Jump to content

Smak


dima

Recommended Posts

Neka pociva u miru. :(

Bio je odlican vokal, i pod stare dane je pjevao odlicno, sve sa onim osmijehom i dobrocudnom pojavom. U mom "muzickom obrazovanju" Smak je imao znacajno mjesto, jedan od prvih domacih bendova koje sam bio zgotivio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Boris je zimus imao operaciju kuka,pa su mu tad ustanovili rak jetre.Doktori su mu savetovali operaciju,koju je on na svoju odgovornost odložio za 5 meseci,samo zbog koncerta na Ušću.Svi koji ste bili na koncertu,niste verovatno ni znali da je teško bolestan,jer je Boki bio maestralan.Početkom jula odlazi na operaciju,koja je bila uspešna,jer je tumor bio mali.Međutim, dolazi do određenih komplikacija,pre svega sa srcem i bubrezima.Pre neki dan mu je otkazao bubreg,i dnevno je gubio do litar krvi.U ponedeljak su ga priključili na aparate.Nažalost,svima je bilo jasno da će se teško izvući.I eto nažalost,jutros je preminuo.Svi ćemo ga pamtiti kao velikog pevača,a mi koji smo ga poznavali,pamtićemo ga i kao velikog čoveka.Neverovatan frajer,kafanski tip,sa neverovatnim duhom,živeo je da dođe na odmor u Kragujevac,da sa svakim popije piće,da se našali,da se slika sa dosadnim klincima...Sećam se samo 2 dana pre odlaska u Holandiju na operaciju kako nas je zabavljao pričajući viceve.Bio je optimista sve vreme.Ostaje jedino žal što zbog Točkove tvrdoglavosti nisu odradili seriju ponuđenih koncerata 2013. godine,ali sad ro više nije važno.Počivaj u miru veliki čoveče,a ja odoh večeras u Staru Srbiju,da naručim lozu i pivo što si ti voleo da piješ,i da se nadam da ćeš se slučajno pojaviti.

  • Upvote 16

Share this post


Link to post
Share on other sites

Boris je krajem osamdesetih otišao u Roterdam,i tamo se bavio građevinom.Odabrao je teži put,ali je sačuvao dostojanstvo.Jednostavno nije hteo da tezgari,i da kalja svoje ime.U prvoj polovini devedesetih,okupljali su se na tradicionalnom majskom koncertu u Kg,ali je nažalost i to zamrlo.2001. okuplja najbolje Kg muzičare, i snima kvalitetan album koji ne prolazi baš najbolje.Mislim da je tad shvatio da u ovoj zemlji nema smisla baviti se normalnim stvarima,i sve do 2012. nema skoro nikakvih kontakta sa muzikom.Mogao je Smak da održi gomilu koncerata po bivšoj Jugi,i zaradi gomilu para,ali kao da to Točka nije interesovalo.Ne krivim ga zbog toga,jedostavno je čovek malo čudan,i živi u nekom svom svetu.Ne bih sad da pričam o ostalim članovima benda.

Jedna anegdota vezana za njegove kolege sa gradilišta:kada je uzeo odmor da bi se spremili za koncert u Areni 2012.,niko mu na poslu nije verovao da je čuveni pevač,i da će pevati pred 20000 ljudi.Čak ni naši koji znaju za Smak,nisu mu verovali da je on taj Boris.Posle trijumfalnog koncerta,reže gomilu diskova sa video snimkom iz arene,poklanja ih kolegama,i u fazonu je:evo vam klošari,vidite kakva sam legenda!

Postoji mnogo lepih priča u vezi njega.Jednostavno ako sretnete čoveka koji ga je poznavao,nećete čuti nijednu ružnu reč za njega.Svi smo voleli da provodimo vreme sa njim,uvek je bio šmeker.Nažalost,sada samo živi u našim sećanjima,i u legendarnim pesmama.Počivaj u miru veliki čoveče,čast mi je bilo poznavati te!

  • Upvote 14

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 8 months later...

http://mondo.ba/a718422/Magazin/Showtime/Orden-za-grupu-Smak-VIDEO.html

 

И поред тога што је постхумно за Бориса, на жалост, велики плус да се овако нешто деси, док су још остали живи.

Неко је "тамо" (у комисији/одбору/органу за додјеле ових награда) скоро нормалан.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 6 months later...

Мислим да ово нисам никад качио, а и да јесам, ево опет:

 

dz63_05-79_aran.jpg

 

Покој му души, каква је њушка био Борис, невјероватно.

 

(Из Џубокса #63, 05/79.)

Edited by Vlaja Buraz
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 2 years later...
  • 2 months later...
  • 10 months later...

T5MDsyM.jpg

Grad Kragujevac poziva sve sugrađane na svečano otvaranje Trga omladine i otkrivanje Spomenika našem legendarnom rok sastavu, koji je svojom muzikom i energijom obeležio jedno vreme na prostoru bivše Jugoslavije. Vreme kada je rok muzika bila više od zvuka – bila je „Smak“. Proslava nasleđa „Smaka“, je u petak 22. septembra u 19.30 na platou ispred Doma omladine u Kragujevcu. Nakon otkrivanja spomenika u 20 sati na Đačkom trgu nastupiće grupa „Smak plus“.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...