Jump to content

Filmovi - preporuke


C.A_R.I.A.

Recommended Posts

Ne znam što su toliko popljuvali ovaj film, sinoć ga pogledao, sasvim ok psiho triler sa horor elementima. Možda je malo predvidiv i ta tema je obradjivana hiljadu puta na malim ekranima, ali ko gotivi taj fazon film nije uopšte loš.. Bacon omatoreo skroz, što se čak i potencira kroz ceo film, kao da je i sam glumac u tom fazonu, auhh jbt više nisam futluz klinac, al ću naći mladjanu partnerku da me podmladi hahaha..

 

@Voivod

Bravo za Hidden, gledao ga kao klinac, i kasnije pokušavao da ga negde opet upecam, al jbg nisam pojma imao kako se film zove, dok pre jedno desetak godina nisam upoznao jednog sf fanatika, počeo ja radnju otprilike da mu pričam i on ko iz topa, to ti je Hidden.. Film je kult totalni, besna kolca, metal, masakr, šta ćeš bolje hahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Cela fora kod filma je što se dosta nadovezuje na kultni Groundhog day i na razne filmove koji se bave vremenskim petljama.

Ono što ga izdvaja je odlična gluma Andy Samberga i Cristin Milioti, jako su dopadljivi oboje. Pošto ovo dolazi od Lonely Island ekipe, humor je dobar i prijemčljiv bez da podilazi ikome. I odnos glavnih likova je realistično prikazan mimo raznih rom com filmova prošlosti gde se ide u silnu patetiku.

Ovako nešto nam je prekopotrebno u ovim nemirnim vremenima. 7 čista ko suza.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maid in Manhattan (2002)

https://www.imdb.com/title/tt0252076/?ref_=nv_sr_srsg_0

Ne pitajte kako i zašto pogledah ovo, zajebavanje oko klinca, išlo na tv-u i onako dijagonalno pogledah. Jasno je u koju kategoriju spada ovo ostvarenje, cinderella story za tetke/babe. Čak mi i J Lo ovde deluje kao mnogo lošija riba u odnosu na kakvom se smatra. 2/10

 

The Wild Pear Tree (2018)

https://www.imdb.com/title/tt6628102/?ref_=nv_sr_srsg_0

Odmah da naglasim da ovo nije film za one koji vole dinamiku, pucačinu, akcijanje i slično. Pošto ne spadam u takve, meni je film dosta dobar, malo predug (preko 3 sata). Prati mladog svršenog diplomca koji se bori ne bi li objavio knjigu u učmaloj/konzervativnoj sredini, a pri tome je lajtmotiv njegov odnos sa ocem i uopšte porodični odnosi u takvom kontekstu. Glavni lik je kompleksan i njegove reakcije nisu linearne i uvek očekivane. Lepa kamera i fotografija, ima taj neki geografski šmek koji mi je dopadljiv i možeš se povezati sa likovima. Nije za najviše ocene ali vredi pogledati ako volite slow burning porodične drame. 7/10

 

The Paperboy (2012)

https://www.imdb.com/title/tt1496422/?ref_=nv_sr_srsg_0

Fin krimić sa upečatljivom atmosferom. Iako je ovakva priča malo prežvakana, dobra gluma, psihološko portretisanje i kao što rekoh overall atmosfera čine ovaj film boljim u odnosu na sam scenarijski supstrat. Čak i jebeni Zac Efron ovde ima ulogu koja mu odlično paše. Nisam sad pao na dupe, al s obzirom da mi je držao pažnju i da na kraju nisam bio razočaran, od mene nategnutih 7/10.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...

Mnogo kasnim na žurku, ali evo ako neko nije još gledao:

Pusher 1 - 8

Bleeder - 6

Fear X - 8

Pusher 2 - 9

Pusher 3 - 9

Bronson - 9

Valhalla Rising - 7

Drive - 8 najlosija muzika u ovom filmu

Only God Forgives - 7

Neon Demon - 10

 

Osim toga, preporuka za Pontypool; zombi film, ne horor u tradicionalnom smislu, a jedini zombi film koji je bio zaista strašan 😄

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ратници подземља (1979)

 

Ратници подземља (енгл. The Warriors) је амерички акциони филм из 1979. у режији Волтера Хила са Мајклом Беком и Џејмсом Ремаром у главним улогама. Филм је снимљен према роману Сола Јурика.

