Jump to content

Muzički software


Marko, Mon_a[MOR]e

Recommended Posts

pozdrav svima!

 

Imam dva pitanja za sve! Prvo: zna li neko dobar site ili forum ili tako nesto gde mogu da skinem software tipa cubase, guitar pro, frooty loops... da napomen da od skoro imam board net pa sam skroz nevesht da to nadjem... mada, filmove i mjuzu nadjem bez probleNa :confused:

 

Drugo, zelim da u cubase-u imam tri plug in-a... EQ, kompresor i neki noise gate ili nesto slichno... ono sto u samom cubase-u ima uglavnom mi se ne dopada tako da zeljno iscekujem vashe preporuke... naravno, ako padne i linak za skidanje bicu mnogo srecan! :D

 

hvala unapred i izvinjenje ako je neko ovo vec pitao...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Što se tiče software-a, www.warez-bb.org, tamo imaju svi ti programi koje si naveo. ;)

 

A što se tiče Cubase-a i pluginova, kucaj VST u search u warez-bb pa potraži šta ti je zanimljivo od VST-ova, ne znam šta te konkretno interesuje da bih mogao da ti preporučim, al' ja recimo koristim Overloud BREVERB i Circle, a i Guitar Rig 3 VST. :da:

Share this post


Link to post
Share on other sites

hvala puno za link, sa'cu vidim sta ima...

 

LM, rekoh vec... zanima me neki dobar EQ, kompresor i noise gate... bas ta tri... :D imao sam ja to ali sam formatirao hard i reinstalirao windows pa se to pogubilo a ne znam vise odakle su mi bili ti omiljeni a probao sam bas dosta dok nisam nashao te omiljene... :D sada sam u duhu da nadjem neke nove omiljene! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ozone je vise namenjen za mastering.

 

Audiopirate je odlican blog. Takodje, audiofree.blogspot.com ima dosta stvari.

Tu si i torenti, klasika, samo prvo treba znati sta traziti, mada to vazi i za ove blogove...

 

Sto se pluginova tice, ja bih ti preporucio URS-ov Everything EQ Bundle, a za kompresore - imas odlicne u Waves-ovom Mercury Bundle-z (taj bundle je najveci od svih waves-ovih, ima bukvalno sve, nadji ga, ima nekih 300 mega). Tu je i od IK Multimedia-e T-Racks Deluxe, Voxengov Elephant radi vrlo dobro kao limiter...sve su to dobre stvari, koliko vst moze biti dobar u odnosu na "pravu" stvar, ali ove stvari def. spadaju u najkvalitetnije vst pluginove.

 

Sto se Noise Gate-a tice, ne znam za sta ce ti sem ako ne sviras gitaru na zivo, a za to ti je dovoljan onaj u Guitar Rigu.

Ako snimas, nepozeljne zvukove mozes ukloniti rucno, u Cubendo editoru.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

hvala puno za savete!!! :pivopije:

 

LM, snimam gitaru na zivo... uvek ima neki huuum... :D druga stvar su bubnjevi... uvek nesto procuri! :D a ja mJetalac pa volim da toga nema! :D Cu proverim ove stvarcice pa cu javim iskustva! U svakom sloochaju, puno hvala!

 

Btw. sta mislite o Revalver MK II?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sum? Mislis, kad sviras preko Guitar Riga? Vrlo verovatno je to do toga sto nemas ok zvucnu kartu, a tu onda neke pomoci nema, jbg, dzabe ga farbas :(

 

Kako mislis ovo u vezi curenja i bubnjeva?

 

Sto se revalvera tice, ne bih znao, ja ne koristim puno te softverske distorzije, sem OVOGA (skini, za dz je, odlicna simulacija devetstotke! ja nisam cuo bolju do sad, a i mnogi drugi hvale ovaj plug)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ne, mislim na shum koji pravi pojachalo kada je malo napanjeno... nije ni toliko vazno, imam neki shum koji zelim da nemam - zato mi treba neki Noise Reduction/Gate/whatever... Ista stvar i za bubnjeve! :D

 

imam taj plug odavno i da, bas je cool!

 

ovaj Waves-ovom Mercury Bundle mi deluje kao da ima sve sto mi treba, i vishe od toga! :D skinuh ga nocas pa cu da probam ali ono sto videh po netu bash obecava! :pivopije:

 

 

 

edit: koliko je ovo :) glup smajli...!

