Jump to content

Deathspell Omega


KRANG

Najbolja DSO izdanja?  

29 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

 

8 minutes ago, obsessed by cruelty said:

njih slusa verovatno samo Shaxul kad se napije pa ubedjuje sebe da je to pravi DSO 😄

Kad smo kod njega, Annthennath su odlični, za 5 klase iznad prva dva DsO albuma.

Edited by Miilos

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Kad su se utisci malo slegli, ovaj novi mi dolazi ipak iza nesvete LP trilogije i Kenose, u ravni sa Drought i Chaining the Katechon, možda čak i bolji od njih. U svakom slučaju mi se daleko više sviđa i bolje mi je legao nego SOMB, a naravno nije uopšte uporediv sa ranim sloppy radovima. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 9 months later...
  • 1 month later...

Nisam zadovoljan intervjuom. Premalo mi disonance stvara u glavi i  od prošlog mi bila veća migrena. A i ima nekih ponavljanja, blatantnih referenci na prošli i sl.

Mislim da su prebrzo izbacili ovo, bolje da su se spremali još malo pa tipa sledeće godine novi, ovako upadaju u hiperprodukciju malo.

6.5/10

  • Upvote 8
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

On 7/21/2020 at 5:33 PM, Demon Seed said:

Bogme to bi bio pogolem posao 😕

nova forumska igra prevedi jedan pasus dso intervjua

Poslednji intervju Detspel omege je, sve do dva skorašnja opčinjavajuća predstavljanja benda u odličnoj veb publikaciji "Metodologija bardo" Niklasa Goransona, bio davne 2004. 2007 je uspostavljen kontakt, i otad smo bend i ja razmenjivali misli o njhovoj muzici i umetničkom radu. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aj pitanje po pitanje, bar da ne maltretiramo čoveka po jednim pasusom. :haha:

 

Od našeg prvobitnog kontakta, Deathspell Omega su izdali tri albuma i dva EP-ja, i sa izlaskom njihovog poslednjeg monumenta, The Furnaces of Palingenesia, odlučili su da je vreme da izraze još nešto izvan trojstva muzike, teksta i ilustracija.

U 2019. su objavljena pomenuta dva intervjua i sada, u 2020, je vreme za poslednji deo trilogije vezanih intervjua. Trinaest godina u nastajanju, ovaj članak se sastoji od pitanja i odgovora prikupljanih u tom periodu, sada zaokruženih.

''Deathspell Omega je pobuna. Ili pre - glavni izraz pobune koja je naš glavni pokretač. Sa druge strane, slično je crnoj rupi: nakuplja se mentalni trošak izvlačenja iz sebe ili prizivanja bilo čega od trajne umetničke vrednosti. Bila bi laž pretvarati se da nikada ne ustuknemo pri pomisli da ponovo zaronimo u gladne ponore sveta, ali na kraju ipak zagrizemo metak, jer moramo. Više je stvar prihvatanja neminovnosti tog procesa, nego pitanja da li je vredno toga.''

 

U šta sam se uvalio... Anđelizator da rejtuje prevod!

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Objasnili ste kada ste davali intervju za Bardo Methodology zašto je sada vreme da kažete nešto izvan vaše umetničke kreacije. Ponekad sam pomislio da je to trebalo da ostane zauvek neizrečeno, a da sam znao koliko vremena i energije iziskuje nešto poput intervjua ovog formata, verovatno bih odbio. Pa ipak, s obzirom da nisam odbio, kako vam se čini, ako vas to uopšte zanima, da će ljudi koji prate DsO i umetnost reagovati na ovu priliku da saznaju nešto više iz samog izvora nego iz tumačenja drugih ljudi? Ja ću jednom definitivno morati da pročitam još nekoliko knjiga, da se tako izrazim...

"Smatramo svojom dužnošću da budemo koherentni: tamo gde možemo da budemo transparentni - to i jesmo. Ako ikoga zanima da istražuje subverzivne lavirinte ideja na kojima počiva The Furnaces of Palingenesia, sad to može, pod uslovom da želi da uloži dovoljno vremena u taj proces. Predstavili smo genezu tih misli, autore koji čine kičmu i putokaz procesa: prokopali smo put. Pokušali smo da otklonimo dvosmislenost kad god je to moguće, a da ne odete ni jedan korak predaleko, što je korak tokom koga skidate magiju sa umetničkog dela.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@azalnismo ni počeli jbt, wait for the good stuff

"Kratki nastavak tog intervjua je mnogo opuštenija diskusija u poređenju, koja pokriva razne opšte teme. Zajednička nit tu je verovatno to da, iako su beskompromisne umetničke forme oduvek bile oblik revolta, one su sve više u sukobu sa savremenim svetom i njegovim sredstvima socijalne kontrole. Interesantno je primetiti da rezultujuća tenzija nije nužno samo vertikalna (u smislu da potiče od države), nego je uveliko horizontalna, utoliko što raznorodne frakcije unutar stanovništva intenziviraju međusobne antagonizme. Kontrakulture su retko oslobođene od tenzije, naročito ne onda kada se osećaju po sumporu. 

Zatim pred sobom imamo ovaj treći i u ovom ciklusu konačni intervju, obećan... je li to bilo pre deceniju, možda? Posle njega ćemo se povući u tišinu do daljnjeg. Suština onoga što moramo da prenesemo je kanalisano u najčišćoj formi na našim pločama - to ne možemo ništa bolje preneti rečima. Pretpostavljam da ovo važi za većinu muzičara, iskreno. Naši intervjui nužno kanališu unekoliko kompromisnu, suženu, komunikaciju, a u umetničkom delu su sadržani svetovi."

"Nego, što ti kažeš, saznavati iz izvora...? Primarni izvor bi trebalo da budu naše ploče! Ali ako bismo išli da otklonimo neke zablude u ovom intervjuu... možda ova sledeća zavređuje da se nešto o njoj kaže.

Jedna kakofonija glasova ističe iz Neprijatelja. Naš opus nastoji da stvori mimezu sveta. Taj svet je džinovska šahovska tabla. Svi mi - ti, ja, čitalac - smo figure na toj džinovskoj šahovskoj tabli. Svako opredeljuje, povlačeći svakim danom svoje poteze, da l' jeste ili nije pod đavoljim skutom, bez obzira na to koliko podsvesan ili direktan bio taj proces, i uprkos zvaničnoj zastavi. Ceo korpus našeg staralaštva je zapisan iz univerzalne perspektive, možda začinjen uočljivo francuskim pristupom pitanju univerzalizma.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...