Опис филма:

f32d76fb2a2a738d6452b9f29396cc6c.jpg

У Бронксу се дешава велико окупљање разједињених њујоршких банди које су у сталним међусобним сукобима око територије. Повод окупљања је идеја Сајруса, вође најпознатије и најмоћније банде, да уједини све банде у ефикасну криминалну организацију. Међутим, вођа једне од банди "The Rogues" којем се Сајрусова идеја није допала, организује атентат и на скупу убија Сајруса. За убиство су оптужени Ратници,минорна банда са Кони Ајленда која,у немогућности да на лицу места докаже невиност, бежи са места догађаја и покушава да се пробије до свог кварта.Међутим, пут од центра града до периферије је дуг и препун опасности, а у лову на Ратнике и новчану награду учествују све банде Њујорка.

Занимљивости

Како би филм био што уверљивији,Хил је ангажовао непознате глумце и натуршчике. Додуше, улога „Каубоја“ је понуђена Роберту де Ниру,који је тада већ био познат, али је он одбио. Зарад уверљивости, у почетној сцени окупљања банди, ангажоване су и праве банде.

Критике

2192392f-f7d9-4cb5-b1d5-b30786c0ad96.jpg
 

На сајту који представља портал града Задра филм је окарактерисан као добра и „откачена“ забава, без много реализма, са радњом која подсећа навидео-игру и на самој граници "треша“, па и доброг укуса. Глума је окарактерисана као лоша, тако да аутора текста не чуди што нико од тадашњих глумаца касније није направио неку запаженију каријеру. Иако није унео веће промене у савремену америчку кинематографију,овај филм због своје „непретенциозности“ заслужује место међу класицима и данас се сматра култним.Статус култног филма су потврдили и аутори филмског лексикона у издању Лексикографског завода „Мирослав Крлежа“, иако је проглашаван сувише насилним, због сцена попут обрачуна бејзбол палицама. Ипак, многи аспекти филма су похваљени, попут (динамичне) режије,монтаже и музике.Оно што чини суштину радње је код части и пријатељства међу делинквентима; они се чврсто држе заједно и исказују знатну храброст, што јесте својеврсно наглашавање моралних вредности.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novo fimlsko čeljade Arrona Sorkina (The Social Network scenario, Mollys Game film prvenac i mnogi drugi scenariji za tv i filmove) prati događaje iz 68 godine i 7-moro ljudi koji su osuđeni da su napravili urotu i nerede. Ukratko ovo je klasičan Holivudski film iz zlatnog doba, prepun je velikih imena koja se dobro snalaze u svojim ulogama. Scenario je zaista dobro napisan i fantastično je kako Sorkin statične stvari poput sudskog procesa i interakcija okrivljenih i pravosuđa i vladinih organizacija da učini brzim i živahnim a u filmu nema ni puno akcije. Sve to lepo funkcioniše u preko dva sata, i Sorkin i dalje pokazuje da je dobre finte pokupio of Finchera koje je primenio na Mollys Game, ovde je za direktora fotografije uposlio Paramichaela koji je sarađivao sa režiserima poput James Mangolda, Alexander Payne-om i Gore Verbinskim. Najveći problem imam sa krajem koji je limunada, klasično američkog proseravanje kako sve mora da se završi sa šta se desilo kasnije i kako se sve lepo rešilo u njihovom slučaju, stoga ne zaslužuje više od 6.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 10/31/2020 at 1:41 PM, TrackerMNE said:

Sta reci, kult!

Vrhunski film, pogotovo kad si raspoložen za tu arhaičnu atmosferu.

 

Ja bih preporučio neke horore, juče sam odgledao dva korejska naslova, što se mene tiče, totalna preporuka. 'A Tale of Two Sisters' iz 2003. godine je više kao psihološki horor, zanimljiva priča i istripovana atmosfera. Drugi je 'I Saw The Devil', kao horor-akcija, vrlo napeto i puno brutalnog nasilja (nije toliko strašno ali zavisi kako kome legne, raskomadana tela, kanibalizam, scene mučenja i još svaša - nešto) ali je zanimljiva priča, nije samo komadanje bez mozga.

