Jump to content

Pozorište


Recommended Posts

Ja sam razmišljala da gledam to, ali ipak nisam na kraju...

Posle duže pauze, ovog četvrtka gledam "Derviš i smrt" :wub:

Meni je "Dervis i smrt" dosta naporna, uskoro idem da gledam "Mletacki Trgovac"

Edited by enclave

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam razmišljala da gledam to, ali ipak nisam na kraju...

Posle duže pauze, ovog četvrtka gledam "Derviš i smrt" :wub:

 

 

dobro je sto nisi... ovo je stvarno strasno, msm ja u zivotu nista gluplje nisam ni videla ni cula!

 

a i ja sam cula da je "dervis i smrt" dobra, treba da navatam nekog da ide sa mnom... :smile:

 

a inace ima mnogo dobra "ne setaj se gola" sa lanetom, odlicna je! e za to sad dala 600 kinti i vredelo je i mnogo vishe!

Edited by DarkMiss

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nadam se da si uclanjena u klub ljubitelja pozorista i placas karte jeftinije?

 

 

ne ali idem u devetu gimnaziju, pa placam karte jeftinije! :D

al ovo sam nesto slucajno naletela a nisam imala knjizicu kod sebe. a i inace kupujem karte preko profesora, on mi preporucuje dobre stvari. :smile:

Edited by DarkMiss

Share this post


Link to post
Share on other sites

Izvinjavam se na duplom postu, ali moram napisati kako me je predstava prilično razočarala. ("Derviš i smrt") Iako je trajala neka dobra 2 sata, delovalo mi je prekratko, verovatno jer je prilično skraćena u odnosu na knjigu.

Elem, prvo što mi je zasmetalo je što su pokušali da iskombinuju roman sa biografskim podacima Selimovića (tj. da radnju smeste u vreme kad je on živeo i kad su njegovog brata ubili), ali bezuspešno, jer su ostali na pola puta - ni tamo, ni vamo.

Onda, u predstavi begunac Ishak deluje beznačajno, dok je u romanu, po mom mišljenju, jedan od ključnih likova, onaj koji je pokrenuo sve i koji se proteže kroz ceo roman, nisu smeli da ga zanemare.

Potom, izbacili su neke bitne likove i spajali više likova u jednog. A i likovi su na kraju izgovarali rečenice koje u stvari izgovaraju na početku dela i sl.

 

I imam još dosta primedbi, ali ovo mi je najviše zasmetalo. Znam da ne mogu oni da dočaraju roman, ali sam očekivala nešto više i to je moglo biti bolje odrađeno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Vratih se sada iz Pete gimn, bila predstava Zatvorski bluz... Bas mi se dopala, bice u subotu opet uvece, pa svratite, karta je 200...

Jeste kamerna scena, i sve je malo, glumci manje-vise amateri, ali su bili fenomenalni =) a i sviraju uzivo jedan klavirista ( druuuug :D) i decko koji odlicno svira usnu harmoniku (:

Sutra idem da gledam Sine, blaah =)

Gleda mi se Jastucko, davno sam gledala i vise ga se i ne secam...

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 2 weeks later...

Veeeeelika preporuka za "Festen" u Ateljeu 212. Teška drama, ali vrijedi i te kako pogledati. U predstavi ima 16 likova i svi su negativci.

 

Ovaj komad poznatiji je u svetu po filmu Festen danskihautora Tomasa Vinterberga i Larsa fon Trira, koji je snimljen 1998.godine po pravilima avangardnog filmskog pokreta Dogma 95. Nakonvelikog uspeha i brojnih nagrada, po narudžbini danskih teatara nastalaje pozorišna verzija teksta, koju potpisuje Bo hr. Hansen RediteljkaIva Milošević odlučila je da se ovim komadom, na krajnje iscrpan irazotkrivajući način, pozabavi mračnim temama koje leže u jednojporodici. Rasizam, incest, seksualno zlostavljanje, pedofilija,samoubistvo, silovanje, poricanje i potiskivanje, zanemarivanje, tek suvrh ledenog brega svih problema koji razaraju porodicu danskogindustrijalca Helgea Klingenfeldta Hansena. Na rođendanskoj proslavišezdesetogodišnjeg pater familiasa, oko svečanog stola okuplja sečitava porodica i njihovi prijatelji. Međutim, u prazničnom tonu punomzdravica, na videlo izlaze brojne patološke crte koje su odavnouništile identitete svih gostiju ovog nesrećnog skupa.

 

U predstavi igraju Miodrag Krstović, Gorica Popović, VlastimirVelisavljević, Renata Ulmanski, Ivan Jevtović, Radmila Tomović, MilanMihailović, Feđa Stojanović, Bojan Žirović, Radovan Vujović, SofijaJuričan, Suzana Lukić, Jelena Petrović, Bane Jevtić i Bojan Perić uzpratnju pijaniste Miše Cvijovića.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Preporucujem "Jadnike" u Madlenianumu i "Posetilac" u Ateljeu 212 doduse njega sam gledala pre par godina i vidim da se i dalje igra, tako da planiram opet da gledam predstavu... a u nedelju terazije i "cigani lete u nebo" rekose mi da je mjuzikl fenomenalan pa i to da overim. eh, da, i "prevodjenje" nije losa predstava daje se u JDP-u.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam se malopre vratila iz doma sindikata, gledala "Pevaj, brate!" sa Andrijom Milosevicem i Milanom Vasicem. Odlicna predstava, sat i po dobrog smeha. :) a ima i scena u kojoj Milan Kalinic pusti neki heavy i pocne da se gubi i sutira stvari po sceni uz headbang. :haha: cemu sledi strastveni monolog kako je svirati metal najbolja stvar na svetu! :rockdevil::haha:

Edited by darkmiss
  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 months later...

Pa i Ivana Bosiljčića bih nekako podnela, ali nema Jadnika na repertoaru već par meseci... :(

A, je li, da li može da se poredi sa ovim: http://www.youtube.com/watch?v=sYCPHHPXTmk&feature=related :D

Nešto kao retoričko pitanje...

 

Ej pa to je tog ranga, super je, samo sto Zafir Hadzimanov ima malo hrapaviji glas sto mu daje smek prilikom pevanja, a nije los ni Srdjan Timarov doduse nije mi omiljeni lik...

 

Sledeca preporuka... ko voli psihoticne predstave "Pseci valcer" u JDP-u, Branislav Lecic, Djuricko... tragi-komedija, interesantna mi je bila jer govori upravo kako se razvija psihopatologija u coveku koja lagano progredira do njegove dekompenzacije. Ko voli takav tip "psiholoskih" predstava neka obavezno odgleda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...