Jump to content

Filmovi - preporuke


C.A_R.I.A.

Recommended Posts

Pa oni su ih nazvali zombiji, sto ne mora da znaci da su zombiji a ko smo mi da to ustanovljujemo kada oni ne postoje. Isto tako zivahni su bili i u 28 days-weeks later.

nije ovako bas.a i 28 dana ima do jaja prednost, budi se u bolnici posle sveg sranja, nema pojma sta se desilo, al ovde je nekako standardno, al mnogo rapidno....nekako mi sve ponekad deluje da je stampedo animiran.

Vise mi leze obicne vezije zombija od ovih napucanih deluxe izdanja. :smile:

 

Al pogodio je sustinu- sve vreme je napet film, to je ekstra odradjeno....sem nekog tamo pilota. :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Dugo očekivani kraj "Three Flavours Cornetto" trilogije. Da li je ovo komedija sa sci-fi elementima? Da. Poseduje li ovaj film likove koje ćete zavoleti? Da!

Simon i Nick su savršeni par, iako smo navikli da Nick bude nezreli lik (Shaun, Hot Fuzz), ovde su se uloge zamenile, i na veliko iznenađenje jedinstvena hemija između njih dvojice iznedriće utoliko smešnih i dirljivih scena.

Edgar Wright i Simon Pegg su napravili scenario koji će se svideti ljubiteljima pop kulture i poklonicima sci fi filmova i serija. Dijalozi su ovde suvoparno zlato, nasmejaće vas, ali naterati na razmišljanje. Film se bavi univerzalnom temom prilagođavanja u društvene životne šablone, i problemom koji se uglavnom javlja kako starimo, šta bi bilo, kad bilo?

Moram priznati da se retko dešava da ove teme zajedno mogu da funkcionišu, ali Edgar Wright to radi sa takvim ukusom i stilom, da ovde jednostavno nema greške.

Bez preterivanja film godine. Feels good man.

 

P.S. OST je prljava britanština iz 90-tih. :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gledao i ja WWZ. Nista posebno, holivud. Prica ne moze da bude prostija nego sto jeste. Efekti su dobro odradjeni, ne bi i bili sa budzetom od 200m. Ko voli akcije sigurno nece biti razocaran.

 

Vidim dobro prosao na bioskopskim blagajnama. Imam utisak da ce se sve vise praviti ovako neki apokalipticni filmovi. Izgleda da dobro prolazi kod publike, jos ako uzmes Bred Pita ne mozes da omanes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

cak i takav dominira u potpunosti vidi se da se samo zajebava sve vreme, a filmu je realno mesto u "najgori filmovi ikad". :mhihi:

 

vidim da je izasao i onaj Killing season sa de nirom i dzontrom ceceno/arabo/srbendom, pa sam i to ostavio da se skida, malo se trujem holibuljom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

fo39s7.jpg

Pravi dzumbus po boksofisu u Aziji, imao sad premijeru na festivalu internacionalnog filma u Torontu.Inace je rimejk kineskog Eye in the sky, i to kakav rimejk.

Odradise ga odlicno, dva vrhunska glumca, lov, napetost, mracna atmosfera....pljackas banke i tim za prismotru i andrkavr koji ga love, su u centru zbivanja.

Po prvi put Jung Vu Sung u ulozi zloce.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drugari, krenuo sam da lovim filmove iz ranijeg perioda koji su kult, must-see i ostalo. Kad kazem kult, mislim na onaj film koje bi mogli stalno da gledate i koji vas je (i nas) odusevio ranije a i sada ako bi ga pogledali a kad kazem raniji period - tu vec vama ostavljam da idete onoliko unazad koliko je potrebno. Pritom svakako ne mislim na Lotr, Starwars i ostale stvari koje se svakako podrazumevaju. Ako vam pada nesto napamet okacite, moja lista je relativno mrsava pa resih da potrazim preporuke ovde. :da:

Edited by -Mare

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo da ja pokušam:

 

Rope (1948) - meni najbolji Hičkokov film

Dr. Strangelove (1964)

The Seventh Seal (1957)

El Topo (1970) - avangarda, ujedno i lajluđi sa liste

 

Usput, neko je preporučio New World (2013) prije par strana. Samo da se pridružim preporukama, oduševio me je film. Davno nisam nešto bolje pogledao.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Au jes Pieta sjebitis od filma, teska prica.

 

 

Fist-of-Legend-2013-Movie-Poster.jpg

Fists of legend, fenomenalan film, ultimat fajt prica, al u glavnim ulogama sredovecni obicni ljudi koji se prijavljuju za takmicenje, i tu se prelama prica sadasnjosti i proslosti, klinaca u doba puberteta, i danasnjice u kojoj su svi manje vise sjebani.Odlicno ispricana prica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...