Jump to content

Knjiga koju trenutno čitate?


Recommended Posts

procitala anu karenjinu :D bas je kewl knjiga

 

takodje danas zavrsila pijanistu - vladislav spilman... znaci... jezivo :cry: mislim da bi trebalo svako da procita, bez obzira na to da li je gledao film ili ne... ja se tom coveku divim

 

i pocela sam bas saksofon i druge price o dzezu - jozef skvorecki ... ne znam jos ali deluje skroz super : ) samo da nadjem prikladan soundtrack uz nju... :opusteno:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Justejn Gorder - Sofijin svet

Moram je opet pročitati. Samo su mi neki sitni detalji ostali u glavi. Recimo, onaj dio kada daje primjer zeca da bi lakše shvatili filozofiju čovjeka. Bješe li tako?

 

Ako nisi pročitao, obavezno uzmi "Djevojku s pomorandžama" i "Vitu brevis". Kratke knjižice, a predivne. Gorder je predivan. Danas sam, tražeći nešto, naletjela na "Kći direktora cirkusa". Baš ću je uzeti da čitam.

Za "Pasijans" sam čula da je jako dobra i puna lako shvatljive mudrosti (uostalom, kao i svaka dotičnog autora). U tome je caka. Na jednostavan način govori o nekim nerijetko teško shvatljivim stvarima. "Sofojin svet" je pravi dokaz. Kada sam u srednjoj trebala da odgovaram filozofiju, prethodno sam je uzimala i čitala o određenim filozofima kako bi ih lakše razumijela. Pa ipak, nisam imala više od trojke :)

 

Što se tiče Graham Greene-a, on ima zanimljive kratke priče. Spremala sam ih za ispit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je knjiga tu i tamo. Slazem se sa Teom da su dobri delovi o samoj filozofiji - lepo je objasnjeno,i mislim da je korisno za mnoge da procitaju, jer puno ljudi otprilike nema pojma o tome a cela evropska kultura se zasniva na onome sta je u knjizi ukratko objasnjeno. A sam stil pisanja mi je malo... kako da kazem obican. Nije mi nesto zanimljiv, opisivanje mi deluje nekako ravno u nedostatku boljeg izraza. Mozda suvise ogoljava Sofijine misli i unutrasnja stanja, voleo bih da je ostavio vise prostora citaocu da sam ispuni. Vise mi ostavlja utisak popular science (tj bolje reci popular philosophy) stiva nego knjizevnog dela.

Edited by fillex

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja trrenutno citam Fidela Castra u izdanju novosti od Lalica.Dobra je knjiga...dobra...valja se procitati.Stigo sam do pred kraj.Bolja je od Che Gevara knjige njjegove jer je za siru masu,tako da i oni koje to ne zanima mogu da procitaju knjigu...samo da znate da je taj covek(Fidel) preziveo 647 atentata sto je mnogo...necu da duzim,a moglo bi se.covek ima 80 i kusur godina i sprema se za vecna lovista polako.Smrt ga nikad nije htela

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ljudi, dogadjaji i knjige - Latinka Perovic; Fidel Kastro - jedan covek, jedna revolucija (svi znamo ko je pisac); Svetlost chudesnog- Teri Prachet......moram da citam vise knjiga odjednom, inace mi je dosadno...jedna je za jutarnje citanje, druga za posle rucka, treca za pred spavanje...izmedju toga se spremaju ispiti i ostalo:))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Abael:

trenutno citam: Portret Doriana Greja od Oscar Vajlda... poprilicno bolesno...

 

Ovo jurim da čitam, dobila sam brda preporuka :)

 

Ja se trenutno davim sa En Mekafri - Zmajevi jahači Perna - triologija :)

 

1. Let zmajeva - najzzz i pročitala

2. Potraga za zmajem - trenutno čitam

3. Beli zmaj - vrlo uskoro ću čitati čim završim sa 2. :):lol:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je Dervis i smrt jedna od najboljih knjiga ikad, samo treba da se udubis, ali stvar je i ukusa.

 

F.M. Dostojevski: Dvojnik (u originalu :udri: )

Dostojevski je rekao da je ovo najbolja zamisao koju je imao, a najgore ostvario.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...