Kumodraski Vo Posted June 3 Report post Posted June 3 Posto mi se dosta svideo Piknik, resio sam da izudaram i sve ostalo sto je izaslo kod nas od brace, citam kako koju nabavim. Bar ovih par od kentaura za pocetak.. 2 1 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Glan Posted June 6 Report post Posted June 6 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Zen Posted June 10 Report post Posted June 10 On 6/3/2023 at 8:33 PM, Kumodraski Vo said: Posto mi se dosta svideo Piknik, resio sam da izudaram i sve ostalo sto je izaslo kod nas od brace, citam kako koju nabavim. Bar ovih par od kentaura za pocetak.. Ima bese nekoliko njihovih knjiga u e formatu na srpskom ako se ne varam. Dobri su, narocito sa ove vremenske distance. Ja se setih Silverberga ali ovo sto pazarih na sajmu mi se nije dopalo uopste, jes da je bilo nesto dzaba ali ipak. Umiranje iznutra - ne preporucujem. S druge strane, moj pohod u osvajanje savremenih dalekoistocnih autora ide odlicno. Preporuka Min Jin Lee - Pachinko. Dosta me podsetila na Ju Hua - Ziveti, doduse to je kineski pisac, ali je vreme desavanja radnje slicno kao i u Pachinko, oko drugog svetskog rata. Zanimljivo mi je da citam kako su u Kini, Japanu i Koreji prezivljavali taj period, znajuci kako je ovde bilo. Drugaciji mentaliteti i logike, a opet - sirotinja svuda uvek ista. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
VoivodBG Posted June 13 Report post Posted June 13 “Your heart’s desire is to be told some mystery. The mystery is that there is no mystery.” Blood Meridian Otišao je najveći Američki pisac, Cormac McCarthy. Slava mu! Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Kumodraski Vo Posted June 19 Report post Posted June 19 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
truliandedzombileš! Posted July 6 Report post Posted July 6 On 6/3/2023 at 8:33 PM, Kumodraski Vo said: Posto mi se dosta svideo Piknik, resio sam da izudaram i sve ostalo sto je izaslo kod nas od brace, citam kako koju nabavim. Bar ovih par od kentaura za pocetak.. Teško je biti bog je verovatno moja omiljena sf knjiga svih vremena, mislim da sam imao dva primerka, oba dao bivšim devojkama xd Vrteo se po kupindu komplet sabranih dela, koji i ja imam (sada bez ove), ne znam da li se prodaje i dalje... što se teme tiče, jovo bakić - jugoslavija, razaranje i njegovi tumači philip goff - Galileo's Error: Foundations for a New Science of Consciousness Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosh87 Posted July 11 Report post Posted July 11 1 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Kumodraski Vo Posted July 19 Report post Posted July 19 Nije mi neki narocit utisak ostavilo Capljino oko, svidja mi se pisanje sf-a iz zenskog ugla, ali bas dosta zna da ga ugusi sa opisima nekim. Isti problem sam imao i sa Levom rukom tame.. Idemo dalje sa bracom.. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Lucifuge Posted July 26 Report post Posted July 26 1 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Lucifuge Posted August 5 Report post Posted August 5 https://ibb.co/XCnNt0t Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
HEFEST Posted August 7 Report post Posted August 7 Upravo sam na pola druge knjige. Gemel mi je odavno bio na listi za citanje i najzad je dosao na red. Kralj iza zatvorene kapije je bila dobra knjiga i prva koju sam od njega procitao, pa je onda dosla na red Legenda i na kraju ovo. Mogu reci da mi se svidja i da je onako bas lagana za citanje. Nije prenatrpana likovima i nema mnogo palamudjenja i deskripcija prirode i nebitnih predmeta. To je ono sto se trazi. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Мајор Гашпар Posted August 7 Report post Posted August 7 Prošle nedelje izašao i treći deo. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
HEFEST Posted August 8 Report post Posted August 8 Odlično. Mislio sam da je drugi deo kraj. Uzeo sam knjige u biblioteci po prvi put posle 10 godina pa nisam ni znao. Cudno me gledaju svaki put kada im kazem da mi je clanski broj 666. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Lucifuge Posted August 20 Report post Posted August 20 Filip.K.Dik-Tamno Skeniranje. 2 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
VoivodBG Posted August 21 Report post Posted August 21 Probaj Ubik. 1 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Lucifuge Posted August 21 Report post Posted August 21 Definitvno. 🙂 Sad sa pogledao o cemu se radi, tako da je to sledece sigurno.Nisam ni cuo za Ubik ranije. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Srbin Hamza Posted August 21 Report post Posted August 21 eto, ja baš u isto vreme čitao Doktor Bladmani vrlo zanimljivo štivo, ne mogu reći baš i vrhunski Dik Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts