Jump to content

Kandakodžainebojša


Johnntra

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Bio sam večeras u Dadovu. Bila baš opuštena i "kućna" atmosfera. Pobedio Oliver što fura patofne na onaj kožnjak i crne naočare u po noći gde ne vidi belu mačku pred okom.

Desilo se kraće kašnjenje jer su neki klinci imali probe u sali ali nije bilo strašno. Publika je bila mešovita uglavnom ovi matoriji preko 40, pa onda neke središnja grupa ljudi od 30-tak godina i tek po koja klinkica od slatkih 18-24 koje su balile na Olivera tokom slikanja i potpisivanja.

Mogu da kažem da je jako dobra akustika u toj maloj sali Dadova, ali nema šanse da je onde bilo sto pedeset ljudi, Mascom je najavljivao samo da će biti 150 karata, ali se meni više čini da je bilo oko 60-70 ljude u sali.

KKN bili u jako dobrom izdanju. Iako već aktivno slušam novi album, moram da ponovo to naglasim definitivno je najslabiji rad do sada, oseća se ta sporoća koju su furali u singlovima pred izlazak albuma, međutim neke od tih pesama ponovo bolje zvuče bolje uživo, tipa Jamajka koja ima taj bazičan i lagan rif, dobija na toj ispunjenosti kada ga ovi zgugitelj zamažu sa rifićima. Misli dobro je i dalje najbolja pesma sa albuma, najpozitnija mantra koja nam je potrebna u današnje vreme.
Ali kao absolutni hit sa albuma za koji se nadam da će napraviti spot je Horor u Beogradu, osim što dobro zvuči na ploči, ponovo ova dvojica su ušli u te sonične zidove gde se samo prekine kontakt mozga, vida i ušiju. Hit.

Tokom čitavog koncerta su Boško (basista) i Vlada (bubnjar) imali neke čarke sa Oliverom, jer su ispali iz ritma u par pesama (razleteše se Vladi činele) pa je Oliver bio kivan i dobacivao u stilu na Vladana, eto gledajte šta radi ovaj, ne znate nikada kada će vam ovako nešto zatrebati. Samo učite i pokažite interesovanje ka svemu. I neka posle neko kaže za Olivera da nije prosvetitelj. :azal:

Osim što je Uskoro odsviran u celosti, zaista nisam očekivao da ću čuti uživo Čoek Ker (The Joker), Boško je tu morao da iscima Oliver jer je on već tu bio da prekida koncert, i hvala mu na tome, još da čujem uživo Kometa Vlade Džeta i ja srećan sa ti rnr gruvi pesmama KKN.

A bis je bio zlatan, S.A.T. (voli raja, unisono pevanje, žene igraju fanki sa strane) a onda Ahead There, mislim da ovo nisam čuo jako dugo, možda čak od prvog novogodišnjeg koncerta u onom lokalu gde su pređašnjih godina imali koncerte, ne mogu da se setim imena. Ali kraj je bio kontroverzan i frapantan dok je išla Ahead There, Oliver počinje da peva stihove koji su mi jako poznati i Vlada spušta malo ritam i ide poznati ritam velikog hita Michael Jackson-a! I time je završen koncert.

Ukratko jako korektno svirački, bilo je nekih inovacija na starim pesmama, ove nove svakako zvuče bolje nego na albumu, Michale Jackson ne znam odakle je ovo izašlo, ali je svakako bilo iznenađenje. :bigblue:


I ispratila se setlista:

https://www.setlist.fm/setlist/kanda-kodza-i-nebojsa/2019/pozoriste-dadov-belgrade-serbia-b921df6.html

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

59912407_386732308584901_752406867286897

 

Quote

Grupa Kanda, Kodža i Nebojša održaće beogradsku koncertnu promociju albuma “Uskoro” u okviru Light Based Lifeforms festivala u novom klupskom prostoru na otvorenom pod nazivom Neverland 31. maja. Kao specijalni gost koncerta najavljen je sastav Vrooom.

Ulaznice po ceni od 1.000 RSD u prodaji su od utorka, 7.maja, na svim prodajnim mestima Ticket Vision-a (bivšeg Eventima), u Felix shopu u Sremskoj ulici i u Bul.Vojvode Mišića 49.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 6 months later...
  • 4 weeks later...

Mnogo je bio kilav nastup u Subbeernom centru. Ono što mi najviše smeta što su oni već jako dugo na tom autopilotu sa redosledom sviranja određenih pesama i nema tu puno mesta za iznenađenja. Nisam uspeo da ukačim šta je Oliver govorio tokom pauza, znam da se spominjao ovaj na vlasti i kako ih treba razbiti, ali me njegova opaska posle sat i po svirke: mi volimo novogodišnje koncerte i imamo obavezu da bude sve sjajno i odlazak sa bine na 5 minuta da se odradi ostatak seta, ostavio je kiseli trag.

https://www.setlist.fm/setlist/kanda-kodza-i-nebojsa/2020/subbeerni-centar-belgrade-serbia-139b39a9.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

 

https://www.mascom.rs/sr/rock/lp/kanda-kodza-i-nebojsa-popis-vinyl--pid-17332.1.135.html
Opis

 

Pesme grupe Kanda, Kodža i Nebojša ostavile su neizbrisiv trag u turbulentnoj istoriji ove zemlje tokom devedesetih prošlog veka. Ovaj bend je uspeo da savlada sve postavljene prepreke i opstane punih trideset godina. KKN uporni, odvažni i superiorni, fasciniraju britkošću i emocijom koju intenzivno osvajaju novu publiku.

