Jump to content

Soulfly


Guest pogan

Recommended Posts

ne znam, meni je sve do prophecy-ja okej, ajd, moze da prodje i dark ages, ono, zazeleh se malo sepultura fazona, posle se on bas nalozio na to, meni je dosadno, nema vise 3 maxova rifa na albumima, mark sve pise, da ga jebes.. conquer i omen najslabiji albumi, ovaj djene, djene.. kao da imaju problem napisati pesmu od pocetka do kraja, zauka se lepo, onda neki dosadan break koji ide do kraja u besvest.. u svakom slucaju, prvi album cc je odlican, drugi krsh do bola. al' sta je tu je. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teško je napraviti išta dobro za 15 dana, možda par pesama, ali ceo album - sumljam. Max radi zanatski, on bi verovatno uspeo i za sedam dana da napravi full album,samo kada bi ga Gloria primorala. Potpuno izostaje eventualno džemovanje sa bendom i prepravke u aranžmanima. Čuje se da su ovo "prva ruka" verzije pesama. Album je stoga realno loš, a potpune katastrofe ga spašava brzina i death metal elementi, ali slaba je to uteha, kada ovde nema dobrih pesama, čak ni po Soulfly standardima. Pride još, omot je ružan, a spot besmislen. Reče mi ortak skoro da Omen nije prešao u Americi 10 000 prodatih diskova, sa ovakvim pristupom i to je mnogo. Ima na netu snimak kako bend pred evropsku turneju 1989 džemuje "Criminals In Uniform" (mislim da je ta stvar). Dve godine kasnije je tek snimljen "Arise", a pomenuta pesma je izbačena u finalnom odabiru i sa razlogom, kada se presluša ostatak albuma. Nema šanse da bi danas Max radio na albumu dve godine i da bi pokazao bilo kakvu samokritiku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je sve do Dark Agesa (koji mi je verovatno i najbolji Soulfly) ok, ali kasnije (zajedno i sa CC projektom) bas lose.

Javi se po koja pesma koja mi se svidja, ali u principu sve mi je isto, dosadno, ravno, nabacano i vec sto puta prepakovano...

Ovaj mi barem ima dobrih rifova i pet, sest pesama koje mi se svidjaju, sto mi se odavno nije desilo.

A sto se tice Glorie, ta je davno preuzela sve konce pa tako je za pocetak sjebala onakav bend, a nazalost i njegov mozak.

 

@Bernard

On je izgubio svaki pojam samokritike jos odavno, ali je bio daleko inspirisaniji. Sad inspiraciju trazi u preslusavanju starog Death metala, Hard i Grind Corea.

Pretpostavljam da on ima stotine napisanih rifova (tako sam nesto i procitao u jednom intervjuu) i kostura pesama, koje samo dotera sa Rizzom (ciji se uticaj sve vise i vise oseca), uleti u studio i snimi.

Covek je za 10 godina snimio skoro 10 albuma i to sa ne malim brojem pesama.

Ja Enslaved jos mogu da slusam, ali samo zato sto mi je mnogo manje losiji od svega posle Dark Agesa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...
  • 4 weeks later...

Kod nas,u nekoj kafancini pod imenom Promaja.moze da stane vise ljudi nego u Ganu,plus moze da se dise.

Najbolje kad bi grad resio tu situaciju,naprimer da se organizatorima koncerata da neki odlican i veci prostor besplatno,pod uslovom da dobro organizuju sve. Verujem da bi to smanjilo i cene karata.

Al to mozemo da sanjamo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...