Jump to content

Rhapsody of Fire


WoI

Recommended Posts

a ovi Beast in Black so bas smesni.

 

Mislim, kapiram da kidaju to sto rade, ali je realno to 80/90s pop maskiran u metal.

 

Ali jeste svaka pesma maltene hit na prvu loptu, svi lepo spakovano i pevac odlican.

 

Samo kapiram da ne bih nikad u zivotu pustio na gajbi, mozda kad sam ekstremno pijan :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sta reci, kad cekas neki bend doslovno 20 god da vidis (krenuo sam da ih slusao od SOEL po samom izlasku) a oni budu i bolji nego sto se nadas.

Zvezda koncerta definitivno Fabio koji peva uzivo cak i bolje nego na albumima, izmedju pesama se nesto carki italijanski rasprdeo, najbolji momenat kad je neko bacio cvet neki na binu i on kaze onim akcentom ''what is this, is this Dracula'', najava pesme Lamento Erotico itd ali ipak kralj akcenta jebeni Luka Turili kog pola nisam cuo sta prica koliko smo se smejali I AM IN LUUUUV WITH HIS MALE VOICE FOR ZE 20 YEARS.

Ali njima se toliko jebeno svira, tako se vidi da uzivaju, svi na vrhu svog umeca, a sto Laza rece setlista samo bije u glavu i ne staje, vrhunac licni Symphony traka - pre koncerta sam rekao da nema sanse Fabio da otpeva onaj uvod ali mi se brutalno ispisao u usta, takodje Dawn of victory - Wisdom of the Kings - Village of dwarves kad je trojac s pocetka udario, kuku majko i glasne zice. Zvuk u pocetku vrlo blago prduckao u bubnju, kasnije se nastelio na perfekciju i ostalo je samo da nas kraljevi pociste svojim besprekornim umecem.

Klub isto bas super, inace cert bio rasprodat, srpski kombi heroji bucno ispratili sve pesme a inace bilo je i dosta Srba generalno na koncertu a i jeste bilo zaista za ne propustiti.

Ajd taj drum i bass solo bas nije morao ali nema veze, kapiram da je Fabio morao da odmori presvete glasne zice.

Sve u svemu mega najvise ocene za ceo dogadjaj. Drago mi je da sam konacno uhvatio bend koji obozavam u najvecoj mogucoj sili i sad bih voleo da razjebu radnju ako vec tako pricaju i odu u legendu. Ne treba nikom Alexov pokusaj sa no name likovima da blati slavno ime.

Edited by Grobodan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stvarno koncert bez premca. Gledao sam Rhapsody of Fire bez Luke sad Rhapsody Reunion bez Alexa, sumo sumarum pogledao sam ceo bend :D Stvarno bilo emotivno veče, predrkan zvuk i ludi Mađari koji su pokidali šutke na Thunderforce i Emerald.

Evo izveštaja kog zanima u detalje: https://www.hardwiredmagazine.com/rhapsody-izvestaj-budimpesta-2018/

A evo i fotkica. Kako sam se nadao, dobro su ispale: https://www.hardwiredmagazine.com/rhapsody-beast-in-black-scarlet-aura-barba-negra-budimpesta/

 

Jebeš mi sve, voleo bih da nastave ovako pa nek je fejk kolko hoće :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 1 month later...

Raspnite me ali meni je The Eighth Mountain najprijatnije iznenađenje godine i ono čemu sam se nadao bar malo od raspada klasične postave posle From Chaos to Eternity.

Sve je to posle bar mirisalo na ono što želim ali nikad u potpunosti nije bilo to, kad je Fabio otišao sahranio sam bend u mislima totalno. Tome je pomogla i činjenica da su pre Mejdena u Trstu 2018 zvučali as predgrupasto as possible, onaj nesrećni rerecord album da ne pominjem ali kurca baka večerala.

Mračno doba je gotovo, nova saga počinje!

Hteo sam iz sveg srca da mrzim ovaj album zbog frankenštajn postave, Alex mi je uvek bio najnebitniji član svete trojke ali izvadio je neku ozbiljnu magiju za ovaj album i shvatio je šta hoćemo: ne svemirske simfonije, ne neko atmosferično ciguljanje već punokrvno brzi epski power metal sa vratolomijama na sve strane i atmosferom magije, zmaja i mača. Gitarista je očigledno doveden da skine Luku a Alex se povukao malo na mesto temelja, produkcija vrišti budget cut ali sve ironije mi padnu u vodu pred refrenima i pesmama koje se nalaze na ovom albumu. Činjenica je da razmišljam kako bi Fabio zvučao bolje na ovim pesmama, često mi se to desi ali Giacomo se očigledno srčano trudi (on mi je bio i najbolji deo koncerta). Voleo bih da je ime benda promenjeno ali s druge strane koliko je Napalm Death npr izmenio članova? Ovi su dokazano nenormalni sa idejama oko postava.Ne smem ni da zamislim kako bi album zvučao da su Luca i Fabio umešali svoju magiju ali i ovako sam za sebe može da stoji kao odlično delo koje mi ne dosađuje evo već neko vreme i ne pada ni u jednom segmentu, do gostovanja Kristofera Lija i neviđenih lirčkih bravura (Warrior Heart lični favorit).

Savet za sve: probajte da zaboravite celu priču oko albuma i samo slušajte muziku. Vredi.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 5 weeks later...

TURILLI/LIONE RHAPSODY — featuring original RHAPSODY members Luca Turilli and Fabio Lione, alongside former RHAPSODY members Dominique Leurquin, Patrice Guers and Alex Holzwarth — will release its debut album, "Zero Gravity (Rebirth And Evolution)", on June 28 through Nuclear Blast (King Records in Japan and rest of Asia).

"Zero Gravity (Rebirth And Evolution)" track listing:

01. Phoenix Rising
02. D.N.A. (Demon And Angel) [feat. Elize Ryd]
03. Zero Gravity
04. Fast Radio Burst
05. Decoding The Multiverse
06. Origins
07. Multidimensional
08. Amata Immortale
09. I Am [feat. Mark Basile | DGM]
10. Arcanum (Da Vinci's Enigma)
11. Oceano [feat. Sascha Paeth, Arne Wiegand] (bonus track on digipak and 2LP only)

rhapsodyzerogravitycd.jpg

 

Previše ovo liči sve na prethodni Lukin album, tako da i ono malo očekivanja što sam imao izgorelo.

P.s. Što nisu samo stavili Turillione Rhapsody

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

mozda sam lud, ali kad nisi prinudjen da citas uzasne tekstove uz lyric video, ovo uopste nije lose 

 

pa nije mnogo dobro, ali nije ni lose. Manje vise Luca Turilli's Rhapsody sa Fabiom. malo vise elektronike, progresive, skupa produkcija, horovi, ali slabo sa hitovima. svakako bolje zvuci ovaj skupi Rhapsody od prejeftinog sto Alex vodi. 

Edited by azal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni ovo isto kao i prošli 'solo Luca Rhapsody' album. U principu, kao da si dao Devinu Townsendu (present day) da napiše i producira Rhapsody album.

Fabio je mogao i da ne peva, užasno dosadne vokalne linije, refrena ni za lek. Bukvalno dvaput življe zvuči na Angri zadnjoj. No, kontam da nije skroz ni do njega, isti problem je imao i prošli Lukin album.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...