Cilj objavljivanja izdanja „Popis“ jeste da se obeleži važan jubilej ali prvenstveno želja da publika na jednom mestu čuje kompletan repertoara benda u novim aranžmanima.

Nudimo vam pravi kuriozitet dve ploče: crnu i belu!

 Ploča je u pretprodaji po sniženoj ceni i uz besplatnu dostavu!

 

Tracklist

 

LP: 1-2

 

A1 Šafl 2.49

A2 Sat 5.11

A3 Mediteran 3.34

A4 Kafa i Rokenrol 2.30

A5 Jamajka 2.31

A6 Izlazim 5.16

 

B1 Najsvetliji dan 5.54

B2 Polako 5.57

B3 Crveni konji 4.20

B4 Danas nebo silazi u grad 8.26

 

C1 Deveti život 7.17

C2 Prekidi stvarnosti 4.12

C3 Kad oživimo 4.59

C4 Divni dani 4.05

C5 Svetla 3.38

 

D1 Sve je stalo 5.00

D2 Vera, nada, ljubav i stav 3.51

D3 Tajne letenja 3.38

D4 Deca Tame 3.36

D5 Prekidi ponovo 4.02

D6 Šta je sa Tibetom 2.23

Biće i verzija na dva diska sa više pesama.


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

 

Inače sam bio spreman da vičem na internetima kako su Popis snimili da bi uzeli samo pare, pošto je to jelte postala omiljena praksa dugoričnih bendova da snime ponovo stare i kultne trake u novim aranžmanima, ali mi je drago da svima ovde javim da sa KKN to nije slučaj!

Vlada Burić koji je zaslužan za produkciju i snimanje je ovde uhvatio taj njihov nastup živih svirki u studiju. Lepo je postavio da su gitare dominante, i da bas dobro prede.

A imaju i par gostiju u Ivanu Simiću (Metak Za Zlikovca, Bullet For A Badman) na saksofonu, koji je podario nove živahne bravure starim pesmama i Andreju Mladenoviću (exVizelj, ex-Moloa, ex-Brigand) koji svira perkusije i udaraljke.

Nadam se da će na zimu da bude ponovo koncerata...

Jedino što bih ovako zamerio listi pesama što je identična onome što sviraju zadnje tri godine i mogli su da cepaju neke zaboravljene bisere.

P.S. Imam jedino zamerku na pakovanje za oba izdanja, diskovi su u kartoncu običnom i jako ih je teško izvaditi, a mene to smara jer će se grebati vremenom, dok je kod vinila samo običan karton od pakovanja bez ikakvog unutrašnjeg omota, pa čak i krediti fale kojih ima na diskovima. Gledam cene jednog i drugog stvarno je dosta para dati kada bude puna cena a onda se iznenadiš da je pakovanje ofrlje odrađeno.  #firstworldproblems
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Quote

𝐁𝐄𝐄𝐑 𝐆𝐀𝐑𝐃𝐄𝐍
𝐎𝐓𝐕𝐀𝐑𝐀𝐍𝐉𝐄 𝐍𝐎𝐕𝐄 𝐒𝐄𝐙𝐎𝐍𝐄
Petak, 26. jun, 21h
Staro mesto: početak ušuškane makiške strane Ade Ciganlije
Ulaz: 500 dinara
(ulaznica nema u pretprodaji, ulaznice su dostupne na veče koncerta na ulazu u Beer Garden)

A tamo: Kanda kodža i Nebojša i Metak Za Zlikovca
=========================================
KKN poziva na sasvim posebno veče:

,,Tekuću godinu će čovečanstvo upamtiti kao jedinstvenu i po mnogo čemu posebnu, a što se Kande kodže i Nebojše tiče, u 2020. smo bacili dug pogled unazad na do sada snimljen opus benda i rezultat je dupli album ,,Popis".

Naš prvi susret sa beogradskom publikom nakon njegovog izlaska desiće se 26.juna u okviru Beer Gardena, a kao gosti nastupiće i naši prijatelji Bullet for a Badman (Metak za zlikovca), predvođeni dragim gostom sa Popisa Ivanom Simićem.

Čuvajte zdravlje i razum, vidimo se!"

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam za njihove ostale koncerte, ali znam da se posle jednog nastupa na Sabackom Letnjem Festivalu pevac vratio u Sabac i trazio od obezbedjenja da mu nadju njegov crveni poklopac. Kad je obezbedjenje odbilo on je otisao ispod bine da ga sam trazi. Ne znam da li ga je nasao.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...