Jump to content

Blind Guardian


Recommended Posts

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 5 weeks later...

Ovih dana sam uzeo da ponovo procitam Hobita, sljaka ovo izdanje kao background muzika za takva putesestvija ali kao izolovani listening session me bas ne poziva da ga besomucno vrtim. Sto rece Laza, fali tu malo mesa da bi se jace zavrtelo. U sustini lici pomalo na Nightfall bez metal delova, ne mogu da nadjem info ko je narator ali cini mi se da je isti.

Ali ok, pricaju o ovakvom izdanju jos od Nightfall dana, nek su i to izbacili iz sebe.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Ja ga preslušao listajući Svet Kompjutera :haha:
Retko na forumu ostavljam komentare posle jednog slušanja, ali iskreno ne znam kad ću se opet naterati ovo da pustim. Daleko od toga da je loše, i čuje se trud koji je ušao u ovo...možda ne 20godina truda, ali svakako dosta rada. Ne mogu da se oduprem utisku slušajući ovo koliko je Red Mirror superiorniji album, koji je realno polu-orkestralni album sam po sebi i gde je taj orkestar/bend album savršeno postignut i koji uz top notch BG songwriting ostaje meni u samom vrhu diskografije. Uostalom, uzmite kao poređenje "At the Edge of Time" sa Mirrora, i "Harvester of Souls" sa ovog, koja je 'prerada' prethodne, i mislim da će se prednosti i mane odmah ukazati.

Sve u svemu, ovo je čak i bolje nego što sam očekivao, ali bih opet svašta menjao. Nisam očekivao metal agresiju, ali jesam očekivao manje whimsical, a više bombastičnosti i grandioznosti. "In The Underworld" mi je najbolja ovde, verovatno zato što je i najviše nalik na neku metal BG pesmu.
Naratori jesu isti kao na Nightfallu, i jeste baš topao osećaj čuti ih opet sa novom pričom, ali em ne znam ovu knjigu, a i koliko sam ispratio nije mi nešto interesantno, em u nekom trenutku previše ima naracije i kvari flow između kompozicija. Hansi je okay ali, pisao sam ovo i iznad, mislim da je ipak ograničen vokal za ovakvo sonično okruženje i da bi možda čak i album beneficirao od gostiju a la Avantasia. Ili bar više horova.

U svakom slučaju, ovo je jedan lesser Nightfall/Red Mirror kombo, daleko od faila, ali i daleko od albuma koji će se često vrteti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 6 months later...
  • 4 weeks later...
  • 3 months later...
  • 8 months later...

Qts93tU.jpg

Overio Gardijane na hometown gigu u Krefeldu u petak :rockdevil:

Nisam bio na power metal svirci preko 2 godine, Guardiane nisam gledao live 5+ godina, i ovo mi je tako jebeno trebalo. I dalje su alfa i omega što se tiče power svirke uživo. Otprilike već nekih 10ak godina kao da ih je neko stavio pod neko zvono što se tiče nivoa svirke uživo i još uvek ne slabe nikako. To uključuje i Hansija koji se doduše povremeno malo posrano čuje :haha:ali sreća publika je bila apsolutno fenomenalna, te ga je maltene celovečerno pevanje solidno pokrivalo većinom. Recimo da se tokom "Violent Shadows" najviše videlo da nije u formi, pošto to maltene niko nije pevao. Sa druge strane, nisu ni oni imali turneje već preko 2 godine, tako da i to razumljivo.

Lista krajnje ubava, jedna vruća random pikanterija u vidu "Brian"-a, no meni je srce ispunilo što sam iz 6. pokušaja konačno dobio "Journey Through the Dark". Nekada live staple, ali su je onda nekako random svirali godinama. Valja i izdvojiti koliko je jebeno heavy lista bila, faktički samo 1.5 balada, većina ostatka dosta brzalica, koje su ranije rotirali međusobno, a sad odlučili da šuknu odjednom. Kada se sračuna da je sve trajalo preko 2 sata, može samo kapa i naklon. Meni isto zanimljivo što nije bilo niti "Imaginations", niti "Nightfall" i  tako neki klasici, što je otprilke kao kad Metallica ne bi svirala "Master of Puppets" i "One". Podržavam mešanje svakako. Skontao sam da su mi BG redak bend gde mi nijedna pesma još nije dosadila live.

Navodno će neka mini turnejica na zimu, pa ako pandemijske prilike dozvole eto mene na svirci njima ponovo, gladna je duša nakon višegodišnje pauze definitivno.

 

  • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...

Kol'ko je losiji snimak na Youtube nego na Spotify i ostalim platformama. Ne znam kako uspeju da unakaze tako.

Elem, solidna pesmica, prangija fino, refren taman kako treba. Strofe su mi nekako nedefinisane, ne mogu da kazem sta tacno mi smeta. Inace, meni ovo zvuci kao da je ispalo sa A the edge of time - sa malo mracnijim mixom.

Inace - ne znam jel ovo ista pesma koju su svirali na Keep It True? Mislim da nije - jer mi se na KIT-u ta pesma nije preterano dopala, nekako je sve bilo previse zbuckano, mozda nije opeglana lepo bila za live svirku. 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Def mi se onda aranzmanski na KIT nije dopala kako su svirali, nekako je bilo sve previse naprcano i bez ikakve dinamike, nisi mogao razlikovati sta je strofa, break, pre-chorus, chorus itd ... Nekako je sve islo ko jedno sve vreme. Pesma sama po sebi ima elemente koji mi se dopadaju (refren je solidan - nije vrhunski ali standardan za BG), ali mi eto zvuci nekako neopeglano i natrpano, kao da su zbrzili da je izbace sto pre. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...