Jump to content

Recommended Posts

accelerators_poster_hires.jpg

 

Accelerators su punk-rock bend iz Roterdama, Holandija. U poslednjih par godina ovi su momci od malog, takoreći benda iz kraja, izrasli u jedan od najrespektabilnijih i ponajboljih punk-rock sastava tamošnje scene.

 

Tokom prošle godine uspeli su ne samo da objave debitantski album, već je isti dobio bez zadrške odlične kritike, kako u fanzinima, tako i u po kojem velikom, mainstream magazinu. Čitave su jedne nedelje bili na nacionalnom radiju, gde su dali pregršt intervjua i odsvirali kompletan album, kao i druge pesme (sa mnogobrojnih singlova), i to u više navrata. Intenzivno su svirali po čitavoj Zapadnoj Evropi, a kuriozitet je da su imali i par koncerata u Maroku.

 

U više navrata binu su delili sa No Use For A Name, The Bronx, Peter Pan Speedrock, The Briggs, Heideroosjes i još hrpom manje poznatih bendova sličnog žanrovskog usmerenja. Za samo nedelju dana od objavljivanja albuma prvi tiraž od 1000 nosača zvuka prodao se na njihovim živim nastupima. Ipak, sada su na ivici najveće avanture, a radi se o ambicioznom projektu da u 50 dana odsviraju 50 koncerata u martu i aprilu ove godine.

 

Ovaj put punk-rock klinci iz Holandije sviraju po skoro čitavoj Evropi, a Srbija je jedina država na mapi njihove maršrute a da je sa istoka kontinenta, što može da se shvati kao izvesna privilegija i, na neki način, prepoznavanje ovdašnje punk-rock scene kao jedne od važnijih ako ne u Evropi, ono, makar, u ovom delu iste. Kritičari ih porede sa Screeching Weasel, Queers, MTX i drugim punk-rock bendovima koji su nastavljači 30+ godina duge tradicije i muzičkog obrasca gde su obavezni melodični, pop refreni sa zaraznim pratećim vokalima propraćeni glasnom i energičnom svirkom uz skoro neizbežni uvod sa „1-2-3-go!“. Nasleđe Ramones i Buzzcocks (ponekad i iz druge ruke) izvesno traje i uzbuđuje mlade ljubitelje punk-rocka i dan danas, a to dovoljno govori da se nije radilo o formuli koja će trajati tek par sezona. Prvi koncert u Srbiji zakazan je u Beogradu za subotu, 20. mart u Livingroom-u SKC-a od 22:00. Gosti na koncertu biće beogradski street-punk’n’roll sastav Concrete Worms.

 

http://www.myspace.com/accelerators http://www.myspace.com/concreteworms

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Concrete+Sox+i+Fishskin+akadem.jpg

 

Concrete Sox su engleski crust punk bend, koji je nastao davne 1983. u početnoj fazi bend je mešao thrash i punk i time su kumovali crossover žanru i time uticali na veliki deo thrash metal scene kasnih 80-tih. (slični bendovi iz tog vremena koji se smatraju takođe za pionire: Onslaught, Sacrilege, Deviated Instinct itd)

Bend su osnovali Vic Croll i njegov prijatelj Les Duly. U početku nisu imali stalno ime pa su bili poznati kao i "Concrete Evidence", sve dok se konačno nisu odlučili za ime "Concrete Sox".

Prvi Lp album Your Turn Next izdali su 1985. za Cor Records, ubrzo je usledio split Lp sa bendom Heresy za izdavačku kuću Earache Records, izdat 1986. Izdali su još nekoliko izdanja: Whoops, Sorry Vicar! (1987, Manic Ears Records), Sewerside (1989, Big Kiss Records), i poslednji je izdat 1992 pod imenom No World Order za Nemački Lost & Found Records.

Bend se oformio u 2009. sa novom postavom u kojoj će prvi put biti 2 gitarista, a originalni član i osnivač Vic Croll je sada pevač.

12. aprila dolaze u Beograd, koncert mora početi ranije, stoga je početak najavljen za 21h. Gosti na ovom koncertu će biti grupa Fishskin iz Beograda.

Cena karte je 300 dinara.

 

Facebook stranica

 

Myspace stranica

 

Last.fm event

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

meni je ingnite najjaci bend.

 

 

pevac im sada peva u penivajsu...u slucaju da ne znas...

nije losh ignite, samo nema puno veze sa korom, bar ne ono shto sam slushao.

 

pa i nema...al to oni tako nazivaju...vokalno nema veze,al muzicki u nekim delovima zna da bude...

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...