Jump to content

Iron Maiden


Black Knight

Recommended Posts

Razumeo bih ovo da si ti stara garda pa da si čuo "No Prayer..." baš u trenutku kad je izašao pa te razočarao, ali sa ove vremenske distance nema preterano smisla takvo rasuđivanje.

 

Ne, cak bi tada mozda bila i druga prica. Ja sam u jednom trenutku skinuo 6 albuma Mejdena, medju kojima su bili Somewhere i Seventh koji su meni omiljeni Mejdeni, i medju tim albumima su bili No prayer i Fear. I znam da kada sam cuo Somewhere i Seventh da sam apsolutno otkuinuo za njima, da kada sam poslusao No Prayer i Fear(mada Fear mi je za cudo bio okej, ono okej koje je ispod dobro). Jednostavno zadrzao sam se na ovim albumima koje sam mnogo zavoleo ,a ovim ostalim "gubavcima" nisam dao nikad tolko prilike, i nekako sam Prayer odbacio kao najlosiji.

  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam Fear of the Dark cuo kad je izasao i to mi je bio prvi Maiden album koji sam "docekao". Prije toga sam, zahvaljujuci rodjaku, vec imao sve ranije objavljene i najmanje mi se svidjao No Prayer.

Kada je Fear izasao slusao sam ga dan - noc i tada sam mislio da je 10 puta bolji od No prayer.

 

Sada vise volim No prayer.

 

Al tad sam bio 7.razred. :bigblue:

  • Upvote 2
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

за онај већи, за Emperor, Immortal, Death, SYL, Testament, Exodus, Nevermore, Candlemass, Pink Floyd, Anaal Nathrakh, Mastodon...

 

Dosadno mi pa da kažem omiljene za ove bendove.

 

Anthems

At the heart of winter

Symbolic

City

Legacy

Bonded by blood

Dreaming neon black

Nightfall

Dark side of the moon

Constellation

Crack the skye

Share this post


Link to post
Share on other sites

Običan je bio 2300, ako se ne varam. Vredi svaki dinar. Najjači utisak na DVD-u mi je definitivno ostavila When the wild wind blows, mogao bih da je gledam svaki dan narednih godinu dana. :rockdevil:

 

U medjuvremenu vidjeh da je u Bugarskoj obican EN Vivo DVD (original, naravno) nekih 15-16 Eura, cini mi se, pa se ponadah da ce i kod nas biti priblizno isto, ali nije. Steel Box verzija kod njih kosta priblizno isto kao i taj kod nas, mozda koji Euro jeftinije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bio je u Rexu tekst o Mejdenima u to doba gde je Nešić uporedio slušanje albuma sa riljanjem njive ašovom, uvek se setim tog poređenja kad naiđu ti momenti :D

 

Da, ali je isto tako rekao da taj album i nije los, samo ga treba konzumirati pomalo, u malim kolicinama, kao bocu najboljeg Malt Scotch viskija. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Divison Bell vam je omiljeni Pink Floyd? :icon_ne:

Ja sam ostao bez teksta. Nikada nisam znao da je ovaj album toliko obožavan ovde, meni bi se jedva našao u prvih deset.

 

Inače, koliko god mi se dopadao ovaj offtopic, evo mala retkost za vas. Zanima me zna li neko od vas priču iza ovog instrumentala. Navodno je izašao na nekoj kompilaciji, kamo sreće da je zalutao na Fear of the dark ili No prayer.

 

http://www.youtube.com/watch?v=stU9Igcbzyc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije los(kakvi los, veoma dobar) Divison Bell, ima stvarno dobrih pesama ali ima neke koje su njah. Dok naprimer Animals i Wish you where here su savrseni od prve do poslednje sekunde, jednom recju klasici za sva vremena. Druga kategorija su Dark Side of the Moon, The Wall i Meddle koji nemaju lose pesme, ali nisu bas savrseni od pocetka do kraja, ali svejedno odlicni albumi. Divison Bell bi mi upao u trecu kategoriju, ali u kojoj bi The Piper at the Gates of Dawn malo prednjacio. Mislim, oni imaju bas jak katalog albuma i klasika da bi nekome se najvise dopao Divison Bell, pa samo to mi je malo cudno. Jedino sto je Divison Bell, album koji se daleko najlake slusa. Ali ponovo dolazimo do one raskrsnice koja se uvek pojavljuje na forumu u ovakim raspravama, a to je da svako ima svoje misljenje. :D Najvaznije je da se Pink Floyd voli i slusa, ostalo su sitnice... Kada bi poredio sa Mejdenima to bi bilo ko kada bi neko rekao da mu je Brave New World(koji je pritom odlican album) najomiljeniji Mejden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...