Jump to content

Tool


nazgaroth

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Pa evo recimo, vece pre toga sam gledao Alice In Chains i koncert je bio dosta bolji/zabavniji (iako je Dzeri lose pevao).

Ne trazim ja da luduju kao da su 20 godina mladji, ali godinama slusam kako je Tool odlican uzivo ... i onda dobijem ovo.

Pa Metallica je nekoliko puta veci bend, ali iako ih ne volim preterano, posle koncerta mi je ostao osecaj da je to masinerija i da je publika ispostovana.

Posle Toola nisam imao taj osecaj. Ko zna, mozda bih imao drugaciji osecaj da zvuk nije bio bas ovako los.

Edited by 23/16

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pricam sada sa drugarom koji ih je gledao u Wiener Stadthalle u Becu. Kaze da je zvuk bio odlican, oni su stali tacno ispred tonca.

Ja sam tamo gledao Pearl Jam i nije zvucalo lose, mada je Vedder izjavio da je to bila najgora hala na turneji.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam ih gledao isto u Pragu ali sam bio na tribinama i pravo ispred bine, ne sa bokova i slicno. Meni je zvuk bio dobar, sigurno je moglo bolje, pogotovo bubnjevi ali sve ostalo je izlazilo jako dobro. Maynard je solidno zvucao, izvlacio je vokale uglavnom ali se ustekao na kraj Vicariusa, nije to mogao da izvuce gej celavi. Tool je onako specificno koncertno iskustvo i ne moze bas da se poredi sa Metalikom. Tool vise gadja neka druga cula, koliko sam ja shvatio njihova namera je da kreiraju taj audiovizuelni pornic, gde je najmanje bitno sta bend radi neko da se uzivis u muziku i propratnim efektima. Sto se tice toga stvarno su majstori, predrkano je izgledalo sve. Najvise su se iscimali za ove 2 nove pesme oko efekata, i Descending je uzivo prijatno iznenadio, mnogo bolji dozivljaj nego na snimcima preko jutjuba ali i dalje stojim iza toga da su ove 2 nove pesme cista reciklaza sopstvenog zvuka, mnogo igranja na sigurno. Sta znam, ja licno ne volim da idem na koncerte u velikim halama gde ces sedeti i slusati bend, ubija draz. Ovde sam znao sta da ocekujem i to je ispunilo moja ocekivanja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

TOOL has set "Fear Inoculum" as the title of the band's long-awaited new album. The follow-up to 2006's "10,000 Days" is due on August 30. The disc is expected to include the songs "Descending" and "Invincible", which the band has performed live at its recent concerts.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...