Jump to content

EKV


SRLE

Recommended Posts

e , pomozite sad drugarima sa foruma da nastupe pre MARILYN MANSON-a. Poenta je bila obraditi ili Parnji Valjak pesmu ili EKV ili Sweet Dreams, mi smo se odlucili da spojimo EKV i Mansonovu verziju Sweet Dreams :D Ako nista, ispao je zanimljiv eksperiment. bacite tamo koment ili like :) :)

 

http://www.youtube.com/watch?v=oR9tgMhHiqY

Edited by oNe
  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • 1 year later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 months later...

10906057_805598876178301_1547236180376746171_n.jpg?oh=2ba7a2b27bf8af9cb343a8175f12a18a&oe=553175A2&__gda__=1429569562_f935496c52ca8fbedea7a24655239ec7

 

Promociji knjige „Mesto u mećavi“ Aleksandra Žikića održaće se u petak, 23. januara u Velikoj sali SKC-a sa početkom od 18 sati.

 

„Mesto u mećavi“ oslikava najizražajniji portret jednog rok umetnika u domaćoj publicistici, na suptilan način tumačeći okolnosti iz kojih je iznikao mit o Milanu Mladenoviću, gitaristi, pevaču i vođi Ekatarine Velike.

 

O knjizi će na promociji govoriti producent Miša Berar, novinar Goran Tarlać, direktor Lagune Dejan Papić i koautorka filma „EKV – Kao da je bilo nekad“ Sandra Rančić. Odlomke iz knjige čitaće glumica Lora Orlović. Specijalni gosti promocije biće bivši bubnjar grupe EKV Firchie i gitarsta i rok pevač Dado Topić.

 

Milanov značaj za srpsku i jugoslovensku rok scenu ne može se preceniti – baš kao što se ne može preceniti njegov udeo u životima svih koji su ga poznavali, kao ni uticaj koji je ostvario na generacije poklonika. Stvarajući u vremenu rastakanja svih vrednosti, nije pronašao zaklonjeno mesto u mećavi koja je besnela oko njega. Zajedno sa jednom kompletnom postavom EKV otišao je sa scene i iz fizičkog života poražavajuće prerano, ostavljajući za sobom onu retku vrstu nasleđa koja se zasniva koliko na originalnosti umetničkog izraza toliko i na etičkoj uzvišenosti stvaraoca.

 

Ovo je priča o Milanu Mladenoviću, ovde su tekstovi iz kolumni Aleksandra Žikića, prikupljeni intervjui i razgovori s Milanom, članovima EKV-a, njihovim saradnicima i prijateljima. Ovde su priče o njihovim pesmama i albumima.

 

Sve goste zabaviće IQV – EKV Tribute Band, a nakon zvaničnog dela promocije svim fanovima rok muzike biće prikazan film o grupi Ekatarina Velika.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...

Mascom Records su pripremili za leto reizdanje EKV albuma “Ljubav” (1987), “Samo par godina za nas” (1989), “Dum Dum” (1991) i “Neko nas posmatra” (1993).

“Ovo su remasterizovana izdanja albuma sa originalnih traka iz arhive Dušana Ercegovca, legendarnog producenta kultne grupe. Sva četiri albuma biće dostupna za slušanje u digitalnom formatu uskoro”, rekli su iz Mascoma. “Ali to je samo početak projekta koji vraća muziku grupe EKV onima kojima pripada, generacijama koje su rasle uz reči i značenja njihovih pesama, kao i mladim generacijama koje prepoznaju značaj ove grupe za vreme u kojoj je stvarala”.

Pored ova četiri albuma poštovaoce Ekatarine Velike očekuju i reizdanja u svim dostupnim formatima, kao i mnogobrojna iznenađenja, a prvo od njih će biti ekskluzivni tonski zapis poslednjeg beogradskog koncerta koji je održan u Sava Centru, novembra 1993. godine, a koji do danas nije objavljen.

Zvuk koji jasno oslikava energiju, emociju i misao biće dostupan publici kako u digitalnom, tako i u fizičkom izdanju do leta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...

f69f3a3c-9223-41be-825c-c45a697ca46a.jpg

EKV - IZNAD GRADA

LIVE, SAVA CENTAR, NOVEMBAR 1993. GODINE

 

Mascom records je započeo projekat koji vraća muziku grupe EKV onima kojima pripada, generacijama koje su rasle uz reči i značenja njihovih pesama, kao i mladim generacijama koje prepoznaju značaj ove grupe za vreme u kojoj je stvarala.

 

Projekat počinje objavljivanjem dvostrukog LIVE izdanja sa 26 pesama. Publika će imati priliku da sluša ekskluzivni tonski zapis poslednjeg beogradskog koncerta koji je održan u Sava Centru, 12. novembra 1993. godine, a koji do danas nije objavljen. Za tu priliku u Sava Centru je bio instaliran poseban studio za snimanje ovog koncerta, a višekanalni tonski master snimak sačuvan je do danas.

Ovaj materijal posebne vrednosti je remasterizovan i zvuk koji jasno oslikava energiju, emociju i misao biće dostupan publici kako u digitalnom, tako i u fizičkom izdanju od 10. jula 2015. godine.

 

Od danas na Deezeru možete čuti pesmu „Kao da je bilo nekad“, a sa njom i delić ove neverovatne atmosfere! Pesmu možete poslušati ovde.

 

Dvostruki album naručite u pretprodaji na www.guda.rs !

Od 10. jula potražite u knjizari Delfi SKC i svim bolje snabdevenim CD shopovima!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...