Jump to content

Fates Warning


Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

U ranoj srednjoj sam se nekad prvi put sreo sa FWom, imao na nekom MP3 cdu "A Pleasant Shade Of Gray" i još neki, možda Symmetry, nebitno, ali toliko mi je bilo nešto zamorno da sam ih uvek sklanjao sa strane zbog tog ranog iskustva. Od kad sam saznao za koncert, rešio sam da se opet oprobam sa bendom, i evo kupio kartu prošle nedelje za koncert, pošto mi se jako dosta toga dopada :]

 

Da l' zbog rane traume ili šta, ali APSOG mi je ubedljivo najgori (sa napomenom da ova poslednja tri još nisam nešto slušao), zamoran i prepotentan. Niko ne zna tako zamorno da pretera k'o što prog muzičar zna. Sa druge strane, i rana power faza i ovo 90's prog metal na pop-proggy prelaz mi sve leglo na svoj način. Ovako za izdvojiti dva su mi "No Exit" i "Parallels". NE mi je vrhunac prvog perioda, ceo album ima prefemonenalan tok, Album mi je kao da ima dve pesme, onih prvih 5 + Ivory Gate. Sa čisto metal strane, ubedljivo najbolje uživanje nudi, za moju šolju. "Parallels" već lija drugog krzna, maltene već k'o drugi bend da slušam. Ovaj sam do sada već možda i najviše obrtao jer su toliko pitke i catchy pesme, bar većina, a opet ništa otužno, a i beš ga, za svaki "poppy" minut ima isto tako minut nečeg intrigantnijeg, jako jako moćan album.

 

I tako, vidimo se na koncertu :rockdevil:

Edited by Angelystor
  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

+ za komentar

 

Imali smo isto prvo iskustvo ja sam prvi put dosla u kontakt sa FW tamo neke 2002 i dugo sam ga kao sto kazes sklanjala u stranu a imala sam tadasnju komplet diskografiju, koju iako nisam slusala nisam htela da obrisem vec polako album po album i tek su mi legli posle par godina na preskok preslusavanja i od tada ih pratim.

Razmisljam da sve zavisi od slusalacke faze u kojoj se covek nalazi kada naidje na ovakav bend, jer i drug i ja delimo isto iskustvo npr. a tada smo slusali i otkrivali neki death i black tj vise orijentisani na taj zvuk nego na prog npr.

Share this post


Link to post
Share on other sites

vidi se da nije proger u dusi :D

 

konsenzus medju prog glavicama je da je APSOG najbolji album Ray ere. svakako najkompletnije ostvarenje njihovo, sto muzicko, sto konceptualno.

 

Parallels i Perfect Symmetry se kolju za drugo mesto. i sto se tice Parallels, 11th Hour mi je daleko najbolja stvari. a ona aranzmanski i po zvuki vise ima veze sa APSOG nego sa ostatkom Parallelsa.

 

Iz heavy metal ere, Awaken the Guardian mi najbolji i daleko bolji od No Exita.

 

sad sam se setio da je angelystor skoro preslusavao Conception opus i Flow mu bio sranje. Eto jos jedne potvrde :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sta, niko ne spominje Disconnected? Mene taj album najbolje radi, bas me radi taj vajb, plus mi je artwork zakon, bas je mrakaca album, a ima i neki Dream Theater prizvuk u djitri. Sto se tice APSOG treba izgleda mnogo slusanja da bi se sve to sleglo kako treba, ima par tih brojeva/delova pesama koje su bas vrh a ima i nekih filer delova... i jos mi se nisu sve kockice slozile kako treba, treba imati ipak neki aranzmanski flow kad je vec stvar sat vremena al valjda ce doci sve na svoje mesto sa jos kojim preslusavanjem :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

mene bas kao celina radi. dobri su mi momenti kad zastane sve, jer se uvek ulkjuci glavna tema sa pocetka kao podsetnik pre nego sto krene sledeci deo

 

disconnected mi ima dosta fillera, kao i insideout, ali sjajne pesme su bas sjajne na jednom i drugom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uj'lebati, ispadoh ja Prog Kuruz :]

 

[floskula]Ne kažem da je loš album[/floskula], ali od svih do sad preslušanih, ubedljivo najmanje želje imam da mu se vratim.

 

Sa ovime mogu poprlično da se složim:

Sto se tice APSOG treba izgleda mnogo slusanja da bi se sve to sleglo kako treba, ima par tih brojeva/delova pesama koje su bas vrh a ima i nekih filer delova... i jos mi se nisu sve kockice slozile kako treba, treba imati ipak neki aranzmanski flow kad je vec stvar sat vremena al valjda ce doci sve na svoje mesto sa jos kojim preslusavanjem :)

 

Sa druge strane, mogu i sa ovim:

11th Hour mi je daleko najbolja stvari. a ona aranzmanski i po zvuki vise ima veze sa APSOG nego sa ostatkom Parallelsa.

 

s tim što mi je 11th Hour, što bi rekli yumetal statističari, jedno 15 puta bolja od kompletne APSOG (ako ćemo da je gledamo kao pesmu/album, ali sa tim imam dosta problema).

 

vidi se da nije proger u dusi :D

 

Vazda bio poweraš, to se valjda zna :rockdevil:

 

P.S. "Flow" je dosadan, "In Your Multitude" je jedna perfekcija neviđena.

Edited by Angelystor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bas pricali juce na probi, Sale i ostali iz Burning Circle ih gledali na prog power u belgiji, fazon, kako Rej krene da peva u startu, tako zavrsi. Ako krene sa pola tonaliteta greskom, cela pesma je pola tona u falshu. A i na snimcima nije bas nesto ubedljiv takodje ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...