Jump to content

Evergrey


Recommended Posts

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Jel preslusao neko album?

Ja mogu reci par reci sa moje strane - album mi ima smisla i super mi lezi ako se slusa od 8 do 11 pesme. Znaci od Escape of the Phoenix do kraja. Ima najveci vibe starih radova, ima najvise rifova, muda, melodija, odlicnu baladu i kul solaze. Nekako imam osecaj da su na kraju zavalili tih par pesama na kraj albuma samo da zadovolje nas fanove starih albuma haha. U sustini - meni ta poslednja cetvrtina vadi album i daje neku nadu da ce mozda nakon ovog albuma (koji je kao poslednji album u konceptu koji prate poslednja dva - tri albuma), odraditi nesto malo vise old school prog-power i da manu ove Drop G gitare koje zvuce ko kurac realno kada ih sviraju ovako. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja ne mislim da su igde pošli, našli su svoj novi zvuk od Hymns na ovamo i nekako imam utisak da će se priča nastaviti. Poslednji albumi su im stilski veoma usaglašeni - e sad, na nekome se zadese bolje pesme, na nekom prosečne pesme. Ovde ima numera koje se ističu: Eternal nocturnal, Forever outsider, A Dandelion cipher.

Možda mi je u globalu album malo zabavniji neko The Atlantic, ali malo manje dosledan nego The Storm within. Mada sve je to tu negde što se ovog i prethodna tri albuma tiče. :da:

Share this post


Link to post
Share on other sites

A vidis, mene upravo te numere koje si pomenuo umaraju i najdosadnije su mi na albumu. Slazem se da su nasli neki noviji zvuk, al' opet sam citao neke intervjue gde je Tom naglasio da je ovaj album finale neke price, stila itd, tako da postoji sansa da krenu nesto malo drugacije od sledeceg albuma. Mozda ne drasticna promena, ali postoji sansa. Vidis, meni je od Escape of the Phoenix pesme na dalje sve skroz super i lezi, a pre te pesme, ne mogu da poslusam ni jednu pesmu a da se ne smorim usput. 

 

Edited by ShinigamY

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sećam se i priče kako je The Atlantic bio završetak tematske trilogije (nešto oko Tomovog razvoda), i kako će od sledećeg albuma da bude okrenut neki novi list. Ali ne, isti je fazon. Videćemo, možda se nešto promeni, ali ja ne bih očekivao ništa specijalno. Nekako su se ušuškali ovde, albumi im dobro prolaze. 😀

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 10 months later...

Dadoh sansu ovom novom lajvu, bas prikaz trenutnog Evergrey stanja - setlista skoro sve sa poslednja 4 albuma gde ima dobrih pesama da naidju ali kad na kraju opice Recreation Day i Touch of Blessing bude cao zdravo sve ono prethodno.

Zanimljivo da pre My Allied Ocean Tom kaze ovo nam je najslusanija pesma na Spotify :haha: dobro nije rekao ovo je najgledaniji video na tjubi.

Sve u svemu izgleda da im lepo ide, potpisali za Napalm ovih dana i vec rade novi album. Sad sto to mene bas i ne radi, to je vec nesto drugo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haha, zapravo i jeste najslusanija pesma sad bacih pogled. Uvrnuto, ali istina ... Generalno imaju relativno novu publiku koja voli Drop G tuning i atmosferske klavijature (citaj Djent za siromasne) i Tom ganja tu publiku I guess. Ako budu svirali starije stvari, sure thing, ici cu na koncerte kada budu ponovo, al sto se tice novih albuma i pesama, takodje me ne radi uopste, tehnicki bi trebalo, sve je to by the book i lepo uradjeno, al' bas nema nista sto me vuce. Poslednja pesma koja mi se dopala je sa Hymns - The Fire. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 6 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...