Jump to content

Rush


Dragon Lord

Recommended Posts

Ne seri da ti je PW bolji od GUP? Meni ovako ide GUP > S > PW > HYF.

 

Aha znači i devedeset upadaju u taj trip, a šta su onda dve'iljadite, nešto opet novo?

 

Sad mi ide era sa dosta lajvova :rockdevil:

 

Btw kad podvučem crtu Rush mi ubedljivo najslušaniji bend u 2015 :haha:

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

PW > GUP > S > HYF

 

Ali iskreno, to su ''milimetri razlike'' između prva tri. Činjenica je da se Prozorima češće vraćam, baš zato što je toliko catchy (neke pesme su žešći grower), ali i ova druga dva su fantastična.

 

Od Vapor trails na ovamo sve roka koliko i albumi iz devedesetih, samo što mislim da pesme počinju da pokazuju mnogo više prog tendencija iz albuma u album. Takođe umeju da budu dosta teži i nekomercijalniji u odnosu na Counterparts na primer, koji je isto pevljiv i pamtljiv.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam čime zaslužih :haha:

 

Raznežih se što si mi ovo blago otkrio :haha:

 

najbolja tema na yumetalu trenutno :)

Aham :da: uzivam u Grobijevim opisima i dozivljajima albuma, nekako te vrati u period kada sam i sama otkrivala ove stvari ;)

 

Mi stari progresivci moramo da se držimo zajedno! Samo Venom i Rush :rockdevil:

 

Rush RIP 1975-1980.

 

Moving Pictures izašao 1981 ;)

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moving Pictures izašao 1981 ;)

 

Al zavrsen u Novembru 1980. :meshuggah:

 

ja volem i taj njihov period osamdesetih.....u secanju su mi uvek neka preplanulos', zavrnuti rukavi na sakoima, svi veseli.,

 

A jes vala, Duran Duran meets Kaja Goo Goo look. A i Geddy je setao Kim Basinger bese. Imalo se, moglo se.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Dođe i vreme da zatvaramo ovo putešestvije sa poslednjim javljanjem od mene - prešla se diskografija, sad sam prog rocker vuk već pa idemo...

 

COUNTERPANTS - Da, stigli smo u devedesete gde su momci opet oslušnuli šta se sluša u momentu i emulirali to u svoj zvuk, kad mi je Laza poslao Stick it out na FB pre slušanja albuma ja bejah u fazonu kakav je ovo Ugly Kid Joe rif u strofi :haha: i stoji to i dalje, takođe Animate recimo Pearl Jam totalni, ima takvih primera duž celog albuma ali ... dobar je majku mu jebem, provukli su taj sound kroz svoj organizam i opet se uspešno uklopili u zadato vreme, ruku na srce recimo Nobody's Hero lirike su cringeworthy ali kao celina jako dobar utisak ostavlja.

 

TEST FOR ECHO - kao što već Tomatoland gore ovo je kraj ove rockier ere i kao što je Hold Your Fire završio synth epohu na jedan nespektakularan način tako i ovaj radi, uz navedeni mi i ponajslabiji Rush album. Naslovna, Driven, možda Dog Years i Totem... ima tu i tamo kul pesama ali mršavoooo. Jbg. Kao što je običaj bio posle četiri studijska ide live...

 

DIFFERENT STAGES - ovde već kreću ta njihova mamutska live izdanja sa perverznim setlistama i zato je ovaj live bitan ali moram reći da mi se ne dojmi taj grungy 90s zvuk koji su furali primenjen na stare pesme, posebno bode oči na trake sa prva 2 recimo ali s druge strane pikantna lista čini da zažmurim na jedno oko.

 

Posle tragične pauze stiže novi početak sa VAPOR TRAILS koji je u originalnoj verziji zaista unakažen produkcijom. Neko ih je zajebao da mora sve da gruva i zvuk je stvarno sranje, sve zvoni i uši bole, dok nisam skinuo Wilsonov remiks iz 2013 nisam shvatio koliko je materijal zapravo dobar, stvarno zvuči kao novi album da slušam, zvuk diše i pesme konačno mogu da zasijaju. One Little Victory, How it is, Secret Touch, Earthshine... mnogo lepih momenata i uprkos katastrofi koja ih je zadesila bend zvuči sveže, okreće se svojoj prošlosti i u isto vreme piči u budučnost, pravi novi početak.

 

E sad su već zajebali pravilo sa 4 studijska - jedan live čime sam zadovoljan jer ide RUSH IN RIO, bez preterivanja i blasfemije, možda i najbolji Rush live! Atmosfera i publika da se naježiš, setlista podjednako bazirana na hitovima i pikanterijama, pesme sa VT dobijaju još lepši život - iako traje 3,5 h ovo je po meni ideal kako live treba da zvuči a izbačen je totalno spontano koliko znam.

 

FEEDBACK EP mi je neko stop gap izdanje za njihovu dušu, zajebancija sa obradama, poslušao jednom informativno, neka je njima bilo lepo i meni je.

