Jump to content

Pantera


C.A_R.I.A.

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ne vidim zasto te toliko nervira. Niti mislim da je preterano fer suditi o njemu na osnovu medijski servirane price. Koliki god da je Phil bio narkos i kakve god izjave da je davao, uveren sam da je ogroman deo cele price oko raspada Pantere fabrikovan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na par sitnih stvari se stalno nerviram kad on zine.

 

Odličan je pevač ali ta neka njegova kenjaža, nepovezanost i dramaturgija, i pričanje o Rexovom životu-- to me iznerviralo, mada ovako sveukupno, verovatno je od boljih njegovih intervjua koje sam čitala. Ma konzumirala ga je droga i to žestoko.

 

 

Ah, oko raspada bi se moglo raspredati danima - Vinnie i Dime su bili blok koji on nije mogao da pomeri i mislim da mu je to smetalo, jer kreativno se kreatao višesmerno u odnosu na ovu dvojicu koji su tačno znali šta hoće i bili posvećeni Panteri i tukli "zmiju u glavu"... , pa na to dodaj i zdravstvenu situaciju i eto.. plus, Pantera je dosta sebi nabijala "stronger than all" tempo, pravili su samo tvrđe i žešće albume a taj tempo, uz njihovu dinamiku turneja i činjenicu da u tom bendu nije bilo mesta ni za jednog svirača da zabušava... možda i neko zasićenje sa Filove strane? A ove bukvaliste medije što crne Fila kako je rekao da će ubiti Dime-a, to zanemarujem kao glupost istrgnutu iz konteksta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa, sad, nisam siguran koliko su stalno pravili tvrdje albume, jer je, po mom misljenju, "Far Beyond Driven" najtvrdji Panterin album. Jeste, "Trendkill" je imao nekoliko manijakalnih pesama tipa "Suicide Note pt. II", naslovnu i "Hell's Wrath", ali je imao i dosta mirnijih momenata i, kada ih uporedis, "Far" deluje "far" tvrdje. ;) Ista prica i za "Reinventing" - super album, ali ni priblizno tvrd kao FBD. Phil je kasnije zagazio i u black metal podosta, stalno je nosio Darkthrone majicu, cak i vodio Satyricon na turneju (ako ste gledali Satyricon-ov "Rebel Extravaganza" VHS, to mu dodje skoro kao Panterin Home Video pt. 4 :)), pa je verovatno hteo da povuce bend u tom smeru (citaj: vokali na "Trendkill"-u), dok su ovi ostali u tom "hard Texan" zvuku, i sve to stoji, ali Phil u svakom slucaju ostaje jedna od najvecih pojava i najboljih frontmena koje je metal ikada imao, i, sto lepo rece u vjuu, ljudi koji ne znaju kako je biti on ne mogu da mu do kraja sude.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...