Ako se nekome eventualno dopadne i nije gledao, 'Wolf' sa Džek Nikolsonom i Mišel Fajfer je solidan film, kao i 'Jennifer's Body', crna horor-komedija sa Megan Fox. Jeste malo tinejdž film, ali zapravo ima neki neobičan koncept, nije samo balavljenje na Megan Fox.

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Calm With Horses | Eye Cinema

"Ruka" je bivši bokser koji živi u maloj pripizdini u Irskoj, ima ženu i autistično dete i dok pokušava da bude normalan otac, često se upliće sa lokalnom kriminalnom porodicom. Ta dva sveta će se sudariti i pokazati da ne mogu da koegzistiraju.

Hajde da pređemo neke bitne stvari, direktor fotografije je fenomenalno obuhvatio seoske lepote Irske, vidiš te silne kršne planine i zelenila koja okružuju tu malu pripizdinu koja odašilje najgorom bedom, u kojoj se nalaze likovi.

Dosta se igra i sa svetlošću i neonskim crvenim bojama, pa film ima taj prljavi stil kojim često vole režiseri da pribegnu kada se bavi kriminalističkim narativom.

Osvrnuo bih se na glumce i na ponašanje i izgled njihovih likova, svi izgledaju autentično, prljavi su i rošavi, kao i to malo mesto odakle dolaze.

Što se glume tiče Cosmo Jarvis (prvi put ga videh u Raised By Wolves u sporednoj i maloj ulozi) je ovde odradio valjan posao, "Ruka" je klasičan snagator sa malo pameti u glavi, ali na kraju dana sa dobrim srcem, i ovaj tip dobro prenosi emotivno stanje tipa koji se našao u nebranom grožđu.

Pored njega igra i Barry Keoghan, dečko koji ima najantipatičniju facu na svetu, koja vas izaziva da je puknete čim ga vidite, njegov peformans kao white trash irsko đubre je dobar.

Što se ostalih likove tiče majka je solidna (imala veliku ulogu u Raised By Wolves, sa time što mi je ovde bila bolja jer joj je razvijeniji lik) pored ostalih tu su i glave krimi porodice, opaka izgledom dva glumca, ali nekako mi je bila umanjena njihova aura zla i opasnosti kojom odašilju, kada je glavni lik sposoban da povredi druge i ima tu boksersku snagu.

Čudan je narativ u filmu, kada sam pomislio da će desiti nešto neočekivano film bi se obrnuo na nešto drugačije i neviđeno, i radio to konstantno do kraja film, tako da je to bio dašak svežine. Ima dosta prelepih i emotivnih scena između glavnog lika i njegove porodice, a opet sa druge strane teških kada mora da napravi izbog koji će ga koštati svega.

Osvrnuo bih se i na muziku koju je klepao Blanck Mass, koja varira između emotivne i napete i sklapa se odlično sa svime što se dešava tokom fllma.
 

Od mene jaka 6, zbog tih neočekivanih delov, fotografije i glume. I naravno zbog muzike.


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Nakupilo se dosta filmova u proteklom periodu, pokušaću u kratkim crtama da pređem sve:

Mank - ova kvazi autobiografija o životu Hermana J. "Mank" Mankiewicz-a i njegovom radu na legendarnom Citizen Kane i svim mogućim problemima koja je pratila produkciju, na ne baš detaljan i tačan način pokušava da opiše dešavanja i previranja iza kulisa.

Po prvi put da je Fincher bacio kašiku kao režiser, mislio sam da će ostati veran načinu snimanja kao u 30tim godinama prošloga veka, ali ovde koristi bizarne 3d pozadine, i fotografija mu nije ni prići kao prethodnim filmovima.

Uz sve to i konkretno upitan scenario pokojnog ćaleta mu, koji je video neku svoju viziju priče kako se sve to izdešavalo i odigralo.

Ako vas ne mrzi na internetu imate dosta informacija iz raznih knjiga i dosta toga se ne poklapa u ovom narativu i izmišljeno je, ali šta da se radi Holivud.

Oldman je prosečan u ulozi, nit smrdi a bogami nit miriše.

