Jump to content

Helloween


  

74 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Helloween kakav volim

 

Pitaću te za tipa 7 dana kad ti slegne hype da porazmisliš o ovome :D

 

"Heroes" mi ima tu sjajnu Priest rifčinu

 

Možda Judas Priest iz Ripper ere jedino :]

 

Meni je baš riff na fazon ovo ni Youngblood ne bi smeo da stavi na album

Edited by Angelystor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma pazi, uzeo sam i hajp u obzir, jerbo znam da sam potpaljiv :D

Ali baš ga poredim sa SOOH najviše, koji sam tek posle par slušanja krenuo da gotivim i pored hajpa (mimo onih singlova/hitova kojih je po meni na njemu bilo nedovoljno). Nije mi sad u rangu sa Gambling ili BTR, daleko, al kako sam se nadao izuzetno dobro sam se udao :D

 

Dakle, preporuka da skidam momentalno. Hvala!

 

Po kvalitetu daleko od gorepomenutih, da se razumemo, ali mi je po osećaju tu negde.

 

Možda Judas Priest iz Ripper ere jedino :]

 

Priest je Priest :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znate šta fali ovoj temi?

 

Jedan dugačak Angelystorov...wait for it...song-by-song review u kome će malo da peni.

 

Heroes - Hands down, najgori album opener do sad. Već sam se gore izjasnio o ovom dečijem glavnom rifu. Ovo ako sviraju live, idem po pivo.

 

Battle's Won - Sa ovim imam problem što onaj intro build-up i glavni riff previše liče na single sa prethodnog, "Burning Sun". Jedino što mi pada napamet je da su hteli verziju te pesme koju Andi može uživo da peva. Ovo ako sviraju live, probaću da se tripujem da je Burning Sun.

 

MGGR - već nekoliko godina i Andi i Kai imaju taj neki zajednički trip da moraju da trpaju "metalac sam prihvatite me" pesme kao da imaju 15 godina. Ovo nije abominacija kao AYM?, ali recimo da muzički solidnu pesmicu dosta sputavaju lirici tipa "I don't wanna bitch around no more". Ovo ako sviraju live, moje pravo je da odem po pivo.

 

Stay Crazy - Bespoentni Steve Harris-oliki intro na koji je neko nalepio iritaciju veličine "Live Now". Ovo ako sviraju live, idem po pivo da ne bih ostao lud.

 

Lost In America - Andi pokušava da piše Kai pesmu. Od svih, uzeo je da kopira "Master of Confusion". Kopija kopije kopije. Ovo ako sviraju live, izgubiću se po pivo.

 

Russian Roule - Ako ništa drugo, sve Andijeve pesme na ovom albumu imaju zajednički koncept - apsolutno svaka ima retardirani naziv. I opet Saša sa svojim kindergarten rifovima. Ovo ako sviraju live, odigraću ruski rulet sa pivskim čašama. Can't lose.

 

Swing - Tek od ove pesme mi kreće prijatan/interesantni deo albuma. S obzirom da je nešto malo drugačije za njih, cenim pesmu sa te strane. No, i pored toga, Orgasmatron za siromašne. Ovo ako sviraju live, biću iznenađen.

 

Like Everybody Else - Drugi album zaredom mršava balada, ali od ove barem ne dobijam rolleyes napade kao od one sa prošlog. Ovo ako sviraju live, idem po pivo kao i svi ostali.

 

Creatures in Heaven - Ubedljivo mi najbolja pesma na ovom pokušaju od albuma. Weikathov restart traje još od Gamblinga, tako da me iskreno sada konačno nije iznenadio, ali ipak mi je premašio očekivanja. Konačno jedna pesma da imam osećaj da se onaj koji je komponovao potrudio oko njenog sastavljanja. Slušaću album još nekoliko puta samo da sačekam onaj Hammond opet da uleti. Ovo ako sviraju live, biću jako, jako srećan.

