Jump to content

Rhapsody of Fire


WoI

Recommended Posts

  • 4 weeks later...

Symphony of Enchanted Lands odlican cak, dosta mi bolji od prvog (mada mozda ponovo proverim taj.)

Bas dobro odmerena kolicina neoklasike, powera, pa cak i folk zajebancija. Ako izuzmemo onu smaracinu od Wings of Destiny koja zvuci ko neka Galija ili slicno neko sranje, svaka pesma je dobra i ima pevljive refrene i strofe..

Share this post


Link to post
Share on other sites

1450471938_il-cigno-nero-reloaded.jpg

 

http://www.mediaboom.org/441938-rhapsody-luca-turillis-il-cigno-nero-reloaded-single-2015.html

 

Devin Townsend, eat your heart out! Luka je 'ladno remasterizovao i nabudzio pesmu koja je izasla na albumu pre manje od 6 meseci.

Definitivno mu treba neko da ga malo iskulira i spusti na zemlju, no two ways about that.

 

@Vo: nego kako nego se vrati na prvi, poslusaj sve albume polako i bez zurbe pa se vrati sa komentarom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ocu ako se nakanim.

Poslusao Dawn of Victory, ovaj je definitivno najvise hevy dosad, jaki rifovi, brza voznja, tu je i sve ostalo kao na proslom ali ne okupira paznju toliko kao prosli. Ima malo vise izdrkavanja na gitari pogotovo na zadnjoj pesmi pa mi je to bzvz..

Dosta dobar u svakom slucaju, mada Symphony ostaje favorit za sad..

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

bukvalno. ali dobra je pesme, samo fali skupoca.

 

jel oni idalje snimaju sa orkestrom ili samo luka ima taj budzet? posto ovo zvuci kao da je samo najobicniji string pad na bilo kojoj klavijaturi. bas onako low-budget

Edited by azal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malo bolja produkcija da je u pitanju, bilo bi super. Bubnjevi su totalno ne isproducirani kako treba, gitare isto muljave, vokal se bori. A sto se tice klavijatura, sta znam, danas je stvarno veoma lako ako se bavis simfonijama da to napravis da zvuci super realno sa terabajtima biblioteka i semplova, stvarno je do te mere doslo sve, da nema teorije da se izvali narocito u mixu da li je sempl ili prava stvar. Ovde na zalost to nije slucaj, nije odradjeno do te mere, kontam da nije zeleo da se cima toliko. A i zasto bi realno :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

pa da. kapiram da bi luka mogao i sa softverom da napravi da zvuci kako treba danas, staropoli jednostavno nema to znanje.

 

ali kad su krenuli da rade 90ih, svakako nije mogao niko da im parira bas zbog cinjenice da imaju prave svirace iza sebe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Da se i ja kao ogroman fan oglasim, poslusao se album detaljno.

Mozda mi je najveci plus albuma gotovo opipljiv trud i znoj koji je ulozen, mogao bih pare da stavim da su se skupili i rekli "ej ljudi, prosli album nam bio malo lenj, nije bas dobro prosao, hajde da se uozbiljimo i vratimo ime tamo gde pripada". Sam stil albuma je takav, tempo je znatno podignut i ceo vajb vuce na stare dane.

Zanimljivo da mi je balada jedna od boljih u Rhapsody katalogu, Voice in the Cold Wind je obligatory mid tempo Village of Dwarves pesma. Najjace su prve dve pesme koje prosto ubijaju (naslovnica mi legla u kontekstu celog albuma) ali nazalost nije ceo takav, primetan je ostanak virusa petljanja u organizmu na ostalim pesmama sto zna da ih spusti. To je u vezi sa jos jednim minusom koji nije do njih samih, ocigledno je da Luka fali u tim momentima gde kad treba da se komplikuje on zna da to iznese (ne pricam o Prometeju vec nazad u dan), isto se vidi Lukin manjak u gitarama.

Ali sve u svemu sam zadovoljan, meni ovo nemerljivo bolje od Prometheus. Ne verujem da ce album napraviti neki rsum ali teski fanovi ce se vratiti bendu.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve potpisujem, osim što je meni "A Voice In The Cold Wind" više "March of the Swordmaster" nego "Village of Dwarves". Ali te gajde, pornjava! Isto mi fale Lukine pevajuće solaže, ali nije ni novajlija loš u trenutcima kada se ne trudi da kopira Turillija. Ja prezadovoljan, položili su popravni i iskupili se za onaj prošli abortus. Oću uživo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...