Na kraju je ovo jedan otegnut i razvučen film koji brzo zaboraviš, jedva 4.

The Wailing - Ne znam zašto sam toliko dugo kuburio da pogledam dalji rad čoveka koji nam je podario jedan od najnapetijih i najžešćih trilera The Chaser, ali nije mi žao kroz šta sam prošao gledajući skoro tri sata dobrote koja mi je sve vreme kecala sivu moždanu masu.

Pratimo policajca iz malog seoskog grada u Koreji, i splet događaja koji su posve bizarni, uz sve to se meša moguće sujeverje lokalaca i spominjanje Japanskog čoveka koji je doneo sve problem otkako živi u tom kraju.

Ono što sledi je najbolji sklop svih mogućih žanrova i sa takvim ukusom i stilom. Ne ispada parodija što je najbitnije.

Siguran sam da mi je ispor radara proletelo mnogo stvari jer ne znam dosta toga o Korejskoj kulturi, ali ima buljuk detalja koje morate ispratiti da bi se sve kockice složile.

Definitivno zaslužuje više od jednog gledanja, i ovo prolazi komotno u remek dela filma 10 ko vrata. Ko ne gleda ćelava mu keva.

Let Them All Talk - Soderbergh se ponovo šegači sa nama. Uspeo je da snimi najbolju reklamu za kruzer i unutar njega da postavi toplu ljudsku priču o starim prijateljima. Na momente ume da bude smešan, a i pojavi se koja dubokoumna rečenica gde malo zastanete i razmislite. Međutim ovo mu je od slabijih filmova otkako se vratio iz penzije. 3, ne može više realno.

Black Bear - Počinje kao klasična drama sa ljubavnim trouglom, ali negde na pola postaje nešto sasvim drugačije i izvrće očekivanja.

Sjajna gluma Aubrey Plaze koja dokazuje da može da bude više od morbidno neobične osobe, ovde je prešla širok spektar emocija i pride pokazal dupe, hvala joj na tome! Pored nje se isto izdavaja i po meni jako potcenjen glumac Christopher Abbott koji konačno izlazi iz kalupa sociopate i pokazuje da može da bude i emotivan i realističan lik. Neujednačen je film sa željama da bude dvosmislen, ali bih ga preporučio ako želite malo drugačiji stil drame, psihotrilera da pogledate. Jaka 5, mada bih mu možda dao 6 posle drugog gledanja.

The Kid Detective - Adam Brody ima simpatičnu facu, i dopadljiv je kao pojava, podseća me na mlađanog Tom Hanks-a i njegove ranije radove gde je zračio optimizmom i harizmom. Malo su počeli da mi idu na ganglije filmovi o depresiji, jer dok sam gledao ovaj bukvalno sam imao bingo momenat i pogodio sam šta će se sve izdešavati. Misterija jeste interesantna i šokantna kada se razreši ali na kraju nije ispunila da ovo tretiram više kao jedan dvodelni serijski pilot, koji bi možda i tako najbolje fukcionisao. 4 ne može više od toga.

Burning - Nisam čitao Murakamija, tačnije počeo sam ali sam odustao Sputnik Ljubavi ako se ne varam je bio u pitanju. Pa nisam imao očekivanja šta će biti od ovog filma. Spremite se na jako spor i atmosferičan film, uspešno meša paranoju, ludilo i baca konstantne sitne tragove i naznake da je nešto loše po sredi, da se čak sam glavni lik, a bogami i mi kao gledaoci sve vreme osećamo neprijatno, sluđeno i loše. Jaka 6, možda bih mu dao 7 posle drugog gledanja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nastavljamo niz:

Druk aka Another Round 2020 - Thomas Vinterberg izbacio još jedno remek delo sa Mads Mikkelsenom. Vinterberg je od početka planirao ovaj film kao klasičnu komediju, ali pogođen ličnom tragedijom, preminula mu kćerka Ida u saobraćajnoj nesreći, zbog toga umalo da film nije snimljen, ali su uspeli da iznesu na mišiće.

Krajnji rezultata je meastralan, jedan od najhumanijih, najsmešnijih i najtužnijih filmova o ljudskom stanju i odnosu sa tim divnim alkoholnim tekućinama.

