Jump to content

Kampfar


en-a-dva-es-o-4

Recommended Posts

  • 1 year later...
  • 1 month later...

Морам да кажем да сам мало разочаран новим албумом. Музика је чудна а мелодије неповезане и набацане на гомилу. Има пар добрих момената у неким песмама али поред свега стиче се утисак као да су албум снимили на силу а не зато што су имали стварно добар материјал. Прошли албум је одувао за све паре (поред првог албума мени и најбољи) па сам очекивао да ће овај бити приближан њему али нису испунили ни упола мојих очекивања. Једноставно нема те мелодичности по којој је кампфар препознатљив. Она песма за спот испаде још и најбоља. Ово остало тотално без идеје и креативности.Једино што је за похвалу је одлична продукција али ни то не може да разблажи горак укус на прво слушање. Можда поправи утисак кад га обрнем још пар пута али чисто сумњам.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...

Ја сад морам да повучем све што сам написао у овом горе посту јер ми је на свако ново слушање овај албум све бољи и бољи. Исто ми је било кад сам први пут послушао dissection-reinkaos. Први утисак је био јако слаб а са сваким наредним слушањем све више је разбијао.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 2 years later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

https://en.metal-tracker.com/torrents/262080.html?fbclid=IwAR2q8d3CQPJF7hpzDj0XO0XAGrUrP6zyln_suiNuGSW9OeZLlWlvtqJ4Xh0

Као прво да се захалим Милошу на линку.
Као друго, АЛБУМ ЈЕ РАЗВАЛИО. Али буквално. Већ четврти пут га вртим за редом и мени је ово стварно феноменално. Албум, већ традиционално, није дугачак, песме су енергичне, мрачне, хладне, јебитачне. Албум је по свим својим елементима врло сличан претходницима, али је мени и мало мрачнији него рецимо profan и djevelmakt. Не јебавају се са неким експерименталним мелодијама већ раде све на исти фазон као и на претходним издањима што је добро. Долков вокал ми је на сваком албуму све бољи и бољи па изгледа како човек матори тако му је и глас бољи и храпавији у складу са овом хладноћом. Све песме су феноменалне да ми је мало тешко да неке издвојим па би то можда биле ophidian, natt, eremitt и можда најбоља det sorte која ми је на неки начин наставак оне последње са profan албума - tornekratt. Једина мала замерка коју бих имао је везана за прву песму syndefall која се на крају буквално завршава одједном. По мени, могли су опуштено вокал да пусте у неки ехо који се постепено стишава и верујем да би у многоме допринели неком мрачном утиску који оставља. Једина песма која је мало другачија од осталих је dominans и то због оних женских вокал деоница, али и поред тога песма је добраи има неки апокалиптични призвук.  Има неких аудио ефеката који се провлаче кроз албум али су они дискретно уклопљени у целину и не одскачу од музике. Омот за албум је такође врхунски и ту не бих ништа имао да додам.  Ко воли кампфар и њихове претходне албуме, и овај ће му се свидети несумњиво. Као велики фан овог бенда могу слободно да кажем да су потпуно испунили моја очекивања. За мене је ово већ сада једно од кључних блек метал издања године и још једном су показали како модерни норвешки бм треба да звучи. Без неких напуцавања, непотребних ефеката, клавијатура и најављивања албума 10 месеци унапред. Поред још пар олд скул имена мислим да су они једини који одржавају ту норвешку сцену живом. А овај албум је и доказ који говори у прилог томе. Још дуго ће се овај албум вртети на мом уређају...
Вероватно нисам неко ко је меродаван да оцењује албуме али од мене овај албум има 10/10.

  • Upvote 2
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Пар сати?? До сад сам га обрнуо бар 30х. И на свако наредно слушање утисак је све бољи.
Мада у праву си. Кад сам давао оцену, обрнуо сам га свега 4-5 пута :bigblue:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zato te i pitam, jer si istog dana kada se pojavio rekao da je album za čistu desetku. Po meni, desetku može da dobije samo album koji je vrh vrhova. Kenose, Ride the Lightning... Eventualno neki novi koji može da parira ovim albumima. Evo na primer od novijih Achatius od Funereal Presence meni je za desetku (za koju li je ocenu onda prvi?), ali meni treba bar mesec dana dok provalim da je album baš toliko dobar, dok se slože kockice, da znam pesme napamet, da vidim da li me vuče da slušam itd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...