Jump to content

Filmovi - preporuke


C.A_R.I.A.

Recommended Posts

Tumbbad je vrlo čudan spoj genijalnih scena i indijsko-turskih momenata. Drugih ima poprilično više, mnogo je i repetitivno, ali je definitivno osveženje u odnosu na američko smeće. Samo valja naglasiti da je ovo zapravo jedna bajka, da ljudi ne očekuju npr Baskin, s kojim ga poredim samo u pogledu egzotike.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gledao juče ovo sranje - King Ralph. Kažem sranje, jer na papiru ovo tako ne treba da mi se sviđa. Fish out of water priča, oni se navikavaju na njega, on na njih, sve tralala i lepo na kraju, zlikovac dobije po guzici... mislim da je ovakvih filmova 80ih i 90ih bilo na svakih dve nedelje. Bukvalno je Đorđe iz Džungle, samo sa Amerikancem i engleskom aristokratijom. Ali, bre, fino sam se smejao i glumačka postava najbolja ikada (citation needed): Goodman, O'Toole, John Hurt, Richard Griffiths, ne zna se ko više raspičuje, a posebno Goodman i O'Toole, nekako imaš utisak da su predobri za ovakav neki film :haha:

Usput, gledao Annihilation pre neki dan, i nisam nešto prezadovoljan. Dobra ideja upakovana u osrednji film. Arrival je za ovo Space Odyssey.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juče bio kao neki "porodični dan" u Delti, pa su puštali crtane i animacije iz prošle godine razne, pa su usput vratili i "Isle of Dogs" - nakon trijumfalnog puštanja od nedelju dana u maju - i naravno da smo žena i ja bili sami u bioskopu. Sjajna stvar, toplo preporučujem svakome :mrgreen: A i pretopla preporuka za film, aj što se strašno ložim na stopmotion radove, ali još kad neko napravi i odličan film koristeći to i da se onako u stopmotionu ubada majstorski komični timing, pa samo najveće lovorike treba da pokupi. Još dodatno vokalna postava baš onako kremovi kremova, nema šta nema da se voli oko ovog rada.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Velvet Buzzsaw - Od režisera Nightcrawler koji je vazda bio solidan film.

Kada je izašao trejler, napumpan raznim zvezdama i obećavajući zabavnu horor premisu, gledanje ovoga je ličilo je prisustvovanju lančanog sudara.

Ukratko film se bavi antipatičnim umetnicima, kritičarima i brokerima umetnosti u Los Anđelesu. Jale Gyllenhall je bio fenomenalan u Nightcrawler, a ovde kao da glumi u kakvoj farsi, gej bi kritičar najlucidnijeg imena koje sam do sada čuo na filmu. I preglumljuje za sve novce.

Ni ostatak ekipe se ne izdvaja iako tu ima proverenih imena Malkovich, Collette, Russo. Trajanje je katastrofalno skoro 2 sata da se kratilo bilo bi gledljivije.

Uzgred pati od problema sa tonalitetom, počinje kao kakva dramedija, pa se pretvara u nevešti horor, a kasnije kao što rekoh parodija svega živog.

Horor elementi nisu najsrećnije razrađeni i osmišljeni, kompetentniji režiser i scenarista bi mogao da izvuče kakav minimum iz ovoga.

Počinjem da vidim šablon kod Netflix filmova i polako se ograđujem od gledanja od njihovih izdanja jer oni idu svakako na kvanitet, ali nikako na kvalitet.

Gledajte ga ako volite guilty pleasure, sa tim što je ovo dosta samosvesno pa ne može da uleti u tu kategoriju, ali nema nikakvog mesa za koje može da se uhvati u poruci koju pokušava da trapavo isporuči u vezi tog džet set sveta.

Sada mi se još manje gleda drugi film ovog režisera u kojem glumi Denzel.



Overlord - Ovo je dobar film. Ne šalim se. Premisa je jednostavna, Drugi Svetski rat marinci idu u Pariz da unište bazu Nemcima koja odašilje informacije putem radio stanice, ali umesto lagane akcije pretvara se u horor sa nakazama i eksperimentima koje Švabe rade.

U skorije vreme nisam video ovako dobro sklepan film srednjeg budžeta. Da pojasnim, svaki lik ima funkciju u celokupnoj priči, ciljevi su im jasni, nema puno račvanja u priči.

Efekti nasilja i monstruma su zabavni. Film nije treš ili low budget, ali ima lepih omaža ReAnimator i recimo video igri Wolfrenstein.

Akcija je solidno izrežirana, obratite pažnju na početak filma, iako je 3d, dobro je ispalo i napeto je. Takođe i likovi su dopadljivi i lepo je videti kako se razvijaju kako se priča odvija.

Inače mala zanimljivost film je trebao na silu da bude spojen sa Cloverfield univerzumom, a svi znamo kako je to završilo sa prethodnim filmovima koju su dobili Cloverfield u nazivu.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...