Jump to content

Black Sabbath


Srki

Recommended Posts

Nije da bas nema nikakve veze... :roll: Mada to i nije bio prvobitni cilj rasprave. To sam rekla zbog toga sto je Black Sabbath pred nekim drugim bendovima potisnut i neotkriven bash shiroj publici, a Boro je rekao da je to zbog toga sto je stvaralacki zamah splasnuo tokom 80-ih, biggrin.gifa: kada se afirmisao veliki broj drugih bendova koji su ispali i dan danas interesantniji auditorijumu, a svi albumi Black Sabbatha koji su dosli posle 1981. iliti Mob Rules su zaostajali za njegovim kvalitetom. To bi bilo to. Co'ece, koja recenica. Ne vidi joj se pocetak. :mrgreen:

 

Konkretno gledano, nisam cula za domaci bend koji se posvetio ozbiljnijoj obradi Black Sabbatha, a u okviru Bgd-a ne znam da li postoji tribute. (Previse su slozeni za obradu?) :roll:

Share this post


Link to post
Share on other sites

WS you were caught in a crossfire...

Ja se konektujem i otvorim par prozora da učitam sve teme na koje ću odgovarati pa se diskonektujem - i dok sam ja otkucao i poslao poruku, tvoja se pojavila... Sva sreća pa je 'treći čovjek' primjetio o čemu se radi.

 

Ovdje se uglavnom govori o ličnim iskustvima, niko i nije spominjao generacije, kako se koja upoznala sa BS... Godine nemaju puno veze sa tim jer je u periodu poslije rata (1996. pa nadalje) sve postalo lako dostupno (samo da napomenem da se većina starih albuma pojavila na CDu upravo 1996. - treba to uzeti u obzir)... Svako se upoznao sa radom BS preko onoga što mu je prvo došlo pod ruke.

Kod nas u narodu najviše ima originalnih ploča sa Ozijem, 'Heaven And Hell' licencno YU izdanje je doživjelo zlatni tiraž (mislim da je zlatni tiraž bio 10.000 prodatih primjeraka), dok nisam siguran da je uopšte izašao licencni 'Mob Rules', a da ne govorim i ovima dalje (mislim da su u to vrijeme izgubili podršku 'mejdžor' izdavačke kompanije)... S tim u vezi hoću da kažem da su ti stariji albumi dosta popularniji i logično znatno dostupniji, ali za napomenuti je da je 'Forbidden' privukao dosta pažnje kad se pojavio... Znači šta je kome prvo došlo pod ruke, godine tu imaju nekog uticaja ali ne previše...

Meni je jako zanimljiv 'Tribute to Deep Purple' koji je uradila grupa Kaktus Džek, možda to ljude izazove da po tom principu odrade Sabbath, Zeppelin, Thin Lizzy, Free, Fleetwood Mac ili šta ti ja znam...

Svi sviraju Paranoid, ali niko nema hrabrosti da bilo šta drugo uzme u ruke, makar to bilo Heaven And Hell... Daj Bože zdravlja, ako moj bend krene sa radom čuti će se Sabbath Bloody Sabbath i Sweet Leaf...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo da ne bude previše heavy.

 

Biti ce, u biti vec je.

Toliko je heavy, da se svi planeti

ove galaksije spoje u jednu masu

te premjeste u neku drugu galaksiju

gdje ce se spojit s planetima te galaksije

i tako u nedogled bilo bi vise heavy nego

ta masa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mr. Torture> bravo care ako si skinuo Sabbath Bloody Sabbath. Ali nemo' tako, k'o da ti je to neka boranija... 8O :roll: a nije. Postoji (verovatno, to ja nagađam) razlog iz kog ni sam Black Sabbath u boljim godinama (Vorčester 1983) nije radio Sabbath Bloody Sabbath uzivo. Kamo sreće da su sebe dovoljno ispoštovali (a i publiku) pa da Sabbath Bloody Sabbath ne izvedu na ovom Reunionu iz 1999. Otužno. :ne:

 

Ma u svakom slučaju, samo napred. biggrin.gifa:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne, ne nemoj pogreshno da shvatish. Ja ni za jednu pesmu ne pricham da je ko boranija...pa donekle. Mislim Electric Funeral jeste boranija zar ne ? Mislim, Bloody Sabbath ima lepe riffove koji nisu teshki za izvodjenje, ali solaza...uh ! :| biggrin.gif

A na Live Evil nisu kolko ja znam izvodili nishta sa Bloody Sabbath albuma. Mislim mogli su makar National Acrobat, i ona je lepa za svirku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pazi, molim te... Nisam ja zalazila u te black-death vode. (Mislim na Amon Amarth.) Ali sam skeptična ja nekako prema tim obradama. Ali npr. Death obrada Painkillera meni zvuči bolje, pre svega zbog razlike Čak - Halford.

