Jump to content

Islam


Wolf

Recommended Posts

  • 7 months later...

Plaše se nigerijskog scenarija?

 

E btw da li je neko video onaj klip sa spaljivanjem hrišćana u Nigeriji? Nisam našao da veći mediji pišu o tome, kontam da je možda fake, pošto je bilo već toga, osvane na nekim hrišćanskim sajtovima pa dođe do naših vesti, čini mi se da je bilo pre par nedelja na nekim domaćim sajtovima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

lep tekst, još kad bi bio tačan... ;)

 

ovaj lik što je pisao tekst je radikalni Jevrej sa vrlo interesantnim izjavama u karijeri http://en.wikipedia.org/wiki/Mordechai_Kedar a imaš više tekstova na netu u kojima se razbija ta legendica o anti-islamskom stavu u Japanu, recimo

 

http://www.barenakedislam.com/2012/09/21/bni-response-to-the-viral-email-re-islam-and-japan/

http://www.mofa.go.jp/dispatches/vol07/perspectives.html

http://www.truthorfiction.com/rumors/j/Japan-Muslim.htm#.VLu5DiyqnEU

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa ovaj text koji sam ja stavio ipak ima neke činjenice koje su proverljiive, dok tvoji su tu samo da bi kontrirali.

Tipa argument-muslimanima se teško odobrava državljatstvo, prvi tekst odgovara-jbg tako je i sa svim strancima u Japanu. :no:

 

Konačno, autor teksta, radikalni Jevrejin kako si ga etiketrao, kaže da Japan nema pozitivan odnos ni prema judaizmu, dok se hrišćanstvo donekle toleriše.

 

Naravno, daleko od toga da nema muslimana, kao ni Jevreja i hrišćana u Japanu. Ali društveni status tih religija NIJE ISTI, i kao takav omogućava npr. poslodavcima kojima treba inostrana radna snaga da traže specifične kulture i nacije, odnosno da ne traže neke religije za određeno radno mesto (u prvom redu zabrađene muslimane). Dok se ovo na Zapadu smarta diskriminacijom, u Japanu bez problema prolazi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ne znam zašto bi ovaj lik koji je živeo u Japanu i vodi anti-islamski sajt kontrirao takvim tvrdnjama :haha:

 

tekst ovog Izraelca je postavljanje stvari u takav ugao da izgledaju drastičnije prema islamu nego prema ostalima, a prilično sam siguran da bi se identičan tekst mogao napisati i na temu prava Jevreja u Japanu recimo

 

evo ti jedna malo podrobnija demontaža tih tvrdnji: http://www.turning-japanese.info/2013/10/can-muslims-acquire-japanese.html

 

i recimo http://kyoto.travel/muslim/en/

http://muslim-friendly-japan.com/tours/

 

da se razumemo, daleko od toga da mi nešto smeta ovaj izraelski tekst, samo sam Don Kihot protiv tog verovanja u prvo što se pročita na internetu :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja u klin, ti u ploču.

Dobro sad da se gađamo blogerskim tekstovima, to mi ne pada na pamet (onaj drugi tekst o nekim muslimankama iz Malezije u gostima) :)

 

Al vidim ja da tebi više smeta što je ovo rekao jedan Jevrejin, time je automatski izglubio na verodostojnosti izgleda.

 

Al sve to na stranu- glavni argumenet je što je zemlja razvijenija, više doprinosi gušenju religijskog, a pre svega muslimanskom identiteta. Ako bih bio neki prorok reko bi da će islam prvi iščeznuti od svetskih religija, upravo zato jer nema sposobnost da se "razblaži" odnosno kamuflira. Potpuno je nespojivo sa slobodnim ljudskim umom, nema nikakvog preispitivanja u sebi.

Edited by Schneider

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...