Jump to content

Knjiga koju trenutno čitate?


Recommended Posts

William Golding-Lord Of The Flies

 

Jao, super je, makar ono što mi je ostalo u sjećanju. Simboličan i okrutan roman, mada i kritika tadašnje kvazi-altruističke Engleske. Obrati pažnju na neke naizlged nevažne detalje (bacanje naočara(=znanje)...) i na značenje dječijih imena (Poggy...) ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Zivotinjska farma" Dzordz Orvel

 

Hihihi... ql... extra knjiga... "dvanaest glasova besno je vikalo, i svi su bili jednaki. sada je bilo jasno sta se promenilo u izgledu svinja. pogled zivotinja koje su stajale napolju klizio je od svinje do coveka, od coveka do svinje; ali, vec je bilo nemoguce raspoznati ko je svinja, a ko covek..." :rockdevil:

 

Ja citam Nedzma - "Badem" ... i onako je :opusteno:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Farmu sam procitao prosli vikend, za jedno prepodne..pa ni toliko...nice knjizica, sa mlogo do jaja krajem(gornji citat, hehe), ali IMHO ne moz' se meri sa 1984...prejebeno dobra knjiga.

 

Vampiria@ Chitam very pazljivo..and nesto sporije nego inace,s obzirom da chitam na engleskom, pa ono, nece valjda promaci nista ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Obozavam je! :da:

Trenutno citam: Benedikt - Trgovci dushama. Citala sam 2 njegova knjige pre 4 godine, i skoro na faxu vidim drugaricu da cita ovo, pa sam sad ja pozajmila...

 

@vic - sta? drugacija je radnja? Meni je film super.

 

 

Pa recimo da je dosta stvari izostavljeno, a onog dijela kad on nađe Selima u ratu u knjizi uopšte nema. A fil jeste dobar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Procitala eng. verziju za 1,5-2h i knjiga me je odusevila :D

Treba da pocnem da citam Orkanske visove (lektira) ako se neko seti da mi donese :no:

I ja sam pričala o engl. verziji. Fora je upravo u njoj, zbog dvoličnosti termina Earnest :da: Pouka čitave priče je u zadnjoj rečenici, sjećaš se?

 

I’ve now realised for the first time in my life the vital importance of being earnest. :D

 

Baš prije neki dan kupih od njega De Profundis, The Ballad of Reading Gaol and Other Stories. Ovo je, s druge strane, znatno ozbiljnija tematika, pisana dok je boravio u zatvoru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...