Ukratko četiri sredovečna profesora iz Danske gimnazije dolaze na ideju da prate instrukcije opskurnog Danskoga psihijatra Finn Skaderud-a, koji je razvio teoriju da svakodnevni unos alkohola može da pomogne čoveku da se izmeni na bolje i poboljša svoje performanse na svim poljima.

Naravno tu kreću zavrzlame i film sjajno prikazuje krizu srednjih godina, osećaja čamotinje i nesigurnosti koja nadolazi kako nas mladost napušta.

Mads je jedan od najboljih glumaca današnjice, i ovde je na visini zadatka, njegov Martin je skršen čovek koji se ne oseća neadekvatno i dok prolazite sva moguća stanja sa njim, teško je ne saosećati se i navijati da se povrati. Zaslužuje sve nagrade koje se mogu izdati, pa čak i više, a Danska da mu digne spomenik ako već nisu to učinili.

I ostali trio profesora Thomas Bo Larsen kao Tommy (ima najtežu ulogu u filmu i rasplakao me performans), Lars Ranthe kao Peter i Magnus Millang kao Nikolaj, su na visini zadatka i za neke od njih prvi put čujem i vidim i što su nam ovde pružili nateraće me da potražim ostale filmove i da vidim šta još mogu da pruže.

Vinterbeg je prikazom korišćenja alkohola prikazao da je sud na gledaocima, ni u jednom momentu nisam osetio popovanje koje bi došlo iz zapadnjačkih filmova, što pozdravljam.

Ako bih nešto zamerao ima par dugačkih scena koje su mogle da budu skraćene da bi film bio još kompaktniji.

Fotografija, montaža, izbor muzike sve je na mestu i fercera bez greške.

Ovaj film morate da pogledate jer je ovo najbolji feelgood movie 2020. I otvorite bocu omiljenog pića u to ime.

10.

The Florida Project - Sean Baker je majstor, ne znam zašto sam i ovaj film odlagao toliko dugo da pogledam, ali mi je drago da je konačno došao na red.

Pratimo život white trasha po komunalnim hotelima koji su uglavnom na periferiji grada. Sve je to uhvaćeno u poprilično naturalističkom duhu, pričica prati ponajviše decu koja tu žive, i mogu vam reći nema ništa gore od dece glumaca, ali Baker je ovde uspeo da uhvati tu energiju i iskrenost kojom ova deca zrače.

Nešto mi se javlja da im čak nije ni davao instrukcije, jer realno šta znaju deca u tim godinama?

Ujedno ovaj film poseduje jednu pravu, pravcatu uličarsku White Trash sa velikim T, majku, za koju ne mogu da verujem da je prava glumica (neko mi reče da je Estonka ili tako nešto) zakunuo bih se da ju je pokupio sa ulice i da je to prava stvar.

Film uspešno ređa razne vinjetice o žiteljima, ponajviše o samoj deci, njihovim roditeljima i raznim gostima i upravnicima zgrade.

Kada smo kod upravnika William Dafoe, se pojavljuje u svojoj najsvedenijoj ulozi u poslednjoj deceniji, njegov Bobby je anđeo čuvar svih tih ljudi sa margine i uopšte ne oduzima od celokupnog osećaja koji film pokušava da ispriča o tom svetu.

Fotografija je nerealna, ovakve jarke i pastelne boje mogu da se sanjaju samo, pride je montaža besprekorna i onda imate osećaj kao da se nalazite u kakvoj bajci koja vuče na realnost.

I možda ponajviše što moram da pohvalim Bakera, izbegao je metak da ide na patos i patetiku kao mnogi režiseri koji su se bavili ljudima sa margine (primer Inarritu sa Biutiful, jebena patetika) i on daje ovim likovima interesantne ličnosti, prošarane sa srećnim i tužnim momentima i na taj način im čuva dostojanstvo.

10.

Bent - Počinje kao najveća gej fantazija Sodome i Gomore, ali ubrzo postaje nešto mnogo ozbiljnije i mračnije. Prikaz zla na koje smo mi ljudi mogući, i to ponovo kroz oblik Nacista, i pokušaj da osoba nađe ličnu sreću i ljubav u najnehumanijim uslovima podseća dosta na stare Grčke tragedije.

