Jump to content

Iron Maiden


Black Knight

Recommended Posts

Sa mejdenima nema greske, definitivno. Zaista sjajan koncert.

I ja sam "obilazio" setlistu, mada je sve ispalo ocekivano. Krivo mi je sto nisu ubacili jos neku Harris-ovu pesmu sa Senjutsu-a... meni je mozda Clansman najvece iznenadjenje jer je imala idealan tajming, taman da osvezi deo koji je predvidljiv. Senjutsu mi je uzivo zvucao fenomenalno, vec posle 1. pesme sam mogao kuci, koliko me je energetski istrosila 🙂 inace, ta pesma, (bolje reci - kompozicija) mi je u pocetku bila najslabija na albumu, a vremenom mi je postala jedna od drazih u celoj bogatoj diskografiji, mada i dalje ne vezujem za samurajsko doba, vec mi ima srednjovekovnu primesu. Sve vreme drzi paznju, oseca se tenzija i ima epsko - dramske momente.

Publika mi je delovala mozda mlako, sestra i ja smo planirali da budemo iza udarne mase fan pit-a, ali smo ipak lagano dosli blizu ograde, koliko se secam, to ranije nije bilo moguce. Brus ocekivano i nije nesto bio pricljiv, ali bitno da je pevao sasvim korektno, sto je ovde i navedeno - zvuce kao pre 10-ak/15-ak godina. Taman kada ih covek otpise, oni nastave jako.

  • Like 1
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bilo je profi, čak i nama u polu-golubarniku. Može biti neke zamerke na setlistu ali to je cepidlačenje, svako ima neke druge favorite iz bogate diskografije i teško je biti sasvim zadovoljan setlistom, naročito kad se već znala unapred. Meni dovoljno što sam čuo Blood brothers koja mi je u top 3 omiljene Mejden pesme. Gigantska institucija su Mejdeni i sinoć je sve bilo u znaku te činjenice. Svaka im čast na energiji imajući u vidu godine, napor i kilometražu.

Video sam jednog tipa u Metallica majici koji se drao posle koncerta: "drugi najbolji bend na svetu". Mislim da je i on morao biti zadovoljan viđenim. 🙂

  • Like 2
  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je l' vam bilo gadno malo što ima puno ljudi na jednom mestu, onako neki uncanny osećaj u fazonu - sve je u redu, sad mogu opet velike gužve i okupljanja, a duboko u sebi ste tokom pandemije razvili gađenje prema gužvama koje ne želite sebi i drugima da priznate?

  • Upvote 4
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dvogodišnja koncertna suša je okončana nastupom mog omiljenog benda u mom rodnom gradu. Ne samo to, već mi je ovo jubilarni deseti Maiden koncert, i prvi put da ih gledam iz prvog reda fan pita. Sreća je mala reč. O performansu i scenografiji bih mogao da se raspišem, ali prepuštam ostalima. Highlightovi: Sign of the cross, Blood brothers i otvaranje sa tri Senjutsu stvari. :rockdevil:

Pozdrav za metal braću i sestre, bilo je sjajno videti ponovo toliko ljudi. Nisam znao da li ćemo ikada to ponovo doživeti, ali eto, omicron je bio blessing in disguise, već mesecima imamo drastično povoljniju situaciju po pitanju pandemije. Tako da se radujem da se još neko vreme guramo po arenama. Dok ne krene možda neki novi talas. :haha:

  • Like 2
  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za Demona i ostalu opoziciju:

U pravu si, tek sada smo shvatili pravu težinu tvojih riječi. Koncert bez snage i ikakve vrijednosti. Brate, kako si samo bio u pravu. Ne čitajte dalje.

 

Ostali:

Fenomenalan koncertčina. Odličan nastup i svirka, Bruce je skakutao kao momak. More metalaca svih uzrasta. Meni se čini i da se publika prihvatila atmosfere, nije mi delovalo nimalo mlako, bar sa tribina juga.

Za mene su Blood Brothers i Clansman bili posebna poslastica, ravno 4 koncerta lokal grupa + gajba piva.

P.S. Ili sam ja malo posenilio ili je bilo par grešaka svirke kod pjesme Iron Maiden.

 

 

 

  • Like 1
  • Upvote 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Predivan koncert. Toliko najpozitivnijih mogućih utisaka, da mi povratak u "realnost" danas pada baš mučno. Fantastična (upravo mladalačka!) energija članova, euforična publika i neka baš sjajna atmosfera, odlična scenografija - dinamika, koncepti, prelazi, dramatičnost koja drži pažnju bez prekida; a opet, ništa ne bi toliko vredelo bez vanserijskog Brusa kome, eto, kapa dole i duboki naklon - što kaže moja drugarica, "u boljoj je kondiciji od mene"!:mrgreen:

Pa i ta predgrupa mi je nešto dobro legla, ne znam, valjda je vladala neka sveopšta srčanost, uzajamna energija bila na nivou, pa su se potrudili i za ono svirke (kraće nego što sam očekivala) nisu ni smorili, čak ću sigurno još da istražujem, "Lorelai" i još par pesama mi se uvuklo u uho.

(inače, Ghost:wub:, kad smo kod predgrupa)

Srećna sam što su tu, što sviraju i postoje, što nas poštuju i što sam prisustvovala spektaklu. Meni zaista prelepo iskustvo. :rockdevil:

 

  • Like 3
  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve ste već rekli, fantastičan koncert, prepuna arena, sjajna atmosfera uz očekivano horsko pevanje kako refrena tako i samih melodija, matorci praše kao da su na samom vrhuncu karijere, Brusa moram posebno da pohvalim, zaista u ovim godinama nisam očekivao i dalje tako moćan nastup (ali vidi se da mu se davalo lufta, zato pregršt epskih dugih numera sa mnogo više muziciranja.. kad ih već pominjem Sing of the Cross apsolutna pobeda, kako scenski tako i u muzičkom smislu, nevidjeno moćna atmosfera, prezentacija i izvedba!)

Up The Irons /,,/666

ps. zaista bezobrazne cene majica.. ja nisam hteo ni da pridjem da vidim, ortak mi dobacuje 5k.. mrš! (mada iskreno nisam ni imao u planu da uzimam..)

59 minutes ago, Divlji Tigar said:

Iron Maiden su juče održali odličan koncert kao što se i moglo očekivati. Flight of Icarus je bila vrhunac koncerta sa bacačem plamena. 
Koliko god koncert bio savršen ipak nije nadmašio one iz 2009. i 2014. godine. 

Hmm.. za onaj iz 2009 nisam siguran, tu su nedje (u ovom trnutku mi naravno ovaj No.1;)), ali daleko bolji od onog iz 2014-e..

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najdraže odsvirane: "Revelations" i "Flight of Icarus", najprijatnije iznenađenje: prisustvo "Blood brothers" (kako je moćna uživo!), najupečatljivije izvođenje: "Sign of the cross" i "The Clansman".

Edited by Crna_Dama
  • Like 1
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zajebano kad je čovek u godinama pa bi samo najbezdušniji party pooper rekao da pola stvari već sad ne može da otpeva.

Ali svaka njemu čast... Na kraju krajeva nije sve u live show-u stvar preciznosti performansa, nešto je i u svemu ostalom sem toga, celokupnoj produkciji, statusa legendarnosti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...