Jump to content

Alister


genius

Recommended Posts

  • 1 month later...

Konacno uhvatih vremena da preslusam promo disk kako treba, i moram reci da licno smatram da nikad bolju pesmu niste napisali od ove Gavran (nije da nema dobrih pesama ranije, nego je ova bas bas udarac).

 

Super zvuci srpski jezik u kombinaciji sa odlicnom svirkom, idejama i produkcijom. Sve je na mestu ovde.

 

Radujem se albumu :pivopije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 months later...

Pozdrav ljudi, evo nekih vesti sa sajta:

 

Kao što većina vas dobronamernih i posvećenih zna, završili smo novi album Otrov. Kada će on biti objavljen, zavisi od više faktora. Jedan od njih je (izvesno i prvi) finansijski. Jednostavno, rešili smo da ne spuštamo standarde i da finalni proizvod bude najbolji mogući. Kao što smo počeli produkcijom, nastavili fenomenalnim (po našem mišljenju, a i većine vas, koliko primećujemo) javnim preslušavanjem albuma, tako želimo i da finaliziramo deo sage zvane Otrov. Pošto smo skoro definitivno odlučili da ovaj album samostalno objavimo, moramo i dosta uložiti u njega. Disk će biti presovan, sa full color štampom, a pratiće ga booklet od 20 strana, sa zasebnim artworkom za svaku pesmu, svim tekstovima i fotografijama, koji je uradio Slobicus Doomicus (njegove radove možete pogledati na zvaničnoj MySpace stranici). Imamo nameru da uradimo i poveći merchandise, koji će uključivati majce, dukseve, kape, šolje, priveske, nalepnice, podmetače... Sve u svemu, nadamo se da su vam sada jasniji razlozi kašnjenja albuma. Izvesno je da ćemo prvo objaviti album, a kada krenu koncerti početi sa distribucijom mercha.

 

Od ostalih vesti bitno je da napomenemo da je gitarista Marko Vučković (u čijem je kućnom studiju i sniman album Otrov) počeo da radi kao producent i snimatelj u najvećem pomoravskom studiju Boža (više informacija i specifikacija na myspace stranici studija), gde će krajem februara početi sa snimanjem legendarnog Dade Topića i Time After Time!

 

Toliko za sada, vidimo se na koncertima, najverovatnije prvo u Jagodini! ;)

 

 

 

 

Naš prijatelj, Slobicus Doomicus, koji je uradio kompletan grafički dizajn za novi album "Otrov", suvereno nastavlja da vizuelizuje priču novog albuma!

Uz pomoć Bojana Kostića, Slobicus je svojoj umetnosti dodao i pokret, pa će se u njihovoj produkciji uskoro pojaviti i prvi spot sa novog albuma, i to za pesmu "Gavran". Ovo će, inače, biti prvi u nizu spotova koji će se uraditi za pesme sa albuma "Otrov", na obostrano zadovoljstvo. Više informacija i radove Slobicusa mođete pogledati na njegovoj zvaničnoj MySpace prezentaciji.

Ispod možete videti par screenshotova iz spota za pesmu "Gavran", koji možete očekivati uskoro!

 

gavran01.jpg

 

gavran05.jpg

 

gavran07.jpg

 

gavran10.jpg

 

gavran11.jpg

 

gavran12.jpg

 

Inace, posetite redizajnirani Alister sajt na http://alistermetal.net/

Edited by ALISTER
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kada sam čuo pevača Alistera na jednoj pesmi benda Stratus kako razvaljuje, momentalno sam poželeo da se njegov matični bend prebaci na srpski jezik, mada sam mislio da je to nemoguće :)

 

Tek pre neki dan sam saznao za Promo i čim sam pročitao naslove pesama ostao sam oduševeljen. Nakon što sam ga preslušao... paaa, preslušao sam ga još deset puta! :) Dve zaista pitke i zabavne Metal pesme, od kojih, pak, ne krvare uši, ne grči se stomak, a um ne ostaje smoren ljudskom sposobnošću da jednu te istu stvar vrti trideset godina u krug...

Tekstovi na srpskom i zaista moćan (a ne monstrouzan) vokal su dva najveća plusa!

