Jump to content

Megadeth


Earendil

  

89 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ja se jedva više i sećam tog koncerta u SKCu, ali mislim da je bila dosta dobra svirka. Što neko reče, vokal mu je oduvek negde takav, samo mislim da ga jednostavno godine stižu i ono što je malo glasa i energije imao se polako urušava. Ja imam utisak da kad god peva, da se on samo sve više muči i da fizički nema ni snage da peva pa samo tako nekako pokušava da "proleti" kroz vokalne deonice, koliko mora.

 

Recimo, video sam ih 2014. u Sloveniji, vokal je bio isto tako, manje-više da prođe šta mora, dok je instrumentalno bilo baš uvežbano, samo sam imao utisak da je bilo odsvirano onako, mehanički, nije baš nešto pucalo od energije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Headbanger´s Ball (na pravom engleskom MTV-u, koji je jedini i postojao u to vrijeme) krajem 10. mjeseca 1994. godine prikazao je intervju s Megadeth na krovu hotela u NY, u blizini Webster Halla, dvorane u kojoj je Megadeth održao ovaj koncert.

 

Tu nedjelju navečer u 23.30, a nakon što sam na teletekstu MTV-a pročitao što nova emisija donosi, Headbanger´s Ball je počeo opako; paralelno s intervjuom uvodno je pušten spot "Angry again", zatim premijera novog spota "Train of Consequences" i redom dalje svi poznatiji njihovi spotovi, a s ovog koncerta, održanog nekoliko dana ranije, pustili su "Reckoning day".

 

Koncert je nazvan "MTV´s Night of the living Megadeth", održan je ujedno i kao promocija za novi album "Youthanasia", no u to vrijeme ,a i dugo nakon toga, nije bila dostupna cijela snimka. Na promociji su svirali tada nove stvari Reckoning day, Train of consequences, A tout le Monde i Victory (na bisu).

 

MTV je tek nekoliko tjedana kasnije u HB s tog koncerta pustio snimku "A tout le monde", najavljujući isto kao novi spot od Megadeth, međutim, pravi igrani spot za tu stvar pojavio se puno kasnije.

 

Dave je u intervjuu "Youthanasiu" nazvao puno osobnijim albumom kojim će istjerati preostale demone, a kao i protutežu političkom CTE.

 

Glazbena podloga na jinglovima između intervjua i spotova bila je "Blood of heroes", čiji sam naziv shvatio tek kad sam nabavio album.

 

"Yothanasia" je ugledala svjetlo dana točno na Halloween 1994. godine, a "Night of the living Megadeth" pokazuje sav raskoš i talent Megadetha i Dave-a kao autora.

 

Vrlo efektan nastup pred 1000 ljudi u Webster Hallu i jedan od najdomljivijih metal gigova ikada.

  • Upvote 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

pogledaj onaj Evolver ako nisi, jedan od boljih "in the studio" dokumentaraca ikad.

 

tu se sve vidi koliko su bili raspolozeni. mislim da su tad jedino svi bili u jako dobrim odnosima

 

Super je taj dokumentarac, sećam se da je ortak imao to na VHS-u još u srednjoj, mnogo je dobrih doc. bilo, ali posle onih Panterinih vulgar videosa više ništa nije bilo tako zanimljivo, bolesno i sexy :mhihi:

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

возио се магистралним путем од чатануге ка мемифису и пуче му полуосовина. рачунао је да ће неки црнац да му стане. е, оће курац.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pitanje za vas: Ko je bolji metal gitarista/muzičar - Dejv Mustein ili Džon Petruči?

 

Moje mišljenje: Dejv!

 

Inače glasao sam za meni 3 naj stvari sa albuma Rust: Holy Wars (top treš metal pesma ikada), Hangar 18(muzički stvar je više hevi metal nego treš ali razvaljuje) i Polaris.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...