 

SNAKES & ARROWS mi je možda i najbolje izdanje iz ove nove faze, hands down. Kako treba da zvuči album jednog zrelog i ostvarenog benda. Nepretenciozno i toplo, nigde ne žuri i nije kitnjast a opet prepun tih detalja koje samo preiskusni majstori mogu da sipaju, stvarno jedan album za čisto uživanje.

 

Sad već dva lajva usleđuju SNAKES AND ARROWS LIVE i TIME MACHINE 2011 LIVE i stvarno više gubim reči za opise ovih njihovih izdanja, višesatni orgazmi. Samo da bacim hejt na Lazu što je gledao stlistu sa ovog drugog uživo, ceo Moving Pictures :o ej Srbijo među šljivama.

 

i da zatvorimo priču sa CLOCKWORK ANGELS - isto sasvim jek rad, prvi ceo konceptualni koliko kapiram, slabiji jeste od prethodnika ali njega je mnogo teško prejebati, pa da ne budemo nepošteni jer CA sasvim lepo stoji na svojim nogama, moram da dodam da mi se sviđa dosta što su na poslednja tri baš fino vratili heaviness gde treba koji im baš stoji.

 

Ostalo mi još par lajvova ali glavnica je pređena pa da rezimiramo: vrlo ubedljivo najslušaniji bend u 2015 za mene, bukvalno nije prošao dan da ne pustim nešto od Rush, i dalje ne mogu da se nadivim magiji i prostranstvima koja sam otkrio od ova tri čarobnjaka. Da sam počeo pre 20 godina da ih slušam sada bih ih pominjao u istoj ravni sa Mejdenima i Metallicom verovatno ali nikad nije kasno za prave stvari! I da, prog purists be damned, ovaj bend ima toliko toga da ponudi i posle Moving Pictures da to nije zdravo, toliki studijski albumi bez ijednog za koji može da se kaže da je loš - stavite prst na čelo i zapitajte se ko to još može? Hvala mojim prog guruima na pomoći, idemo dalje kad se naslušam Rusha :rockdevil:

  • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je zanimljivo da neko ko sluša diskografiju benda i dalje obraća pažnju na live albume, pogotovo sada u vremenu kada ih ima i previše. Rush in Rio je fantastičan (najbolja publika ikad) ali ja neke od ovih ostalih nisam ni preslušao ni pogledao. Drago mi je da ti se dopao Snakes and arrows, meni se tek poslednjih godina sleže.

 

Sjajni komentari. Sledeći korak je da ih uhvatiš live ako ih bude opet u Evropi, pošto će to verovatno biti poslednji put. :da:

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa rekoh već da kad slušam neki bend moram da čujem apsolutno sve, svaki demo i bonus pesmu i sve to redom hronološkim, ne dolazi u obzir površno slušanje. A što preskačeš lajvove? Bar je to treat, imaš neki best of uz poneko iznenađenje u uživo izvedbi, pa gde ćeš bolje.

 

Nekom prilikom cemo i uzivo podeliti utiske ;)

 

Normalno, mi smo stari progresivci :rockdevil:

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lajvove samo gledam, ne slušam (što kažu, iste pesme plus aplauzi). A pošto retko kad imam vremena da se bacim na gledanje koncerata, trudim se da ih ne skidam konstantno sa neta već da budu nekako posebni, stoga mi je većina koncerata koje imam u kolekciji na originalu. Pazario sam i Clockwork Angels Tour na DVD, fantastičan koncert i dragocena uspomena na Berlin 2013. godine. :wub:

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam za diskografije u principu isto kao Grob, znači pičim i po singlovima i svim glupostima, ali lajvovi su jedina kategorija od tih ne-studioalbumskih izdanja kojima se vraćam, ako je vredno vraćanja naravno. Tj. ako se svodi na to da su iste pesme + aplauzi, bez dodatne magije ili sa manje magije, nije mnogo ni bitno. A za Rush bi pogotov bilo gre'ota da se preskaču.

 

Evo skoro sam se sa Twisted Sister npr. upoznavao, meni ono live zvuči fenomenalno i neočekivano heavier npr. Mislim da svaki bend koji nije čisto studijski projekat (tipa Falconer) treba da nosi i veliku težinu kakvi su live.

 

Nego, čekam ja da se Grobby Lee baci na King Crimson, o Rushu više ne mogu da ga slušam :D

Edited by Angelystor
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je zanimljivo da neko ko sluša diskografiju benda i dalje obraća pažnju na live albume, pogotovo sada u vremenu kada ih ima i previše. Rush in Rio je fantastičan (najbolja publika ikad) ali ja neke od ovih ostalih nisam ni preslušao ni pogledao. Drago mi je da ti se dopao Snakes and arrows, meni se tek poslednjih godina sleže.

 

Lajv je meni majka kad je u pitanju prog, bluz ili dzez, jer nikad nije ista svirka.Improvizacija potpuna u svakom pogledu.Studijski snimak mi je cisto da upoznam kostur pesme, a boju daje lajv, kad cujem sta je bio "napredak" (hehe, progressive...napredan...get it :mhihi: ) , u odnosu na studijski snimak.Zato volem vise lajv albume i butlege, it keces d spirit of mjuzik in t moumnt.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...