 

Jedva čekam Otrov!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Spot je jako mracan sto ce reci odlican ali CD me je posebno odusevio.Hvala na svoj pomoci,podrsci i na zahvalnici specijalno,to je za nas velika cast.Srecno s distribucijom,zelim vam mega turneju i promocije albuma a ako treba neka moja pomoc znate gde mozete da me nadjete.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A evo i prve recenzije:

 

ISK Webzine, Sarajevo

 

Sasvim neočekivano u radijski pretinac doletio je treći album jagodinskog (grad Jagodina u Srbiji) benda Alister. Poslije umiranja od smijeha na ”Alister propratno pismo” gdje me u ime benda Alisterov član Marko Vučković oslovio sa ”poštovani gospodine Šariću” shvatim da je vrijeme da se prestanem zajebavat i bacim uho na CD…i onda jao, jao, šta je ovo…

 

Alister koji je na sceni nekih dvanaest godina očito ne gubi vrijeme i nema želju da se zajebaje, dopustite ovaj vulgariziran opis njihovog stava po pitanju muzike. Na krajnje profesionalno odrađenom presovanom disku, uz popratni buklet od dvadeset strana odštampanih u boji, nalazi se četrnaest pjesama i intro. A pjesme su odlične! Heavy / thrash, sa puno više utjecaja thrasha, otpjevane na srbijanskom zvuče fenomenalno. Tu se upravo vidi kvaliteta benda Alister – njihovih četrnaest pjesama koje je i producirao niko drugi doli potpisani član benda, Marko Vučković, i to ne samo produkciju, već i inženjering, miks i mastering!

 

Odavno nisam slušao ovako dobro produciran album sa naših prostora, a dodatni plus je činjenica da bend pjeva, kao što sam već spomenuo, na ex-Yugi jasnom i razumljivom jeziku, pa me to podsjeti na srednjoškolske dane kad sam ludio za danas nepravedno zaboravljenim bendom Southern Storm koji su također pjevali nama svima savršeno razumljivom jeziku.

 

”Otrov” je virtuozan, ali ne dosadan album, moderno produciran, ali ne sterilan album, raskošan, ali ne nedorečen album. Inače nisam fan ovako dobro produciranih i melodičnih albuma, ali valjda ti kako stariš počnu nedostajati heavy i thrash, ja to zovem oscilacija, počneš sa tim, pa onda slušaš neke blackere i deathere, pa se vratiš izvoru, tj. onom od čega si počeo. Ono što je fascinantno je orkestralizacija na albumu, imate osjećaj da slušate orkestar u kojem se GARANT, smijete ruku u vatru staviti za tu opkladu, nalaze klavijature, kad – nigdje klavijatura. Samo dvije gitare, bubanj, bas i vokal. Nevjerovatno. To je odlika odličnih bendova, stvaraju tu sjajnu iluziju da slušate orkestar, a slušate ‘’samo” bend.

 

Kad bi tražio manu ovom albumu, rekao bi da mi je buklet malo šablonizirano dizajniran, ali nije to samo hrpa fotografija, nego svaka ima smisla sa pjesmom, tako da mogu savršeno progutati i omot. To je ipak samo stvar ukusa, ja bi više volio vidjeti slike nekih underground umjetnika, crteže, a ne Photoshop, ali šta je – tu je. Total Package, nekad bi rekli za Lex Lugera, danas govorimo za Alister.

 

Album ”Otrov” bi trebao biti referentni album metalcima ne samo Srbije, već i svih balkanskih zemalja, ovako se to radi, gospodo, ili ćete svakim izdanjem zakucati standard, ne ga samo dići ili vas neće ni biti…ne možemo aljkavo o Evropu!

 

http://www.isk.int.ba/wordpress/?p=926

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Svaka cast momci,album je odlican.Muzika je generalno jedan odlican miks thrash,heavy i geteburskog zvuka.Pesme koje bih izdvojio su "Vreme je","Miris pozude" i "Probudi bes sto u meni spava".I da,sve pohvale sto ste uradili album na srpskom.Produkcija odlicna,disk fino opremeljen sa lepim dizajnom...sve u svemu,odlicno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U nedelju 30. avgusta Forever Storm i Alister ce promovisati svoje albume u Living Room-u sa pocetkom u 21h. Kao gosti, svirace beogradski bend Uneven. Ulaz je 200 RSD. Vidimo se.

 

Khmmm... :D Preciznije:

n102616543119243_522.jpg

 

 

 

 

I JOS JEDNA:

 

ALISTER

Promocija albuma OTROV

 

Gosti: znace se uskoro :)

 

PARACIN, 04. 06. (petak), Ex-Fontana

 

Ulaz: 150RSD, 21h

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...