Jump to content

Judas Priest


JUDAS

Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Naravno da su naucili

Sad pred smrt su nasli da cicijisu na gitaristi kad je red da se ode kao legenda. Imao sam (ne)priliku da pogledam Accept na Death Row turneji koju su odradili samo sa jednom gitarom(Wolf).Uzas, kada poznajes te pjesme godinama i onda  na solu ti nema ritam gitare , kao da ti je neko nesto ukrao.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 3 months later...

Gledao ih u Ljubljani u utorak, bas su masina , dobro se drze, prevazisli su mi ocekivanja. Halford poprilicno dobro odradio posao, tu i tamo smuljao (kao npr na Painkiller-u) i to je to. 


Bas su mu dali po Painkilleru nedostajalo je malo vise starih stvari sa stalih albuma, pogotovo sto je '50 years' turneja.  


Tipton se nije pojavljivao uopste. 

Zanimljivo mi je kako su svojevremeno rekli da ne moze KK da se vrati jer 'je Richie skinuo KK-ove deonice, bilo bi glupo da sad Richie mora da uci Tiptonove deonice', ovde mi deluje da Riche sad svira gotovo iskljucivo Tiptonov deo, al mozda gresim. 

Evo i video: 

 

  • Like 1
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Gledao sinoć takođe njihovo veličanstvo Judas Priest uživo. Poslednji put kada sam ih gledao je bilo u Bgu sa Whitesnake-om i Helloween-om dok je Halford još bio ćelavi mladić u svojim 60ima, tako da solidno odavno. Poređenja radi, sad nije bilo apsolutno nikakve predgrupe, samo Priest 1h40 čiste svirke i pljas doviđenja. Zaebancija sa godinama na stranu, Halfordu može samo kapa da se skine (i to kožna). Lik radi 90minutne+ koncerte, i to su ove godine već jedno 50 koncerata imali, i imaju još, i plus se lik ne štedi. Pogotovo prva polovina koncerta (cca do Victim) kad god je trebalo da se ubaci neki vrisak ubacivao je. Druga polovina se kanda već čulo da se umorio, ali je i druga polovina većinom bila sa singalong klasicima, tako da je to i manje bilo očigledno.  

Čitao pred cert MFate temu i vidim žalbe kako imaju turneju bez Dennera, pa me zanima šta bi onda bio komentar na JP live postavu koji svira bez obojice gitarista iz verovatno najpoznatijeg metal guitar dvojca ikad :haha: Jeste čudno-tužna situacija, ali gledajući sa pozitivne strane, pod 1) Faulkner šije i definicija je "doing the songs justice" lika, plus ima dodatni sad badass momenat sa velikim ožiljkom od operacije; 2) Čast je videti uživo Andy Sneapa, jedan od definišućih metal točkova skorije metal istorije, plus kad već nikad neću videti Sabbat uživo, bar neki mali deo, kao...
Elem, summarum je da je lepše da Priest postoji ovakav kakav je, nego da ne postoji. Pogotovo setliste uživo poslednjih par godina su da balaviš svaki put i šaltaju više pesama između turneja nego što Maideni promene za deceniju. Jebiga kad udari Rob po nekom vrištanju i izvuče maks, vidiš mu ponos u očima što još uvek radi to što radi i da voli da bude tu, niko ga ne tera.

Elem, koncert :haha: Od kad sam video set sa Bloodstocka prošle godine sam sanjao o Battle Hymn/One Shot uživo (sa jedino povremenim prekidima u sanjarenju o MFate uživo), i baš je bio prejak momenat. Težak nakož momenat prvo riff onaj kad krene, a onda kad publika krene i strofe da peva, dupli nakož jer ti se javlja kao nekom metal Muad'Dibu da će biti jako veče.
Pomenuta publika je inače bila jako raspoložena, a pogotovo okolo mene jer sam uspeo da upadnem u neku mini ekipu gde em svi znali sve tekstove, em pojedinci kao da su došli na audiciju da menjaju Halforda koliko su se trudili, tako da je moje neandertalsko kreštanje moralo da bude još glasnije, tako da odavno nisam sjebao grlo kao sinoć. Ne znam, nema mislim nijedna druga pesma koje me ne baca u metal maijak trans kao Painkiller što me baca. U nekom trenutku sam bez ikakvog razloga krenuo da growlujem jer nisam mogao da vrištim. Halforda mislim da uopšte nisam ni čuo tokom pesme :haha:

No, bilo i pikanterija. "Freewheel Burning" je čudna pesma jer je istovremeno i otvarač jednog od najboljih albuma ikada, ali isto tako i live deep cut. Apsolutna speed metal dominacija u 5 minuta, i super Halford izneo. "A Touch of Evil" isto lagano jedan od highlightsa, dugo se to čekalo live. Jedini žal oko liste je što su u nekom trenutku izbacili "Desert Plains" (a i "Rocka Rolla"), pre bih to npr. nego "Blood Red Skies", ali to ti je metal setlist rulet.

