Jump to content

Filmovi - preporuke


C.A_R.I.A.

Recommended Posts

odgledah malopre shuttered island. prvih sat i nesto sam mislio da je glupa akcija i jedva cekao da se zavrsi, onda su krenuli psiho momenti i prerasli u ekstazu. fantastican film, treba ga gledati sto puta. u rangu requiem for dreams skroz.

shutter island

requiem for a dream

 

tako se zovu

 

prvih sat i po uglavnom gledamo dijalog i tribute to hitchcock (kamera)... dijalog=akcija?

 

daleko je od requiem for a dream a i ne vidim osnovu za poredjenje ta dva filma uopste.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

agora je dosadna...

sveze je to shto su prikazali to rano hrishcanstvo i te odnose iz malo drugachije perspektive...ali sve to kroz gomilu klisheja i preterivanje... i provukli kroz sve josh i americhku demokratiju...

 

Hypathia je patetichna i neprilagodjena i umesto da je heroj, ona iritira svojom pojavom...svanulo mi je kad ju je davus zadavio...

...u prichi nema neke struje koja radnju vuche napred...gledao sam uzbudljivije dokumentarce od ovoga...

Edited by Ranis
  • Downvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Martin Mystere - Između Smrti I Jave (2010)

 

6puhie.jpg

 

http://www.youtube.com/watch?v=3PKG_uzihbs

 

Pogledao Martija, dopadaju mi se omaži koje su uradili za Predatora, Deliverance, Crow i još par filmića. Ovaj momak što glumi Martija mu baš sliči, samo da ima malo dužu i razbarušeniju kosu i to bi bilo to. Mislim da je ovaj film imao manji budžet od Devojačkog Bunara, jer nema baš puno lokacija i stvari, pa čak ni efekata. Ne sviđa mi se što se ceo tekst maltene sveo na psovke, nisam puritanac, ali u poslednje vreme je počelo da mi ide na živce koliko naši scenaristi ne mogu da naprave scenario, a da se one ne pojave...

verovatno jer nemaju ni ideju kako da to pretoče da ispadne koherentno i zanimljivo za slušanje...

Odabir muzike solidan, najbolji momenat je kada se čuju Popečitelji, definitivno bi mogli da se pojave u nekom akcijašu ili komediji kao muzička podloga.

Lakobrija reprizira ulogu seoskog tupana iz Devojačkog Bunara...

Inače nikada nešto nisam voleo Martija Misteriju, od svih tih italijanskih stripova Dilan Dog mi bejaše najbolji, ali smatram da su imali veći budžet i da su malo ozbiljnije pristupili sa ovako već tripoznom pričom kakva jeste, učinili bi veliku čast tom strip junaku, sigurno bi bilo bolje nego da se neki amer uhvati pa da ga ekranizuje...

 

http://www.megaupload.com/?d=S51XR8RA

 

 

Nego čisto da najavim ovde još jedna treš filmčina iz Pančevačke kuhinje:

 

Mina Djin Kristina (2010)

 

mdk1.jpg

 

Stevan Aleksić - filmski scenograf po profesiji, a u srcu i duši, kako sam kaže, "filmski multipraktik", poznat i kao "onaj koji je pobijedio" u 'Dragon Rageu' - pretprošlogodišnjem pobjedniku Trash Film Festivala u konkurenciji borilačkog filma, zvijezda jako očekujućeg 'The Last Drop', Indy, Vrana, Jackson... iz Backovog klasika 'Marti Misterija' režira svoj vlasiti film koji nam je za oko zapao po jako interesantnom retro-traileru i još interesantnijem nazivu: "Mina Djina Kristina"!

 

Pa, o čemu se radi u filmu sa tri cure? Nije ono što mislite ako mislite ono što mislimo da mislite... Priča je to o tri beogradske cure, majstorice borilačkih vještina ali i baratanja hladnim oružjem koje ide uz to, koje čuvaju "Grimizno srce" - posebnu relikviju koju im je na čuvanje dao njihov učitelj. Problemi počinju pojavom četvrte cure koja ne preza ni od čega da bi došla do "Grimiznog srca".

 

Stevan obećava "kombinaciju tarantinovskog duha sa primjesama 'Charlijevih anđela' i woodyalenovskim naslovom ('Vicky Cristina Barcelona')...". Pa dok čekamo da ispuni obećanje, checkirajmo trailere i plakat.

 

http://www.youtube.com/watch?v=g4WmylTrbL0

Edited by VoivodBG

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

picvajz izmedju pagana i hriscana. :rockdevil:

 

 

I jevreja, tu i tamo. ;)

 

Odličan film, R. Weisz je sjajno odglumila, moram da priznam da to nisam očekivala. Jedina zamerka na kraj (tj. način na koji je nastradala), uopste mi nije jasno da posle onoliko ("onoliko") koljačine ublaže prikaz najdramatičnijeg trenutka u njenom životu. Ali dobro. I lik onog poltrona Davusa mi je nepotreban... ili nedovršen, svejedno.

 

http://www.imdb.com/title/tt0795421/

Meril Strip je Meril Strip, pa makar i širila noge, glupirala se i pevala i igrala uz pesme Abe (u full opremi). :bigblue:

A tu je i Skarsgard... i već spomenute pesme Abe koje idu tokom skoro celog trajanja filma. :bigblue: Meni dovoljno, jbg... radnja je već druga priča.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Psihotriler "Putnici". Odavno sam gledao taj film. Na engleskom se sigurno ne zove tako. Ljudi dolaze u napustenu bolnicu, tamo se "susrecu" sa prosloscu, nailaze na duhove likova koji su tamo ziveli. Jedan od njih je podvojena licnost. Sve u svemu, svi ti sto dodju u bolnicu na kraju poginu, a do kraja se ne zna ko ih ubija. Mesaju se proslost, sadasnjost i buducnost. Film traje sat i po i totalno privlaci paznju.

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...