Jump to content

Fear Factory


Recommended Posts

Наравно да не кад је дојајно. :P Ја не капирам зашто ти се не дојми и штета што је тако, али добро. Шта се ту може? Песмица кида, само фали солажа. Иначе на овом албуму је има у једној песми на моју радос'. :bigblue:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 year later...
  • 6 months later...
  • 9 months later...

"FEAR FACTORY, we have a new record," Bell said . "It's done. It's delivered to the label. And we've got some technical difficulties, and once that's finished, the record's gonna come out. It's gonna be called 'Monolith'. It's a great record."

feafactorymonolithcoverbrown.jpg

:rockdevil:

 

So that's it. Fear Factory has a new record called Monolith and there's the artwork. Except guitarist Dino Cazares seems to have no idea about the title and disagrees that it's even called that.

hahahahahah

Edited by Chicken Little 420

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 year later...

Ovih dana je bila 25godišnjica Demanufacture. Dosta bitan album za mene, na njega i Obsolete sam se neviđeno sekao. SOANM mi je bio dosta ekstreman u to vreme, a kad sam malo kasnije počeo da slušam death metal bio mi je go prosek. Digimortal je prilično smeće, a Archetype mi se iz nekog razloga prilično svideo kad je izašao. Nakon toga totalni gubitak interesovanja za ovaj bend kod mene. 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

13 hours ago, Haos sam ja said:

Ovih dana je bila 25godišnjica Demanufacture. Dosta bitan album za mene, na njega i Obsolete sam se neviđeno sekao. SOANM mi je bio dosta ekstreman u to vreme, a kad sam malo kasnije počeo da slušam death metal bio mi je go prosek. Digimortal je prilično smeće, a Archetype mi se iz nekog razloga prilično svideo kad je izašao. Nakon toga totalni gubitak interesovanja za ovaj bend kod mene. 

Složio bih se da su ti albumi najbolji njihovi, mada je meni i prvenac odličan (i za mene veliki uticaj na interesovanje za Death metal uopšte..), ali ne bi škodilo da obratiš malo više pažnje na album Transgression. Daleko od toga da je savršem, ima na njemu sumnjivih numera, ali takodje i par jako zanimljivih pesama, koje su, doduše, ostale malo u senci, baš zato što je prethodni bio veliki povratak (Archetype), pa se ovaj smatra daleko slabijim ostvarenjem. Ali meni Transgression čak nekako u poslednje vreme i bolje legne (ili barem tih nekoliko stvari) negoli prethodnik, koji ipak ima više tu neku hitičnu (da ne kažem mejnstrim) crtu.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja od prvog slušao, odmah drugi uvid. Ko je Godflesh/Napalm fan, taj prvi ne može da mu ne legne. Počelo je sa Scapegoat snimkom s Dynama, ostalo je istorija. Kod Transgresije je užasna šteta što produkcija ne radi kako treba. Užasna. I obrade odstraniti s plejliste. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 hours ago, Koroviev said:

Ja od prvog slušao, odmah drugi uvid. Ko je Godflesh/Napalm fan, taj prvi ne može da mu ne legne.

Vazda istina, i naravno ne treba zaboraviti i veliki uticaj Pitchshifter (u slično vreme krenuli ako se ne varam) takođe na taj inicijalni zvuk, moglo bi se reći kao i u situaciji sa Venomom i Metallicom, Fear Factory je tu pokupio sav kajmak.

Obožavam i ovaj remix EP što su izbacili, pokazali su da i "esktremna" muzika može da se upriliči za klabing i sa manje više uspeha su solidno remiksovane.

Recimo da su  do Obsolete uspeli da izbace sve što valja, posle je bila samo silazna putanja.

Ali neverovatno mi je da su bili jedan od najpopularnijih metal bendova tokom 90tih, bilo ih je u raznim soundtrackovima za horor filmove, čak su dali neke od pesama za Shiny video igru Messiah, i onda izbace Digimortal album i svaki sledeći sve slabiji od slabijeg.

Jedino što me je uvek razočaravalo kod benda je Burton Bell, čovek ne može nikada da izvuče te vokale iz studija, ima silan broj snimaka gde se jedva muči da izvuče growl i gde mu puca glas, pa mi nije jasno kako zbog toga nisu uspeli da izgube milost kod fanova.

