Jump to content

Haustor


шмизла

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
  • 3 months later...

meni su od njih ubedljivo najace pesme ''ena'',''treci svet'' i ona kako se zvase ''uvijek su bile tako nevine,te tvoje crne oci,ko da nikad nece proci,ljubavne igre one ne vide...'' ''uzalus pitas ko ide'',tako li se zvase...u svakom slucaju,ekstra pesmice :mrgreen:

Share this post


Link to post
Share on other sites

meni su od njih ubedljivo najace pesme ''ena'',''treci svet'' i ona kako se zvase ''uvijek su bile tako nevine,te tvoje crne oci,ko da nikad nece proci,ljubavne igre one ne vide...'' ''uzalus pitas ko ide'',tako li se zvase...u svakom slucaju,ekstra pesmice :mrgreen:

Da, to je Uzalud pitaš.....

"Uvijek su bile tako nevine

Te tvoje crne oci, k'o da nikad nece proci

Ljubavne igre, one ne vide

I nikad nece moci, sve dok samo strah ne ostane

 

Teske se kise spremaju

Kroz tvoj se prozor samo jablani vide

Nad gradom munje sijevaju

Uzalud pitas tko ide...."

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 4 months later...
  • 6 months later...

Има неких годину и по дана од како ми је колега, велики Рундеков фан, нарезао "Апокалипсо", "Руке" и "Mhm A-ha Oh Yeah Da-Da".

Кренуо сам од "Апокалипсо" и баш ми се допао, пар ствари са њега су изузетне, онда сам прешао на "Руке" према коме сам имао одређену аверзију због, у оно време, нејасног видеа за насловну ствар и тада је на ред дошао "Mhm A-ha Oh Yeah Da-Da" и написао бих пар речи о њему.

Пре свега, Рундек је веома зрела и искусна особа и самим тим уметник кадар да ради различите ствари, оне ствари на ивици, да прави оне рискантне потезе које су у стању само да учине - зрели, искусни и луцидни људи, људи свесни самих себе. Дарко Рундек је све ово, и много више.

На овом издању, све заиста врви од звукова, кретње, гласова и све оно што се чини вишком - то само оплемењује и употпуњује слику света која је пред нама - нема вишка, све је део нечега и некога, не постоји излишно. Овде су сабрани и историја и геополитика, шарм и наслеђе многих, другачијих и често, конфронтираних, култура и обичаја али - све су то људи, све су то браћа, на одређеном нивоу, сви су пријатељи и сви деле једно - музику, опет, свако на свој начин и све је то једна музика, велика и још неистражена али наша, свачија - свако кроз њу свира.

Ово је музика човека који зна и контактира са много људи, човек који зна све кутке осмеха и руковања, онај који познаје и љубав и лицемерје, онај који овом музиком гледа право у срце и да, ја сам му то дозволио и ово, ова музика, овај човек - то је музика коју је писао мој најбољи пријатељ, онај који све зна о мени, онај пред којим се не стидим да будем оно што јесам јер - само то он и тражи од мене - да будем свој.

Опуштен у том дружењу, довољно и сам мудар и искусан да се препустим музици - ако је ишта, икада заслужило да понесе термин "World Music", ако постоји ишта што може да у две речи дефинише неку креацију - ово је та музика, ово је као ништа пре понело музику света кроз себе, то струји кроз сваки такт, истинско помирење различитих, срчана руковања Истока и Запада јер - сви смо ми браћа. Овде је човек део пијаце у Сарајеву, орач је Сремачки, игра уз Берлински валцер, греје се уз Шкотску ватру и свуда му је подједнако добро, он је свуда јер је он Грађанин света, ово је његов свет, свет за њега и сви ти звуци су из њега самога али ...

Заборавили смо и језике нас самих, туђи нас се и не тичу, никога не знамо и свакога смо кадри заборавити и игнорисати, од све мудрости земаљске и свих лепота њених - ми припадамо у Вавилон, тамо где нико никога не разуме, тамо где свако јурца на своју страну. Све се поништава. Све се губи. Све се заборавља.

Ово је опомена, овај албум - "Mhm A-ha Oh Yeah Da-Da" - зар се тако споразумевамо данас?

Ово није музика која ми се свиђа, ово је уметност која ме дефинише, она која дише мноме, ја је не појмим јер је знам, и она зна мене; не мирим се ни са ким јер ни са ким нисам у свађи, имам свој пут и то је - волети, веровати и одржати се.

То је порука за мене, то је моје "Mhm A-ha Oh Yeah Da-Da".

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

zivi zivi moja tema :D

koji flesh

 

jako mi je zao sto nisam isla na rundeka :(

ali obaveze, pare, sranja, njanja.

ionako je demantovao da je to poslednji koncert :) a i SC mi je bezveze za takve koncerte!

 

 

sad, inace, najvise volim tv man. auh, kakva pesma.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 6 years later...

Upravo je objavljena sedmo izdanje u ediciji "Original Album Collection" Croatia Recordsa, koje donosi box-set Haustora.

Box-set sadrži sva četiri studijska albuma Haustora ("Haustor", "Treći svijet", "Bolero" i "Tajni grad") i donosi hitove "Moja prva ljubav", "Radnička klasa odlazi u raj", "Ena", "Mijenjam se", "Ula ulala", "Šejn", "Neobičan dan"...

Uz četiri CD-a na kojima se nalaze 34 pjesme, box-set sadrži i bogato opremljenu knjižicu s kompletnom grafičkom opremom originalnih ploča i CD-a, a svi albumi su digitalno remasterirani.

20150327-100827_boxset-haustor.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...

1500 dinara je boxset, razmišljam da li da ga uzimam. da li ga je neko kupio? jel su izdanja rađena kao lp kartonci ili sadrži i knjižice?

 

Si video diskusije na drugim forumima? Ima u Jugo-tonu i svi diskovi su pakovani kao vinili (to sam video), a tekstici su za citati sa lupom (tako kazu)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 11 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...