Jump to content

Funeral Mist


Denethor

Recommended Posts

Sviđa mi se kako je na početku pesme odvrištao ''Aleluja!'' isto kao ova devojčica na 2:13.

 

Zato što imaš bend koji je snimio jedan Salvation, pa čak i Maranathu koja je za nijansu slabija, a onda posle devet godina čekanja izbaci ovo.

 

Da iskoristim kao šlagvort Sarminu konstataciju da su svi Funeral Mist elementi tu. Ajde da vidimo šta je to:

 

Ludački vokal - da. Jedno od Ariochovih najboljih izdanja.

Brutalni rifovi - ne. Album je obično tremolo drljanje unutar jedne oktave.

Inovativnost kompozicije - ne. Sporije pesme su dosadne i vrte jedan isti motiv, dok brže pesme zvuče kao Marduk odsviran u neparnom taktu.

Zarazne melodije - ne. Jedini izuzetak je Hosanna.

Epska pesma od 10+ minuta (Circle of Eyes / Blessed Curse) - ne.

Originalnost - ne. Glavni rif na Shedding Skin je direktno ukraden iz Breathing Wounds, dok Pallor Mortis takođe besramno uzima jedan od glavnih motiva sa Anti-Flesh Nimbus. Ostatak zvuči kao bilo koji švedski BM.

Ritualna atmosfera - ne.

 

Dakle, 1/7.

 

Da je 7/7 ne bi valjalo jer se ponavlja ;)

Uvek mi je čudno kad tako brzo, posle jednog-dva slušanja otpišete album (ili ga dižete u nebesa).

Preslušao sam 5-6 puta, imam par zamerki, ali da ne sitničarim, meni se sve više sviđa.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Svaki rif savršen, pevanje fenomenalno, tekstovi odlični, vidi da je uložio puno vremena da sve legne kako treba, mislim na strukturu pesama i da je mislio i na neke sitne detalje. Ne bi mi trebalo duže od 5 sekundi da prepoznam da je Funeral Mist u pitanju, a opet zvuči drugačije od oba prethodna albuma. Svaki put kad pustim, sluša mi se kao da ga puštam prvi put. Slušam album non-stop i slušaću dok sam živ. Meni dovoljno.

Par sitnica mogu da zamerim, npr. ovo što rekoh gore za sempl, ''rif'' na samom početku je bezveze, bolje da je išo samo bas, prelaz sa Cockatrice na Metamorphosis, onaj ritam traje malo duže, omot mi nije ništa posebno, ali sve je to ništa u odnosu na dobre strane.

Salvation je remek delo2.

  • Upvote 2
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pridružujem se, album čista majstorija, energy booster, skoro svaka pesma sjajna, nekoliko jebeno genijalnih, Mortuus i dalje zvuči kao klinac koji ima chip on his shoulder, kao da tek nekome treba nešto da dokaže, a ovamo se ne može biti više established & accomplished nego što je on. Naklon do poda.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 year later...

One musical outlet of Rostén’s likely to be spared such comparisons is his new project,domjord. A full-length album, “Sporer”, will be released in early 2020, courtesy of Vidfare Productions via Norma Evangelium Diaboli and The Ajna Offensive.
– DomJord is an all-electronic project I’ve been working on for some time now. As everyone knows, certain situations call for certain music and certain moods call for certain tunes; having long searched for this specific type of sound without ever really finding anything even remotely close to what I had in mind, I simply decided to make it myself. The original plan – if there ever was one – was to just keep the music for myself and bring it out whenever this particular void needed filling. However, the musician in me felt otherwise and couldn’t just leave it at that. It had to be released, if not to reach out to a supposed listenership with the same or similar needs then at least to put an end to a chapter and move on.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 1 year later...
On 12/13/2021 at 7:26 PM, oʞɾoƃ said:

Preslušah ponovo Hekatomb posle dosta vremena, da vidim da li će mi se više svideti kad sam otvorenijeg uma, međutim ne, potpuno isti utisak, tako da sam maksimalno neuzbuđen oko novog izdanja.

Kme kme kme

Hekatomb albumcina, nestrpljivo se ceka novi da se preslusa

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Морам да признам да ни на мене овај албум није оставио неки јак утисак. Свака им част на труду али равна линија од почетка до краја као и на албумима пре овог. Не знам да ли могу да скупим 5 песама са свих албума да ми се допадају.
За мене је ово класичан Мардук за сиромашне.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni se uopšte nije svidelo na prvo slušanje, ali me je poslednja pesma toliko kupila da sam morao da mu dam još šansi, i evo posle par dana je kliknuo konačno i sad vozi kako treba. Ni prineti Salvationu, pa ni Maranathi, ali neuporedivo bolji od prethodnika.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Arioch obično pravi duže pauze, pa me je bilo strah da nije napravio album na brzinu, ali pošto Marduk nisu imali turneje verovatno je imao više vremena. Svaka pesma, bilo da je brza ili spora, rastura. Poslednja je jedina koja je nešto slabija (a verovatno i najslabija njegova pesma) i mogla je da bude malo kraća. Kad već nalazim zamerke, u trećoj pesmi na kraju kad samo peva, u pozadini se čuje neki zvuk koji me strašno nervira. U naslovnoj mi se sve čini kako će da krene bas iz "As A Garment" preko onog sporog ritma, a voleo bi i da nađe nekog kreativnijeg bubnjara. Ali zato pevanje, gitare i sve ostalo - vrh! U pesmi Hooks Of Hunger, deo od 1:40 do 2:15 kao da je uzet sa Incursus albuma Eternal Funeral Trance. Pesma ubija na mesto. Mada ne znam ni što je izdvajam kad nije ni bolja ni lošija od ostalih. Sjajan album još jednom.

Edited by Miilos

Share this post


Link to post
Share on other sites

16 hours ago, oʞɾoƃ said:

Bukvalno najbolja pesma na albumu :haha:  In Manus Tuas pt. 2, savršena završnica.

Meni jedina koja nije ništa posebno. Samo je brza. 2-3 (dobra) rifa u krug 9 minuta, može on to i bolje. In Manus Tuas je najbolja pesma, to bez sumnje.

Edited by Miilos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...