Edited by Uros

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imam jos jedno pitanjce?! :D nije bas direktno vezano za software ali jeste za komp! LM, koliko je moodro ubudziti dve zvoochne da rade u isto vreme?! Jedna bi bila SB live a drooga E-MU neshto nesto... kao i uvek, hvala svima na pomoci! :pivopije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da to nije bas pametno, ako uopste moze i da se izvede ;)

Em sto ne vidim nikakvu prakticnu prednost tog postupka, em sto bi se drajveri poklali medjusobno samo tako.

Edited by H.J

Share this post


Link to post
Share on other sites

prakticno, imam staru TV kartu (napravljena 2003!) koja mora da se utakne u zvucnu da bi se cuo zvuk... e sada, SB live ima gde da se utakne a E-MU nema to mesto gde bi TV karta koju ja imam trebalo da se utakne...

 

A sta mislis/mislite ako bih instalirao dva sistema (dosuse ista - XP) pa jedan da bude za snimanje i na njemu drajveri za E-MU a drugi sistem da sluzi za sve ostalo i na njemu da radi SB live?! Ima li neki Computer Nerd koji bi znao pouzdan odgovor na ovo moje pitanje! Unapred puno hvala!!

 

 

:pivopije:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Druže, ne volim ovakva rešenja da preporučujem, al' najbolje je da kupiš neku tv kartu koja renderuje zvuk kroz pci bus, a košta 25-30e. ;) A kakav je ulaz kada nemaš to na EMU kartici? Zar se ne kači na line in?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sad citam nesto za moju Leadtek TV2000 XP Global karticu, otprilike sam i ja morao da stekam sranje u zvucnu, medjutim izgleda je problem do softvera, kazu ljudi da sa Winampom ili Chris TV-om renda zvuk preko PCI busa najopustenije, a kenja uz Winfast PVR softver koji sam dobio sa karticom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

LM, snimam gitaru na zivo... uvek ima neki huuum...
Ako je u pojačalu, reši problem. Neće ti softver tu pomoći. Proveri kabl, podešavanja itd, nema razloga da imaš šum. Lcd ili CRT monitor?

 

 

nije bas direktno vezano za software ali jeste za komp! LM, koliko je moodro ubudziti dve zvoochne da rade u isto vreme?! Jedna bi bila SB live a drooga E-MU neshto nesto... kao i uvek, hvala svima na pomoci!
Nije nikakav problem, ali uglavnom nema potrebe. Ako su to soundblaster i neka ovako pristojna kartica, neće ti raditi obe istovremeno nikad. ASIO driver-i su ekskluzivni, i blaster ti se neće videti dok radi EMU u Nuendu, a i ne treba. Mnogo veći problem je što ne možeš slušati dve kartice istovremeno, ili ćeš imati neki mikser na izlazu pa na njemu dizati ono što želiš da čuješ ili ćeš neprekidno vaditi i ubadati kablove koji ti idu u slušanje iz kartica. Znam da ti imaš često inventivne ideje o vezivanju opreme (: Ali uglavnom raditi stvari "by the book" čoveku čini život mnogo jednostavnijim, naročito kad nova TV kartica ne košta toliko mnogo.

 

Konkretno kod mene ja koristim integrisanu karticu za to da su u nju ubodene sluške i da mogu dok radim u Nuendu (znači aktiviran je asio driver) da preslušavam neke stvari iz media player-a, tj Nuendo je na ASIO driveru druge kartice, a windows na integrisanoj.

 

Takođe možeš ti i iz te svoje stare TV kartice isto da rutuješ u ulaze u EMU, ne znam zašto si se istripovao da je to sad problem. Mada je to rogobatno rešenje, uzmi novu TV karticu.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pre svega, hvala za savete! :pivopije:

 

Ok, mozda je moje pojacalo lose... :( ali kada ga malo napanjim ono uvek ima neki hum... na netu sam nashao da je to manje-vishe normalna stvar... :confused: sa druge strane, i banj snimam zivo i kao sto rekoh, mJetalac voli da nista ne procuri sa drugih mikrofona a to je gotovo nemoguce pa valja imati neki NG. A monitor... TFT, valjda! :D slabo se ja u tu tehniku razumem! :D

 

