Jump to content

Filmovi - preporuke


C.A_R.I.A.

Recommended Posts

 

Pogledao ga sinoć na Prvoj. Mali iskorak u inače već davno ogrizlom crnilu domaćih filmova. Ostavio mi je nekako mešoviti utisak, jer sam očekivao svaki trenutak da plane u kakvu lokal patetiku kroz koju mora da prođe svaki novi film, ali krajnji utisak mi je ipak pozitivan, dakle postoji nada za domaći film.

 

Pohvalio bih troje glavnih glumaca: Marka Janketića, Nikolu Rakočevića i Draganu Dabović. Uspešno su uspeli da predstave pogubljenost glavnih likova i njihova nezadovoljstva, ostavljajući dovoljno prostora da na kraju ipak ostanu simpatični.

 

Izbor lokacija me prijatno iznenadio, umesto da stalno pokazuju glavne i uređene ulice našeg grada, odlučili su se za okolinu Sava Male, koja je skoro u potpunosti oronula, ali ima kakav šarm urbanog zahvaljujući Mikseru i raznim umetnicima koji su radili silne grafite i murale.

Najviše me oduševilo korišćenje terena Brodarske škole, ali verujem da će to samo prepoznati oni koji su je pohađali. i_laugh.gif

 

OST koji su tolio najavljivali nisam ni osetio, čule se samo Čke beogradske u jednoj sceni, od Sunshine i ostalog ni traga ni glasa. Instrumentalni OST je pak bio solidan i dobro je funkcionisao u scenama i dodavao na dramatizaciji istih.

 

Meni je najviše bila bojazan da ovo bude još jedan od onih "tinejdž filmova" sa prematorim glumcima, koje štancuju odkako su Munje postale neki reper kultnosti u nas, ali zahvalan sam na tome što ipak nije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odgledah sa burazerom dva filma, oba odlichna:

 

Pandorum, dobar film, par momenata me bash odushevilo, bukvalno samo jednu zamerku sam imao za neki detalj

 

http://www.imdb.com/title/tt1188729/

 

i Death Sentance, pravio azijat koji je pravio Saw i Insidious, i odlichno se snashao sa filmom koji nije horor, jedan od najboljih filmova koji sam gledao u poslednje vreme

 

http://www.imdb.com/title/tt0804461/

Edited by рогозуб

Share this post


Link to post
Share on other sites

50/50

50+50.jpg

O'lican film.

Ne znam da li ga je neko preporucivao, al definitivno verdi pogledati.Djozef pwnovao.Film je i komedija i drama,

Lik saznaje da ima rak, sanse da prezivi kako nazif glji...naziv filma kaze, i kako ce on to sve da pregura ostaje da se vidi u filmu. :smile:

Edited by sale 83 Larry Flynt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam znao, al sad ne mogu ni da popravim, jer ne vidim edit funkciju.

U pitanju je je film The Seventh Seal od Bergmana.

 

Fantasticni Bergman... Posto rece da je prvi svedski, i da te odusevio, ovi nisu nista manje dobri, ako ne i bolji, pogotovu drugi, mada su to vec sad klasicna filmska dela. ;)http://en.wikipedia.org/wiki/Wild_Strawberries_(film) i http://en.wikipedia.org/wiki/Persona_(film)

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.imdb.com/title/tt1291580/

Behind-the-Candelabra-movie-poster.jpg

Jbg, jeste fegetlijski film, to je valjda sada neki trend da se provuce taj lobi, ali HBO stoji iza filma, posto su se primili k'o ludi na biografske filmove poslednjih nekoliko godina...

Moze Metju Mekonahi da smrsava i 50 kila da bi glumio tamo nekog sidasa i da se nada, ali Majkl Daglas osvaja za ovo oskara sve u ses'!Jebo mu je....sta god u svetu fegetlija....al skinuo je ovog Liberacija i odglumio carski. Dobar je i Met Dejmon, al Majki je Majki.Bolje su prikazali likove nego da su angazovani prave dukatlije.

 

da se vrnem na muzevni kolosek.

Secretly Greatly

2013-Secretly-Greatly-poster-1.jpg

Oni su seoski retard(to je vidim u Koreji tradicija od pamtiveka), muzicar u pokusaju i student, a u stvari deo elitnog severnokorejskog odreda super spijuna i ubica koji su se infiltrirali u Juznu Koreju dizvrse super tajni zadatak.

E sad prvi deo je opsta komedija, pa onda se preliva u dramu pa se zavrsava opstom akcijom,, onako limunada, ali veoma gledljiva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako nisi u nekim pizdincima i aok ne jedeš pomije svakog dana idi u bioskop

mrzim bioskop. tamo stalno neko prica, suska i ide mi na nerve.

jedino filmove tipa LOTR, ili transformersi ili slicne spektakle gledam u bioskopu i to u nekom ranom terminu kad nema mnogo ljudi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...