 

If God Loves... - Kakav udarac u jaja nakon prošle pesme. I da, više sam voleo onu melodiju kad je išla "When fate comes calling you...". Ovo ako sviraju live, jebi se Andi usta.

 

Living on the Edge - Grosskopf iskulirao nekako ovaj album. Nije loša za njega, ali mi lečka bolje možda bonus trake ovde. Ovo ako sviraju live, a neće.

 

Claws - Interesantna Weikath stvar kojuje gospodin Andi "Stay Metal" Deris nazvao fillerom. Čovek koji je napisao pesmu pod nazivom "If God Loves Rock 'n' Roll" je ovo nazvao fillerom. To na stranu, dobra, ali mislim da bi još bolja bila u kontekstu kvalitetnijeg albuma gde donosi malo drugačiji pogled na stvari. Ovako, nije neka koja može da izvlači album. Ovo ako sviraju live, nadam se da će Andi moći da je otpeva. Hah.

 

You, Still Of War - Mislim da ju je Starbreaker fino sumirao, zanimljivija Sašina zatvaraljka nego sa prošlog. S tim što, ako je sviraju live, definitivno idem po pivo.

 

Bonus pesme - Na SOOHu su malo podbacili sa bonusima, ali zato ovde ni manje ni više nego 5 pesama. I iskreno, sve bih ih umesto ovih Derisovih poubacivao na albuma. "Free World" i "More Than A Lifetime" možda nisu na standardu Grosskopfa iz poslednjih 15 godina, ali su barem bliže tome da budu Helloween pesme. "Wicked Game" mi je actually najbolja na albumu posle "Creatures", iako zaslužuje da bude bonus.

 

 

SUMMA SUMMARUM, trenutno me toliko razočarao album da bih Derisa izbacio iz benda. Gerstner isto ne sija već drugi album zaredom, ali 'ajde nije toliko loš. Sa druge strane, Gamma Rayev prošlogodišnji, koji mi se podjednako ič nije svideo, je imao daleko daleko bolji lead guitar rad na pesmama. Najkvalitetnija stvar tamo. Ovde, nije loše, i izvlači isto dosta pesama, ali Richet/Hansen duo odnosi pobedu.

 

Da ne bude da sam sav negativan, ovo je najbolja produkcija na Helloween albumu još od...pa, ne pamtim. Baš dobro zvuči, dušu dao zvuk da vrtiš 6h album da te ne boli glava, ali džaba kad ja prvih 6 pesama ne mogu da izvrtim a da me ne zaboli glava od samih pesama.

 

Ne znam ni kako bih ocenio ovo, ali definitivno je na dnu sa Legacy-em.

 

 

Ala je lepo isprazniti se :D

Edited by Angelystor
  • Upvote 4
  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni malcice bolji od proslog, ali oba su ubedljivo najgori Helloween albumi... Bojim se setliste na ovoj turneji. Ne znam koliko dugo ce svirati kod nas, ali imam osecaj da ce biti fazon one dve najgore pesme sa 7 Sinners, jedno 5 novih, If I Could Fly i eventualno Power i ostalo sa Keepera + singalong 5 minuta na I Want Out i Future World i bubanj solo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U svem tom besu zaboravio si na najvažnije: od toliko piva će ti se pre ili kasnije pripišati! Preporučujem tokom balade :)

Ja kontam da je red da udarim jednu kontratezu.

Prvo mi je interesantno da Angelistor i ja imamo toliko sukobljene stavove po pitanju novog, s obzirom da smo ujedinjenim silama bacali hejt na Legacy i worshipovali Gambling. Doduše jesam očekivao negativnu reakciju po pitanju Derisovih pesama, pošto dosta njih vuče na njegov poslednji solo album. Ali za razliku od abortusa koji je bio Million Dollar Haircuts, ovde se itekako oseća uticaj ostalih članova i to kako jedni druge dopunjuju. Da Deris nije imao pomoć ostatka benda, njegove pesme bi definitvno bile mnogo gore nego što jesu.

