Jump to content

Numerologija


Recommended Posts

Malo da osvezim temu :)

 

Po imenu broj 1

Po danu rodjenja 9

Karmicki kod 999 :D

 

 

Broj Devet, predstavlja izrazene mentalne i spiritualne moci. To je jedini broj koji pomnozen sa ma kojim drugim brojem, uvek daje sebe – devet (sadrzava se u zbiru). Smatra se da je to »muski broj«. Osobe koje imaju ovaj karakterni broj, poseduju izuzetan intelekt, izrazeno razumevanje i sklonost ka perfekcionizmu, skoro uvek se oslanjaju na logiku i filozofiju. Deluju posteno i uvek su spremni da drugima priteknu u pomoc. Znaju da upotrebe svoje znanje i blistavi um u najrazlicitijim zivotnim situacijama. Vremenom treba da poboljsaju svoju koncentraciju i smisao za samodisciplinu, kako bi ostvarili vise zivotne radosi i svoj licni maksimum.

 

Ma skroz...

Edited by purplehaze

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ја мислим да је број деветка увек некако емоционално-друштвеног типа с честим НЕразумевањем за околину :P :]

 

Уствари, не мислим то тако али сигурно Емелин зна више о томе...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Види, оживела тема...! :)

 

Па, драге моје деветке... :) Одувек сте ми биле фасцинантне. Окружена сам веома наглашеним деветкама, а сама немам ама баш ни једну. Можете мислити како ми је...

 

Увек тврдим да је најтеже тумачити наглашене деветке, зато што у себи садрже енергије свих осталих бројева. Свака деветка има у себи и его јединице, и одговорност четворке, и "лудило" седмице... Ма, шта год хоћете. Зато је изузетно важно из којих бројева су те деветке добијене. Никако није иста деветка добијена, на пример, из јединице и осмице - моћна, егоистична, потентна и емотивна, нежна и фасцинантно морална деветка из тројке и шестице.

 

Нарочито када се ради о троброју 999 мора да се обрати посебна пажња на датум, на таблицу генетике (збир бројева добијених из имена и презимена, са посебним освртом на бројеве којих има највише као и на оне који недсотају).

 

@Onime no Kyo

 

Ја ћу се сложити да деветка јесте "увек некако емоционално-друштвеног типа" :da: , али ово питање неразумевања за околину је веома растегљиво.

 

Рецимо то овако: наглашену деветку може да разуме само друга наглашена деветка. Кажем "разуме", али ту све престаје. Деветка се готово никоме не отвара у потпуности. Евентуално, ако је у неком односу са пуно седмица, па се поспешује духовност, или пуно четворки, где не може да сакрјије ништа од особе... Али, сама по себи, особа наглашене деветке своју суштину чува дубоко, дубоко у себи. Остали могу само да наслуте оквире. Неки чак ни то. О садржини да и не говоримо...

 

Деветке су "старе душе" - имају ту неку урођену мудрост у погледу на свет који их окружује. Зато им се људи веома често обраћају за савет. :da: Са друге стране, умеју бити и доста наивне - деветка ће да проведе дане и дане размишљајући о неправди на овом свету и искрено туговати због тога. Мени је прва асоцијација на деветку одувек била онај модернистички spleen - изражена духовност, општи бол целокупног човечанства изражен кроз најличнију тугу појединца, жеља да се побегне, како би то драги ми чика-Бодлер рекао: anywhere out of the world. :da:

 

Због те наивности, неискварености са једне и феноменалне интуиције са друге, ја стварно не умем да дам одговор да ли деветка има или нема разумевања за околину. Њу углавном не разумеју и то је чињеница...

 

На крају, морам да нагласим да се цело ово писаније односило на наглашене деветке, као што сам више пута напоменула у претходним пасусима. На пример, 279 особа ће лако бити депресивна, због туге која је окружује у свету у коме је заробљена :(, док ће 911 особа да испребија кога она сматра да треба и - сви мирни. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ееее, седмица није луда :P :P :P

 

Седмица је супер :P :P :P

 

Само, много пате у љубави да би дошли до ''оне једне праве''...

 

А ја баш волим што сам седмица xD :D :D :D Много је то добро, све видиш ''одозго'' и не судараш се с дневним глупостима...к'о Уран, као што ти рече...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Call 911 xD

 

Citao sam knjigu neke odredjene tete osobe koja je napisala da postoji vise vrsta brojeva, odnosno postoji takozvana Prva cetvorka, druga cetvork, treca itd. Iskreno moram reci da prvi put vidim rezonovanje po principu tri broja, ali ponovo ja gotovo nista ni ne znam o ovoj oblasti :] pa ne mogu nista konkretno da tvrdim.

 

Ono sto definitivno znam jeste da u opisu knjige te tete stoji opis Prve sedmice (najjace Sedmice) te da ona naglasava konstantno "letenje" iznad situacija i ogromnu duhovnu tendenciju li NE u vidu religija (s cime sam se apsolutno poistovetio).

 

Zapravo, postoji vise vrsta odredjenih stvari koje su se "potrefile" i koje nisu vezane striktno za astrologiju (iako ne mogu da kazem da astrologija nije iznad svih delatnosti po pitanju metode, izucavanja itd).

 

Sta konkretno? Kineski odnos Drvo/Metal/Vatra/Voda/Zemlja. Svaka godina je jedan odredjeni princip i primetio sam nenormalno mnogo slicnosti izm elemenata i osoba rodjenih tokom godine "vladavine" nekog od elemenata.

 

Po toj nekoj ideologiji ja sam Drvo i citajuci ostale stvari i medjusobna slaganja i neslaganja zaista sam otkrio da sam tipicna edmica uz dodatak tog da sam tipicna osoba godine vladavine Drveta. To je ono sto nisam uspeo sebi da objasnim niti imam mogucnosti da objshnjavam na nacin na koji sebi objashnjavam astrologiju li se ipak pokazalo kao tacno iako je pretezno generalno i nije toliko ubitacno kao astrologija.

 

Sto se numerologije i astrologije tice, Emelin, meni je prva sestra sedmica 14.12.1970 (Strelac/Devica), druga sestra sedmica 29.03.1973 (Ovan/Strelac), ja sedmica 15.12.1987 (Strelac/Blizanac), a keva je Bik i to Shestica xD xD xD e sad, zamisli situaciju u kojoj se nas troje smejemo do suza (dva luda komicara strelca i Ovan) gde keva dolzi i kaze "Tise to malo, smeju vam se ljudi" xD E, a onda se tacno kod prve sestre ispolji ona Devica te sedne za sto, prekrsti nogu i onako flegmaticno zapali cigaretu i izigrava pedagoga (bas kao prava fina devojcica rodjena u znaku Device), a druga sestra, normalno, nije tu...ode Ovan, bas je briga...xD ide da radi...

Cle je bio Vodolija...koliko je on zezao druge u mozak pa to je smesno...

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...