Da ne palamudim o svakoj pesmi pojedinačno, samo ću da dodam da je pauza između pesama bilo jako malo, plus dosta pesama spojeno jedna za drugom, što opet je dosta veliki plus za Roba kako iznosi, imajući u vidu, blagorečeno, ne baš lagani posao. Što me podseti, jako mi je jebeno drago što su ukinuli drum solo pred Painkiller. To mi malo bio smor u Bgu, jer tupatapa on tako par minuta čekaš kad kreće glavni posao...ovde samo bilo "what song do you want to hear", i dok se ti dereš Painkiller ovaj već krenuo da uništava.

I zadnja dva naježa koncerta, Halford koji vrišti na kraju Midnighta "We're Judas Fucking Prieeest", plus zagrljaj sa Ian-om posle koncerta. Baš milina momenti. Gledao sam gomilu staračkih bendova ove godine, ali ovaj duh nijedan nije imao. Gledaću rado opet ako se ukaže prilika sledeće godine bez problema.

Sneap mi malo odvraćao pažnju tokom svirke i vadio me iz događanja, jer je pustio kosicu in totalno je iz daljine ovaj lik sad

200.gif

Što je doduše na kraju bilo i prigodno jer je to bila i moja faca na kraju jedne divne metal večeri.

  • Like 2
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 hour ago, Angelystor said:

 

Čitao pred cert MFate temu i vidim žalbe kako imaju turneju bez Dennera, pa me zanima šta bi onda bio komentar na JP live postavu koji svira bez obojice gitarista iz verovatno najpoznatijeg metal guitar dvojca ikad :haha: 

Spot on komentar sa jedne strane vezano za gitarski duo, ali sa druge strane jbg KK je izasao iz benda i spickao se sa svima, i pljuvao ih na sve strane. A Tipton svakako vise ne moze da svira, i tu nema drugih opcija sem zamene. Plus JP radi u kontinuitetu, pa je nekako postepeno doslo do promene postave, dok MF radi reunion i zaobilazi jednog od bitnijih clanova, tu mi je neko adekvatnije poredjenje npr Sabbath bez Warda sto stu radili oprostajnu turneju. Kao 'el reuninon il nije 😄 

 

Slazem se za Desert Plains, nisam znao da su je svirali an ovoj turneji, ja sam se smorio sto su Rocka Rolla izbacili, kul mi je ta stvar a i kao 50 godina benda, kad ce je svirati ako ne sad. 

Edited by Uruk
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hahaha, znaci ja sam u Ljubljani zadnji neki voz za te dve uhvatio (do sad). A za Sabbath mi je jos gore nego ovo MF jer je zbog para jbt. Ovo King i Denner  mi je vise 'matore zadrte budale' fazon

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 9 months later...

https://blabbermouth.net/news/k-k-downings-kks-priest-announces-second-album-the-sinner-rides-again-one-more-shot-at-glory-single-available

 

"The Sinner Rides Again" track listing:

01. Sons Of The Sentinel
02. Strike Of The Viper
03. Reap The Whirlwind
04. One More Shot At Glory
05. Hymn 66
06. The Sinner Rides Again
07. Keeper Of The Graves
08. Pledge Your Souls
09. Wash Away Your Sins

 

Kakvi nazivi pesama, remek delo u najavi...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...

March 11: Glasgow OVO Hydro, UK
March 13: Leeds First Direct Arena, UK
March 15: Dublin 2 Arena, Ireland
March 17: Bournemouth International Arena, UK
March 19: Birmingham Resorts World Arena, UK
March 21: London OVO Arena Wembley, UK
March 24: Frankfurt Festhalle, Germany
March 25: Munich Olympiastadion, Germany
March 27: Dortmund Westfalenhalle, Germany
March 29: Prague O2 Arena, Czechia
March 30: Krakow Tauron Arena, Poland
April 01: Vienna Wiener Stadthalle, Austria
April 03: Basel St Jakobshalle, Switzerland
April 05: Lyon Halle Tony Garnier, France
April 06: Assago Mediolanum Forum, Italy
April 08: Paris Zenith, France

Nadam se da ce dodati jos neke gradove u Evropi i blize nama. 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...