E-MU 1212m... to se valjda racuna u pristojne(?) LM, nisam ni mislio da rade bas istovremeno! Npr. radim u Cubase-u sa E-MU a kada hocu da gledam TV onda radi SB Live... Zapravo pitanje je trebalo da bude da li je problem da su obe istovremeno u sistemu sa svojim driverima, a ne da li mogu da rade bas istovremeno! :D

Nisam pitanje postavio bas olako... :D pitao sam i support centre i jedne i druge firne! Svi su me uputili na onog drugog! :) rek'o bi covek srBska posla! :) :) a i to rutovanje su spominjali ali niko da objasni kako se to zapravo radi! i da, od dosta drugara sam dobiJo savet da pazarim novu TV kartu. Ali ja za to stvarno nemam para a i da imam pazario bih hard! :D za kablove nije frka... imam pojacalo pre zvucnika koje moze da "sabere" sta goth mi zatreba! :D

LM, hvala svima jos jednom... cu probam sa dva sistema, jedan za glupiranje i drugi za snimanje, tj. glupiranje ali na droogy nacheen! :)

 

 

:pivopije:

 

 

edit: uuu bre, koliko smajlija! :D

Edited by Uros

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema potrebe za dva sistema, šta će ti?

ali kada ga malo napanjim ono uvek ima neki hum... na netu sam nashao da je to manje-vishe normalna stvar...
Pa i ne baš!

 

sa druge strane, i banj snimam zivo i kao sto rekoh, mJetalac voli da nista ne procuri sa drugih mikrofona a to je gotovo nemoguce pa valja imati neki NG
To sve odradiš ručno a ne noise gate-om, makazice u ruke i iseckaš šta ti ne treba u snimku.

 

E-MU 1212m... to se valjda racuna u pristojne(?) LM, nisam ni mislio da rade bas istovremeno! Npr. radim u Cubase-u sa E-MU a kada hocu da gledam TV onda radi SB Live... Zapravo pitanje je trebalo da bude da li je problem da su obe istovremeno u sistemu sa svojim driverima, a ne da li mogu da rade bas istovremeno!
Kao što rekoh, nikakav problem da ti obe budu u kompu.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala puno jos jednom! :pivopije:

 

ako mogu da budu obe u isto vreme i nema potrebe za dva sistema... :D

 

hm? za pojacalo, kako bih mogao da skontam sta ne valja...?

 

uuu bre... koj' da secka toliko...?! :D salim se... uglavnom sam to tako i radio... ali bas ume da potraje pa rekoh da sebi malo olaksam zivot! :D

 

Hvala jos jednom! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

hm? za pojacalo, kako bih mogao da skontam sta ne valja...?

 

uuu bre... koj' da secka toliko...?! :D salim se... uglavnom sam to tako i radio... ali bas ume da potraje pa rekoh da sebi malo olaksam zivot! :D

Za pojačalo: Ko će ga znati ovako na daljinu. Za seckanje, imaš opciju insert silence, a seckaš ono što ostane, nije to baš toliko posla. Generalno, gate će ti se različito paliti i gasiti, plus tu je curenje koje će ga ometati. Ako ti je za adhoc varijantu ok je i gate ali najbolji je rezultat ručno. Naravno mislim na ono što najviše curi, timpane i tako to. Ako ti je snare majk prepun hihat-a, tu nema mnogo pomoći. Mislim, džaba kakvo god seckanje ako ti isečeš ali ti se sa ne znam, dobošem pojavljuje i hihat ili nešto treće, pa se čuje kao da je taj instrument "otskočio".

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hteo sam da pitam upucene u ovu temu da mi pomognu ako mogu.

 

Situacija je sledeca :

 

Imam gitaru (pozajmljeni Squier, uskoro kupujem svoju gitaru) i hocu da je povezem

sa kompom. Trenutno nemam para za gitarsko pojacalo, pa da ne sviram u prazno.

 

Kupio sam onaj mali adapter jack da bih mogao da kabel gitare prikljucim u Line In(radi i u Mic In)

i cak sam i uspeo da instaliram Amplitube2 i da podesim da to nekako radi.

Morao sam da koristim Asio4All drivere.

Trenutno nemam standalone zvucnu karticu nego koristim Realtek Alc889a integrusu sa maticne.

 

Moje pitanje je sta sve moram da investiram u hardware da bih izveo sledece sto zamisljam

(ako uopste moze da se izvede).

 

Ideja: Kao sto rekoh trenutno nemam para za gitarsko pojacalo, ali posedujem

stari caletov muzicki stub pa sam mislio njega da iskoristim.