U ovom filmu videćete sve, ali ama baš sve moguće glumce koje ste videli ili su postali jaki igrači u poslednjih par decenija. Najviše se izdvaja Cliwe Owen u glavnoj ulozi, za koju tvrdim da mu je ovo jedan od najboljih performansa koje je proizveo na platnu.

Osećao sam golemu tugu, saosećajnost i grozu kroz šta je njegov lik prošao.

Jaka 7.

The Wolf of Snow Hollow - Drugi film Jim Cummings-a koji je izbacio simpatičan Thunder Road, koj imi je ostao u lepom sećanju kao solidno sklepan i odglumljen indi film. Nažalost veći budžet ne znači da će i film biti bolji, i ovde ponovo vidimo Jim-a u glavnoj ulozi, ponovo kao pandura, i mogu vam reći da se meni čini da mu je ograničen stil glume.

U malom gradiću se dešavaju grozomorna ubistva žena, svi tvrde da je neka opaka životinja poput vuka, a možda je i vukodlak u pitanju. Na lokalnoj policiji je da zaustave zver i da se nose sa svim nedaćama maloga grada koji ide uz sve to.

Ono što moram da pohvalim je da fotografija poboljšana, ima par super scena koje su reference na Shinning, i to se pozdravlja.

Što se same priče tiče, oni su ovde pokušali da naguraju psihološku dramu sa hororo elementima, i naravno da nije uspelo, jesu grozne situacije koje se dešavaju, ali mi je sve vreme oduzimao taj performans od Cummings.

Robert Foster ovde ima poslednju ulogu, ostarelog šerifa, ima neku draž i lepo ga je videti ovde po poslednji put, nemam nekih zamerki sa te strane.

Morao bih da se osvrnem na humor, stvarno je vrcav i brz, i na mnoge momente sam se naglas  ismejao tako da je to još jedan aspekt koji je dobro odrađen.

Ovo bi bio mnogo bolji film da se bavi samo jednom vrstom žanra, jer se vidi da je režiser željan i voljan da se dokaže u više žanrova, ali to ovde nije uspelo.

5. Realno ne može više od toga.



 

Share this post


Link to post
Share on other sites

On 12/31/2020 at 9:58 AM, VoivodBG said:

Ukratko četiri sredovečna profesora iz Danske gimnazije dolaze na ideju da prate instrukcije opskurnog Danskoga psihijatra Finn Skaderud-a, koji je razvio teoriju da svakodnevni unos alkohola može da pomogne čoveku da se izmeni na bolje i poboljša svoje performanse na svim poljima.
 

Norveškog 👓

Meni se solidno dojmio film, samo mi je drago pre svega što nije čista komedija, jer ionako film kreće maltene kao reklama za pivo :haha:Što reče moja žena u drugom delu filma "dobro su se setili da je alkohol i depresant". Na kraju mislim da su našli dobar balans između veselja i depresije. Možda sam očekivao da će malo više biti stvarno "istraživanja" i tako toga, tako da je analitičar u meni blago razočaran. Pre svega oni ekrani sa izveštajima nekako ništa nisu konkretno doprineli filmu, a očekivao sam. No, to na stranu, stvarno maestralna gluma, meni sva četvorica bila odlična. I svakako još veću težinu dobio film kada saznah ono o reditelju. Jak 8.5

A kad sam već tu, viđen i Soul, uredno feelgood Pixar ostvarenje, samo me je dosta manje radilo nego npr. Inside Out i sl. ostvarenja iz prethodnih godina. Cinik u meni od početka skonta da su napravili faktički prvi Pixar sa crncima u glavnim ulogama i nisam mogao da se ostavim toga da je to glavni razlog za postojanje crtaća, u smislu da ućutkaju neke postojeće ili predstojeće kritike. Sa druge strane, neki drugi cinik bi mogao da me komentariše kako nemam problema da gledam dansku komediju sa četiri belca i ne razmiljaš o tome :haha: ali sve su to zabave ovog jebenog doba. Mimo toga, prva polovina mi je fenomenalna, sve posle toga painting by numbers, izforsiran kraj izuzetno. 7/10

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...