Jump to content

Trivium


Recommended Posts

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 9 months later...

Cover je mogao biti bolji, no Shattering the Skies Above je ultimativni epic shit!

 

Ne znam fakat, ovaj bend ne umije razočarat..

 

Novi bubnjar im je sjajno legao, vokal nikad bolji, aranžman standardno dobar triviumski, riffovi svi na mjestu plus od-li-čni breakdowni.

Jedva čekam album..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne, koliko ja znam (a pravi sam geek za muziku/bendove koju/koje pratim, lol) 'Shattering the Skies Above' NEĆE biti na novom albumu, već su momci iz benda rekli da će pesma biti pokazatelj pravca u kojem će ići, te eventualno predočiti novi album daleko pre njegovog izlaska (a da podsetim - već sad su napisali po desetak/petnaestak pesama [Matt, Corey i Paolo], samo što će ih, logično, usavršavati, te odbacivati one kvalitativno slabije; a tek na leto će ući u studio i početi snimanje - RoadRunner ne dozvoljava drugačije tj da to bude ranije)... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uuuuuuuuuuuuuuu, 'When All Light Dies' ima meni premoćan outro segment (traje čak negde oko minuta) ! Tako - epski mi zvuči... Na njega se direktno nadovezuje 'A View of Burning Empires', kratak instrumentalni komad sasvim baziran na toj temi.

A još kad pogledaš lyrics uperen na zlostavljanje dece (Kad sva svetlost zamre, a?!) i činjenicu da je Matt bio 'picipevac', a napisao sve to (i muziku i tekst) - success!

 

Sad, jbga, što Trivium mnoge nervira zbog onog nepostojećeg aludiranja na Metallicu (bzvz, to stvarno ne kontam; lako je reći takvo nešto za bend koji ne gotiviš) ili zbog puristički 'slabijeg' komponovanja/usklađivanja delova u celini jedne (neke, koje god - to generalno umeju da kažu) pesme, iako su momci vidljivo (i često priznato) dobri svirači (dvojica gitarista posebno), druga je priča.

Ja ovaj bend volim (kao i mnoooooooge druge, za razliku od, rekao bih, uskoumnog ograničavanja Metal fanova po tipu: ''True kvlt'' ili ''novo njesra u pokušaju''), a još mi mnogo znači i s drugih strana => em sam zbog njega počeo da sviram, em sam navikao na ranije ne-baš-podnošljivo dranje/growl, te me je otvorio za MNOGO druge dobre muzike (npr.: ranije nisam baš mogao da slušam Slayer, Machine Head, Gojiru, Opeth itd.)

 

Kako god. Fuck it... Drago mi je što mogu da 'ošinem' i Čajkovskog i mnogima nesnosnog klasičnog minimalistu Philip Glassa i bend kao što je Trivium ili Dream Theater. Sve je to muzika, a što se mog ukusa (i svakog drugog čoveka) tiče - ja biram (ili onaj drugi za sebe). :P

Edited by MyNameIsMisery

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...