Jump to content

Koju gitaru posedujete?


BLACK JESUS

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Stari DKMGT. Imao sam DKMG, ali sam pizdeo od FR-a i trans black boje. Mat crno, fiksno, a sa magnetima umem (EMG-HZ) :)

 

Ime joj je - EleGANCI.

Edited by Vuk

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Da je LP, sad bi dobio PP od Ancalagona xD

 

 

Definitivno :D, mada zadovoljan sam Studiom kog sam uzeo, radi baš lepo.

 

 

Moguce da jos ima oglas na KP, isti lik prodaje i Greco LP, opet MIJ, jako dugo sam se premisljao, na kraju krajeva SG i LP su mi omiljene gitare ikada, cena bila ista i svakako cu kad tad i jednog LP japanca da nabavim, SG je bolje ocuvan pa eto na ispade jedina stvar koja presudila.

 

 

Lep je taj SG i cimao sam lika koji ga je prodavao ranije za neku zamenu, bolje si prošao iz perspektive autentičnosti i osećaja što si uzeo SGja sa set neckom, nego taj Greco koji je bolt on (mada i sam sam se ložio neko vreme na bolt on japance lpjeve). Inače jel si proverio tipične stvari koje se gledaju za MIJ Burny-je? Tipa trussrod cover treba da ima 2 šrafa na svim MIJ modelima, 3 šrafa su Kina ili Koreja (u 90 % slučajeva), long tenon vrat je MIJ, short tenon Kina ili Koreja (ovo je u 100% slučajeva)?

 

P.s. IMG_20160331_WA0001.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ja htedoh da pitam da nije kineska. Znam da je jedan lik iz Panceva prodavao kinesku a reklamirao kao japansku. Ja mu jos poslao poruku da mu kazem da je kineska, ali nista...Znam da je imala serijski broj na glavi, a to je dokaz da je kineska, jer ove starije japanske nemaju serijski broj.

 

Barnije uglavnom reklamiraju kao japanske iako se sad uglavnom prave u Kini, samo najskuplji modeli su japanski, mada i to se verovatno samo sklapa u Japanu.

 

Ja mislim da svi Barniji imaju short tenon, mada sad zavisi sta se podrazumeva pod tim. Vrat ide do otvora za magnet ali nemaju onaj jezicak dole.

 

Evo vidim da je to taj lik iz Panceva, prodaje Greca.

Edited by LoveHateLove

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, zaboravih to za serijski broj na headstocku, i manje više sam imao istu raspravu sa njim. Takođe, prodaje neki tip iz Kruševca Burny LP RLG 55 kao Japanca a vrlo lako se dođe do informacije da je kina ili u najboljem slučaju koreja.

 

Čini mi se da stariji Burnyji imaju long tenon, moguće da grešim, da sam to pomešao sa Edwardsima.

 

Ako sam ga posisao jebiga, uvek moze da se proda :haha:

Videh jasno na slici na oglasu iznad neck magneta da je utisnuta plocica na kojoj Made In Japan pise, ko me jebe kad sam napaljeni klinac :blek: , odreagovah ishitreno, sutra cu lepo da ispitam, hvala za napomene.

 

Nebitno, možda si se malo sjebao, svakako si platio ispod 400 eura (kolko se sećam da je bilo poslednji put kad sam gledao na KP), nije prevelika šteta, ako svira dobro gitara zadrži je.

 

P.s. Tvoj model je najverovatnije RSG-55 ili tako nešto slično, gugluj i pogledaj.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ja sam malo izneverovao da MIJ moze za te pare da se nadje, pa sam posumnjao al sta znam, bukvalno mi proslo kroz glavu da bih za te pare (s obzirom na moj cenovni rang) kupio i kineza/korejanca. Gitara radi odlicno, vec 2 dana ne prestajem Sabate da sviram :haha:

E sad sto je lik jajara, tu ce vec prilicnih neprijatnosti biti. :da:

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...