilo brate,prosjecnog fana bas zabolje kurac za svu ovu pricu,prosjecan fan zeli u sustini tandem mita nikola i nove vrhunske pjesme.cak i da nikola snimi sa nekim drugim vrhunski materijal,fanovi ce i dalje zeljeti BO i cao cao.toliko primjera ima u vaskolikoj modernoj muzici toga da mi je glupo,narocito tebi,da to brojim.i za prosjecnog fana BO-a mita je taman isti kurac kao i eksl,tj BO bez nikole ce biti kao gansi bez slesa,a ono sto ce nikola da radi imace isti tretman kao svi projekti i bendovi slesa posle gansa,u najboljem slucaju bice ljudima okej i kul na 5 min,i boljece ih patka posle za to,a prosto ja licno ne dozivljavam ni mitu a kamoli nikolu kao covjeka koji muziku a narocito svoju dozivljava kao produkt kojeg treba prodati.

 

upravo jedan od najjacih aduta BO-a,intimnost benda sa pjesmama i intimnost publike sa pjesmama samim tim i sa bendom,u ovom slucaju je i najveca kazna za sve involvirane u prici narocito za mitu i nikolu,kao nosioce svega toga.ja licno zelim svu srecu i jednima i drugima,i nadam se da ce muzika koju i jedni i drugi proizvedu biti cist demanti ovoga o cemu ja pricam,ne zelim da budem ni u kojem taboru ni kao fan ni kao prost momak koji se trudi koliko toliko da objektivno prati rokenrol,i kao fan mogu samo da se nadam da ce jednog dana sjesti,izmiriti se medju sobom,naci model kako ce sve to da funkcionise,jer po meni su oni uz partibrejkerse i bjesove jedini bend koji daje svjetlo na kraju tunela.

 

prvo, block out nema prosecne fanove. block out fanovi su fanatici.

 

drugo, analogija sa slesom nije dobra jer je i axl pisao te neke pesme gansa pa moze da ih svira sa gn'r. mita nije napisao nijednu. takodje, axl ume da zasvira klavir i da zapeva. a mita... mita ima samo karakteristicnu boju glasa za pevanje, ali da peva - ne ume.

 

ti "prosecni fanovi" takodje treba da znaju da nikola nije otisao iz benda. nikola je izbacen iz benda.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo ja volim muziku Block Out i bas slusam al nisam sad fanatik da kazes. Ima zato gomila tih nabedjenih kvaliintelektualnih klinki koje se loze na tekstove i sve znaju napamet i pevaju u prvim redovima i kao razumeju tu one sve. Mislim da gomila ljudi sada slusa Block Out zbog te poezije vise nego sto im se zapravo svidja muzika. Ako je izbacen onda su se oni gadno tu nesto pokacili... moguce da je bendu puko film, verovatno je krenuo da ih mraci do jaja.

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...