Baš sam malopre meditativno šetao gradom s namerom da odslušam novi album, tabula rasa, trudeći se svim snagama da iskuliram hajp (koji se već sigurno slegao posle dvocifrenog broja preslušavanja). Mogu reći da mi je utisak samo bolji. Jedina zamerka koju definitivno imam je opet dužina albuma, i mogao bih preživeti i bez Like "Everybody Else," "Stay Crazy" ili čak naslovne. Sa druge strane, "Russian Roule," "If God Loves Rock and Roll" i "Lost in America" su pesme koje su mi nenormalno falile na prethodna dva albuma, volim tu goofy/catchy/poppy stranu benda, i pesme koje mi ulaze u uho na prvu loptu i teraju me da skačem po kući kao trensnut. Deris je i na prethodnim post 2000 radovima imao par pokušaja da napravi pop-metal hitove poput "Come Alive," ili "Never Be a Star," ili "Live Now" ali oni su mi u poređenju sa novima bili bezdušni i prazni, nisu preneli tu pozitivu i češće bili samo teret. "Russian Roule" je po meni vrhunac kretanja u tom pravcu - na prvu loptu me napunila pozitivnom energijom, osetio sam srce kako iskače iz grudi. "Lost in America" je kada se temeljno secira zapravo hibrid "Future World"/"I Want Out," a s obzirom da Kai godinama živi od kopiranja ovih (doduše svojih) pesama, od kojih je i IWO dosta "povukao" od Mooreovog "Out in the Fields" ne bih mu to zamerio, kao ni taj autobiografski band-mishap tekst. Od singlova možda i najača pesma. Ne slažem se ni za "Heroes," pogotovo za riff koji je tipična late Priest/Primal Fear škola, novija teutonska škola par ekselans. Aranžman pesme mi je super za openera, ta klasična laganija strofa koja grune u himničnu refrenčinu.

 

Druga polovina albuma je ta koja zaista sija i pokazuje 'ween u pravom svetlu. Weikath blista, što na "Creatures in Heaven" što na "Claws" koja mi je ubedljivi favorit pored "Russian Roule." Grosskopf je smanjio input, ali je ništa manje vredan. Vokalne harmonije na refrenu "Living on the Edge" su mi fantastične. Balada je opet filler, ali daleko manje ljigava od "Hold Me in Your Arms," ako bih morao da je strpam u koš sa nekom drugom, verovatno bih odabrao "Time" (koja, da se razumemo meni nikako nije za bacanje). "You, Still of War" mi je, uprkos nazivu koji mi je davao žmace u početku, stvarčina koja je mogla komotno da uđe na Dark Ride, sa nenormalno dobrim bridge-om koji je po meni ubo Helloween Deris-ere u srž. Bonusi su standardno Helloween, neke stvari možda i bolje od nekih sa albuma, ali imam utisak da ću ih za razliku od dosadašnjih bonusa mnogo češće vrteti pošto zajedno formiraju jedan izuzetan EP.

Za kraj moram opet da pomenem da sam prezadovoljan albumom. Za razliku od SOOH, koji sam i pored hajpa dugo forsirao sebe da zavolim (koji i dan danas u 50% slučajeva zaustavim posle "Hold Me" (izmori me totalno)) i pogotvo Legacy-a (kod kojeg sam se duže vreme trudio da zanemarim sve što mi je smetalo, iako sam bio svestan toga) ovaj album mi je return to form u najboljem mogućem smislu. Mnogo više volim kada bend pravi ekskurzije i istražuje sve svoje strane kao na Gamblingu koji mi je svakim danom sve više kotiran u diskografiji benda, ali ako su već rešili da se vrate na proverenu happy Helloween stazu i da stvaraju i sviraju stadionske hitove drago mi je da to rade kako valja. Daleko je album od Gamblinga, daleko je od 90tih, ali ako bih morao da ga kotiram, bio bi mi rame uz rame sa Rabbit i 7 Sinners, nikako gori (a od prvog možda i bolji, s tim što sam za njega vezan kako mi je prvi album koji sam dočekao kao fan). Produkcija je neverovatno bolja, konačno bas nije preprigušen i sve zvuči znatno organskije. Jedina zamerka pored pomenute dužine je i manjak trademark twin-guitar solaža i generalno kraće vreme koje su solaže na ovom albumu dobile.