 

Znam jedan mladi OZBILJNI ( biggrin.gif ) bend iz Bgd-a koji je krenuo Electric Funeral da radi. Nisam čula lično. Baš sada traže lead vocal, pa ako se nekome peva, neka im makar odgovori, stoji im post Vokal na forumu za muzičare već pet dana, niko da im se javi, pašće svi u depresiju... Joj, ima da mi plate za ovu reklamu... biggrin.gifa: :mrgreen::wink:

 

Ali kod takvih stvari, kod Sabbatha posebno, a i u muzici uopšte važi taj princip - ako ne doživiš i ne osetiš, džaba ti što možeš svaku noticu, svaki rif i svaku pauzu posle n-tog slušanja da skineš. Zvučaće... k'o Reunion. :roll: Glupa šala. :mrgreen: :roll:

 

Stoga nije Electric Funeral lak. Nimalo. biggrin.gifa: biggrin.gifa: biggrin.gifa:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ni ja ne slusham black i death (sem pomalo neki melodichni death) i nisam chuo tu obradu, ali lik koji inache ne slusa Amon Amarath kaze da su je dobro odradili.

Hmm, pa da, ja sam mislio na "lak je za sviranje" a za kompletno izvodjenje i dozivljaj ni jedna pesma nije laka. biggrin.gifa:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čudne se stvari dešavaju, sve je moguće... Mene (i još 'iljadu, dve ljudi) je sinoć 357 obradovao fenomenalnim izvođenjem jednog od velikih hitova naše i vaše mladosti, sviraše ni manje ni više nego... 'WHOLE LOTTA LOVE', i nju je otpjevao gitarista i to u originalu, a lik se zove Nebojša Bojković i totalni je manijak za gitaru, svira Peavey (Van Halen model), a pored na stalku stoji Ernie Ball gitarica... Da mi je neko rekao da ću to vidjeti na koncertu 357, samo bih se kiselo nasmijao. A inače koncert su počeli sa obradom Miroslava Ilića, nastavili sa Zeppelinom pa prešli na Kylie Minogue, stoga ako neko može odsvirati Black Sabbath, to su oni...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni su uvek imponovali kao... pa, kreteni. A i to je eufemizam.

Verovatno posledica loše reklame. (Zar im se ta Kajli nije vrtela hiljadu puta na RTS-u?) Nije ispala fora, nego nešto... odvratno.

 

Pa gde je 357 imao svirku?

 

Mene kopka da vidim, tj. čujem kako bi se Afterlife snašao. Pre svega zbog sposobnosti njihovog vokala. Pa šta ako rade pretežno trash. Postoje stvari koje bi mogle izvanredno da zvuče u njihovom izvođenju.

 

Ali, ako bi se npr. pravilo neko Black Sabbath veče, kao što se pravi Iron Maiden, ja ne mogu da zamislim da se tu nađu i 357 i npr. Afterlife.

 

Problemi, problemi. :ne:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam dal ste culi za bend 'Snowblind' to je BS tribute bend.

Ok su, jedino vokal zaostaje. No oprosteno mu je, Ozzy je Ozzy.

 

Bio sam skoro na svim njihovim koncertima i repertoar im je

ok, al sviraju samo stare Sabbathe s Ozzyem, evo probat

cu se prisjetit sta skidaju:

 

1. N.I.B.

2. Snowblind

3. Embryo, Children Of The Grave

4. Sweet Leaf

5. Black Sabbath

6. War Pigs

7. Killing Yourself To Live

8. A National Acrobat

9. Sabbath Bloody Sabbath

10. Paranoid

 

Ima toga jos al nisam siguran tocno koje (nisu vec dugo imali kakav koncert) pa ih necu napisat da ne bi ispalo da lazem,

a pravi castan ratnik poput mene ne laze jer je,

heavy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pretpostavljam da je veoma verovatno da mogu i do svih nas da dodju.

 

A još kada bi ovo pročitao neko od ljudi zainteresovanih i zaduženih za tako štogod. Za takav tribute treba jaka ekipa. biggrin.gifa:

Ovde nedostaje jedan stvarno kvalitetan bend takvog tipa.

 

K'o da to još niko znao nije... :roll:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...