Mislio sam da gitaru povezem sa kompom, da zvuk modeliram preko programa kao sto su

Amplitube2, Guitar Rig 3 ,... i potom da zvuk sa kompa saljem na pojacalo (muzicko pojacalo)

na koji su povezani (2 x 100W zvucnici).

 

Trenutno nisam povezao komp sa stubom nego sa standardnim muzickim zvucnicima(nemam dovoljno dugacak kabel),

i kada koristim Amplitube javlja mi se jako velik humming i pistajuci zvuci ako pojacam Gain

i Volume na virtualnom Ampu. Moram Amp da smanjim na nekih 2.0 da bih potom morao da

napanjim racunarske zvucnike da bih nekako nadjacao zvuk zica na gitari.

Guitar Rig 3 i ne mogu da koristim jer je taj "humming i pistanje" suvise jako.

 

Ocigledno mi je potrebno mnogo bolja zvucna kartica, ili mi je potrebno jos nesto (ili nesto

pogresno radim).

Ako mi je potrebna zvucna kartica bio bih zahvalan za neku preporuku kako "internih" tako i "eksternih"

modela.

Da li mi je potreban i onaj Di-box?

 

Nadam se da sam bio dovoljno jasan. Ako bude potrebno mogu da odgovorim na vasa pitanja.

 

Hvala i pozdrav.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

dok se ne snadjes za karticu imas razne stompove ili efekte tipa noise gate ili noise surpressor(ili tome slicno),one ti mogu pomoci za pistanje i sumove,one imaju najcesce mali taster "learn",a njega stisnes dok prikopcanu gitaru ne sviras.po mom iskustvu najbolji je noise surpressor u Guitar rig-u 3 na samom input kontroleru(onaj bijeli na vrh riga),a i ima "learn" opciju.ja sam tako svirao podugo i nije sum bio strasan cak i na jako distorziranim varijantama.za to pistanje mogu biti krivi i magneti sa squier-a,najcesce je taj bridge magnet previse bizu odvrnut magnetima,mali ga zasrafi da je vise pri tijelu i odmakni se od zvucnika<tj ne budi paralelno okrenut njima.

 

sto se tice kartica za kucno sviranje gitare ti je dovoljan m-audio jamlab,jako je jeftin,a i dobijas mogucnost rada sa pro-toolsima,a ako ces da ozbiljnije sviras uzivo,guitar rig 3 ili amplitube stomp IO su dobra resenja,dok za snimanje neka kartica sa preampima ili od m-audia ili od line6.

 

vidim da oces novu gitaru da kupis,a sa tim squierom neces nista moci da odradis sa sviranjem na kompu tako da su ti oni shecteri sto ti preporucuju u bg za sad najbolje resenje.vidio sam cak i neki model za 38000 od mahoganija,ali bi najbolje rjesenje bilo da povedes nekog iskusnijeg sa sobm da ti fino sve ovo podesi ode sa tobom jedan dan po bg-u i nadje ti solidnu gitaru za te pare,a da tebi odgovara.evo ja se javljam kao dobrovoljac ako me castis pivom!!!! :pivopije:

Edited by umart

Share this post


Link to post
Share on other sites

@umart:

 

Ma castim te pivom i ako mi ne pomognes. :D:pivopije:

Videcu jos da li cu dolaziti do BG-a da kupim gitaru ili cu je pazariti u NS-u.

 

Sve mislim da ima jako veze sa zvucnom karticom. Kad kazem da huci,piski i cvili

mislim da bas odbija koliko se cuje. Ako se zajebem pa mi ostanu zvucnici malo glasnije

onda probije bubnem opne kad zacvili (bas je neka zajebana frekvencija).

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa amplitube2 mi radi, onako solidno.

Ali guitar rig 3 nikako.

 

Uzmem stavim u rack INPUT -> AMP -> OUTPUT

i svaki put mi se "natiltuje" onaj bar koji prikazuje IN.

I kada se to dogodi krene pistanje.

I dok mi je IN skoro pri maksimumu OUT je na jako niskom nivou

i nista se ne cuje, a cim krenem da ga pojacam krene pistanje.

 

A o onim njihovim presetima i da ne govorim. Odmah zakuci.

 

Ocigledno ne znam da podesim Guitar Rig 3. Mucim se ceo dan. :confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...