Što se tiče večitog derbija sa Gamma Ray, iako sam voleo produkciju i taj stripped-down pristup koji je Empire imao, po meni ima neverovatno više fillera koje ne mogu da svarim (Demonseed, Born to Fly, Seven, Time for Deliverance) i koji mi kvare utisak nenormalno. Tako da u mojoj knjizi ovo je u najmanju ruku mat, dok imam utisak da su ovaj put Helloween definitivno ušli u studio znajući šta hoće da postignu za razliku od mlađeg brata.

 

TL;DR verzija, ono što sam zamerao prethodnom (manjak hitova) bend je ispravio na novom, gde mi se ređaju hit za hitom. Gerstner prošao popravni ispit. Prva polovina je za šire narodne mase dok je druga polovina čist Helloween dragulj.

 

 

P.S. Angelistore, moj je duži :P

 

Bojim se setliste na ovoj turneji. Ne znam koliko dugo ce svirati kod nas, ali imam osecaj da ce biti fazon one dve najgore pesme sa 7 Sinners, jedno 5 novih, If I Could Fly i eventualno Power i ostalo sa Keepera + singalong 5 minuta na I Want Out i Future World i bubanj solo.

Koliko sam skontao iz intervjua 3 sa novog plus hitovi. Nadam se da će zajebati 7 Sinners materijal u korist novog, i ubaciti bar jednu pikanteriju (Starlight, Where the Rain Grows).

Edited by StarbreakeR
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da Deris nije imao pomoć ostatka benda, njegove pesme bi definitvno bile mnogo gore nego što jesu.

 

Nakon ove rečenice, tek mi sad nije jasno kako ti se toliko sviđa album :D

 

Drugo mi nisi jasan, a uz to i sam bend, o kakvom return to form se priča. Ako su Gambling i 7S bili toliki skok van okvira, onda je povratak već bio na prošlom. S tim što se za njega ne sećam da je toliko naglašavano. Ovaj mi je potpuno isti koš sa te strane.

 

Ako ništa drugo, za solaže se slažemo. Hellbent volim da pustim samo na soloe da premotam, ovde mi nijedna od ovih očajnih ne tera na tako nešto.

 

P.S. Angelistore, moj je duži :P

 

ALI OKO MOGA ORAO KRUŽi

 

wait, what

 

I da, Seven > Russian Roule :P

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nakon ove rečenice, tek mi sad nije jasno kako ti se toliko sviđa album :D

 

Drugo mi nisi jasan, a uz to i sam bend, o kakvom return to form se priča. Ako su Gambling i 7S bili toliki skok van okvira, onda je povratak već bio na prošlom. S tim što se za njega ne sećam da je toliko naglašavano. Ovaj mi je potpuno isti koš sa te strane.

 

 

Fora što se razilazimo kod novog (pogotovo kod Derisa) je verovatno što sam ja skloniji cock-rock/pop-rock/sleeze/hair/glam afinitetima, te mi samim tim i te pesme nisu takav promašaj već sasvim suprotno. 7 i Gambling jesu bili van okvira, ne samo zbog mračnijeg pristupa, već i sami aranžmani su odstupali od onoga što je kod njih norma u mnogo slučajeva (Fallen to Pieces recimo najbolji primer, kao i Kill it sa onim Borgirom u sredini). SOOH jeste bio return to form u odnosu na njih, ali mu su mi falili hitovi, zbog čega mi je novi i bolji. Iako je bio korak nazad ka Happy Happy Helloween fazonu, meni je većina pesama na njemu fillerastična.

 

 

Nakon ove rečenice, tek mi sad nije jasno kako ti se toliko sviđa album :D

 

 

Aha, sad kapiram, nesporazum. Mislim, da Deris nije imao pomoć ostatka na svojim pesmama. Tačno se čuje šta je njegova ideja, a šta su ostali dodali.