Ja bih svima takođe preporučio da poslušaju i Concrete album, koji ima drugačiju produkciju i aranžmane od Soul of a new machine, gde ih je Ross Robinsson zajebao za ugovor pa su morali da nasnime ponovo pesme za prvenac i nađu novog izdavača. Ima tu interesantnih aranžmanskih rešenja, možda malo neujednačenih jer je ipak to samo demo album.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Obsolete je do jaja album. Jesu oni tu već dobrano prigrlili nu metal postulate, ali taj album je konceptualno savršen, ima svoj tok i zaokruženu priču i lirički i zvučno i pre svega odlične pesme. O produkciji da ne pričam koliko je zaokružila sve na pravi način. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja imam malo možda zanimljivu priču vezano za FF, tamo negde 2005te sam kupio majicu 'Demanufacture' jer sam FF prvi put čuo preko video igre 'Demolition Racer'. Kupio majicu, a pojma nisam imao o muzici, kakav je album i koja je pesma odakle, samo sam znao za taj soundtrack iz video igre. Kasnije ja naiđem na 'Soul of a New Machine' u nekoj prodavnici diskova dole ispod Terazija, ali i dalje nemam pojma kakve su pesme i kakav je zvuk na albumu, znam samo za ovo što sam čuo u igri. Svakako nisam bio spreman za taj Napalm Death pristup, s tim što mi je iz nekog razloga ostala u glavi 'Natividad', to mi je nekako ostalo zanimljivo, i neki semplovi sa tog albuma su super. Što se 'Demantufacture' tiče, tu su mnoge pesme super, ali 'ajde da kažem 'Pisschrist', oni završni delovi sa harmonijama i melodijama u glasu i atmosferom ('Where is your saviour now?'), još onaj početni sempl koji je uzet iz Terminatora 2, vrhunski. 'Obsolete', opet, mnogo dobrih pesama, to je možda i vrhunac FFa, ja bih rekao da je tu epska himna 'Ressurection', tu su sve svoje elemente doveli do vrhunca, sjajno, mada su i mnoge druge pesme dobre (potcenjene su 'Hi-Tech Hate', 'Freedom or Fire', 'Timelessness' i mnoge druge). 'Digimortal', ja bih tu rekao da je nekako možda najkvalitetnija 'Memory Imprints', 'Invisible Bodies' (samo bez onog srednjeg dela u originalnoj verziji, mnogo se ne uklapa i ogadi pesmu, bolji je remiks kad je rađen za 'Resident Evil' film), ima tu još nekih dobrih a malo zaboravljenih, 'No One', 'Hurt Conveyor' i obavezna 'Full Metal Contact', taj instrumental gazi sve pred sobom, stvarno je ludilo. 'Archetype', teško mi je da kažem da se tu nalazi sad neki kao ludilo hit, prve četiri pesme su onako prosek FF, ali nisu loše. Možda bih rekao da je tu 'Ascencion' meni najviše ostavio utisak, sećam se da sam davnih godina to jedno vreme baš slušao često taj ambijental, nekako je najzanimljivije ispalo. 'Transgression' - 'Echo of My Scream' i 'Supernova', nije FF klasično polivanje ali mislim da su dobre, imaju dobru atmosferu i jako su melodične. 'Mechanize', tu šta reći, jedan od najboljih comebackova benda, 'Mechanize' je i dan danas boleština kad krene koliko je brutalna, pogotovo kad Burton urla u refrenu, rifovi su bolesni, elektronika i bubnjevi su gaženje i pomeranje lobanje, svaki put. Pored toga, rekao bih i da je 'Metallic Division' dobar instrumental, jednostavno, ali onako baš pravi mehanički, hladni, brutalni industrial metal zvuk. Sa 'The Industrialista' je 'New Messiah', mislim da je refren vrh a i ostatak pesme je kidanje. 'Genexus' je dosta dobro prošao, ali tu su 'Dielectric' i 'Soul Hacker' po meni najbolje, možda ova prva i više. Sve u svemu, super, ima tu svašta, vrlo je inspirativno, videćemo kako će ovaj novi da zvuči, nadam se nekom nastavku i još boljoj verziji od 'Genexusa'. 🙂 

  • Like 1
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...

Ufff i mene je taj legendarni snimak sa Dynama ostavio bez daha u ranoj mladosti.. Dovoljno govori i činjenica da sam isto tako uzbudjen bio kad sam ga konačno nabavio na dvd-u godinama kasnije, a FF mi ostao zauvek kao jedan od najpoželjnijih live izvodjača.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...