Jump to content

Carcass


Paklenko 666

Recommended Posts

  • 1 month later...

Ово ми више звучи на неку B-side песму него на нешто што би требало да се налази на албуму. Поставили су сувише високе стандарде да би снимали овакве испод просечне песме. Она прошла кудикамо боља.

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Eh kad bi svi velikani ovako starili. Dok god čika Billa služi inspiracija a čika Jeffa grlo, nema šta da brinemo. Nisam dugo slušao Surgical steel ali mi na keca ovaj novi još bolji, više mi se sviđa flow albuma i produkcija je malo mekša, prirodnija, mada dozvoljavam da se nekome više sviđa hladnoća i oštrina SS produkcije. Što je najvažnije, riffovi i melodije su i dalje sjajni, nije ih Bill izvukao iz neke fioke za otpad i b-sides nego se punokrvno potrudio da budu dostojni Carcass imena. Wilding rasturio isto, odsvirao tačno ono što treba pesmama. Ako ima nešto dobro u vezi ove mrtve pandemije je što su mnogi muzičari imali vremena da se natenane posvete pisanju pesama umesto da štancuju bez obzira na inspiraciju. Bill Steer je jebeni genije. Šteta samo zbog ovog omota koji dizajnom nije loš ali je potpuno misplaced za ovakvu muziku, više pristaje nekom udžbeniku botanike ili omotaču za dečje sveske, al jebeš omot kad je muzika vrh.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm ja bih baš voleo da sam toliko oduševljen novim albumom.. ali takodje ne bih ni mnogo da kritikujem jer je meni i Surgical u početku bio nešto njanjav, a posle ga ipak poprilično zavoleo, ali i dalje mi to daleko slabije od onoga što sam očekivao od benda kakav je Carcass.. jbg jednostavno su postavili lestvicu toliko visoko sa nekim albumima da sve kasnije deluje osrednje, ali osrednje u Carcass standardima, što zapravo i nije tako loše. Dakle polse tva-tri preslušavanja izdvojilo se par jako dobrih pesama, uglavnom onih bržeg tempa (Torn Arteries, Kelly's Meat Emporium, The Scythe's Remorseless Swing), ali takodje na albumu i nekoliko slabašnih i poprilično dosadnih stvari (Dance Of Ixtab, Wake Up And Smell The Carcass), kao i onih nešto izmedju.. i upravo na te "izmedju" pesme ide glavna zamerka jer zapravo i one imaju jako dobrih delova (ipak je mr. Steer bog), ali mi kao celina deluju osrednje, pre svega mi nešto jednostavno ne štima u vezi Jefovog vokala, ili se previše prepliće sa back vokalima ili su refreni baš cringe.. Stoga i ocena celokupnog albuma daleko od perfekcije, ali nikako ne kažem da je album loš, i slušaće se sigurno još.. (a kao i da ima šta drugo novo a da valja.. hahaha)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Прве 2-3 песме су баш досадне па сам се баш плашио шта ће бити у наставку али после тога иду стварно ок ствари тако да је целокупан утисак сасвим солидан. Можда ми је за нијансу бољи од хируршког челика али тек на прво слушање. Искристалисаће се ствари после пар слушања.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

^Došao isto ovo da napišem maltene.

S obzirom da nisu u štanc modu, i da za bar pola pesama sa albuma mogu da kažem da nemam ništa protiv da ih čujem live, ja zadovoljan.

Jedino onaj clapping na "In God We Trust" može da odjebe. Prvi sluš mi bilo smešno, apsolutno svaki put posle toga iritantno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...