Edited by StarbreakeR

Share this post


Link to post
Share on other sites

Знате шта, ја ћу доћи на концерт, пићу пива, али нећу пропустити ниједну песму! А који је бољи или лошији албум, солажа, балада или нешто четврто, у тренутку наступа бенда уопште није битно.

Овј бенд има довољно кредита и да "окачи гитаре на таван" или да снима глупоти док су му чланови живи!

Ко разуме, схватио је, а ко није не мора ни дође (јефтиниаје је да купи пиво у дргагстору или да чека Џудас Прист напољу!) :pivopije:

  • Upvote 2
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alal vam bundeva kad možete taki hrišćani da budete i svaki šamar da opraštate :]

 

SOOH jeste bio return to form u odnosu na njih, ali mu su mi falili hitovi, zbog čega mi je novi i bolji. Iako je bio korak nazad ka Happy Happy Helloween fazonu, meni je većina pesama na njemu fillerastična.

 

Ok, sad te razumem već, s tim što se opet ne slažem :] Sem za sooh, filled with fillers.

 

Aha, sad kapiram, nesporazum. Mislim, da Deris nije imao pomoć ostatka na svojim pesmama. Tačno se čuje šta je njegova ideja, a šta su ostali dodali.

 

Pa skontao sam to, samo mi iz rečenice zvuči da ni ta pomoć nije bila dovoljna. Sa tim, mogu da se složim :]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alal vam bundeva kad možete taki hrišćani da budete i svaki šamar da opraštate :]

 

S tim što za razliku od Legacy i delimično SOOH, ovog puta u svojoj knjizi nemam šta da praštam pwink.gif Nije najslavnije delo u katalogu, but I sure as hell enjoy the shit out of it.

Best we agree to disagree pskol3.gif

 

 

Ali da budem i realan, da su spojili najbolje stvari sa SOOH i God-Given (sa produkcijom novog), bio bi po meni rame uz rame sa Gambling :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow, kakve dve esktremističke škole mišljenja. Angelystor je dobio plus za provale. :haha:

 

Moji utisci o albumu su negde između. Svakako nije odličan, ali daleko od toga da sadrži išta toliko loše ili toliko generično da vređa slušaoce. Takvih pesama je bilo na Straight out of hell ali i on je u proseku bio OK pošto je bilo nekih stvarno sjajnih pesama. Ovde ima svega nekoliko odličnih pesama, ali i ostale su sasvim slušljive i zadovoljavajuće, tako da je po meni u pitanju vrlo dosledan album bez oscilacija u kvalitetu. Nijedna pesma ne zahteva skip button.

 

Ljudi su prilično podeljeni po pitanju prvih šest pesama, meni su na prvo slušanje bile prilično obične, ali posle nekoliko obrtaja su sasvim dovoljno catchy. Međutim, ako neke pesme mogu da izdvojim kao favorite, to su Claws (ubedljivi highlight, Deris zvuči jebeno zlo), Creatures in heaven i You, still of war. Naravno, tu je par izrecikliranih momenata, neko spomenu refren na If God loves rock 'n' roll, koja bi bila mnogo bolja sa drugačijim refrenom jer strofe su baš moćne.

 

Generalno, doslednije i usredsređenije izdanje od Straight out of hell ali daleko iza Gambling, još dalje od 7 Sinners.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad mi se malo slegla prašina, jeste negde rame uz rame sa SOOH, za nijansu slabiji, ali ostalo mi da me onih par pesama još blago živcira. Dok mi ne stigne na disku, verovatno ću da napravim neku moju verziju od 10ak pesama, gde bi bonusi zauzeli mesta tim, hm, biserima :]

 

Wicked Game :rockdevil:

 

I da, držim palčeve da će ovu turneju konačno da sviraju neke Weikathove stvari sa albuma, pa makar i Battle's Won. Poslednjih par albuma njegove najviše zaobilaze.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...