Jump to content

Mesto za bubnjare


seba.drum

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • 4 months later...
  • 3 months later...

Бубњар и басиста за неки модернији глем типа Крешдајет, Реклес Лав, Хардкор Суперстар...

Али и старији типа Мотли Кру, Восп...

Ми смо 93.-95.

Београд, Пазова и то.

Никакво искуство потребно.

Ни кита такође, што би се рекло пол небитан

Edited by dvaes
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 months later...

pitanje za sisusa,a i ostale:

 

jftiniji a kvalitetan trigger za bas bubanj?drugar hoce da prodje sto jeftinije a da ipak zna sta je uzeo.u mitrosu ima neka yamaha dt20 za nekih 40tak e,sto moze da plati,ali ne bi ako je krs.ima i roland za duplo vise,sto mu je van budzeta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takav kao što je Yamahin može sam da napravi za 200 din. Roland je već druga priča, profi triger, zato i košta toliko.

 

Mada, ja koristim trigere koje sam sam pravio, stavio sam piezo u bat od pedale i to odlično šljaka. Kladim se i bolje od tih montažnih trigera, jer ovaj moj ne kupi vibracije od drugih bubnjeva i pojačala. Ako ste imalo vešti sa alatom, objasniću vam kako se pravi, jako je jednostavno i veoma jeftino.

 

Čak sam sebi napravio i elektronski bas bubanj, sad ću i neke činele da pravim.

 

DSC06938_A_zpseb7df027.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

aj leba ti okaci kako si ga napravio,dje si nasao djelove i koliko ispada,a do tad,objasni ovako malo laickije zasto mislis da radi bolje od montaznih trigger-a?npr zajebani igraci ako ne koriste axis-ovu varijantu onda furaju vecma ddrum i roland,koji su montazni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Roland i Ddrum Pro (vidim da sad imaju i neke nove) su profesionalni trigeri, zato ih i koriste, ali montažnim trigerima je mana što ih je teško podesiti da rade kako treba. Uglavnom bas bubanj mora da se napuni koječime da bi lepo kupili vibracije, a time smanjuješ feel bubnja, pa onda druge komponente bubnja znaju da okinu triger, recimo udariš doboš malo jače, on stvori vibraciju na bas opni i okine triger, npr. Isto i pojačala mogu da okinu triger, pogotovo od bas gitare. I sve se to dešava jer bas opna krene da vibrira i okine triger. Kod Axis i sličnih trigera (kao to je i ovaj moj) toga nema, jer trigeri nisu na opni, ona može da vibrira koliko hoćeš, trigeru ne smeta ništa. Ja ih koristim godinama i prezadovoljan sam. Par puta mi se desilo da mi se žica odlemila, mislim da je zbog toga što sam koristio deblju žicu, bolje je kad je tanja, a i nisam baš neki majstor kad je lemljenje u pitanju.

 

Kakvu pedalu ima taj drugar i kakve batove?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neka kupi od Iron Cobre ili Sonorov, ima i Stagg-ovih takvih, može i Pearl Quad da prođe, uglavnom je potrebno da ima ravnu udarnu površinu.

 

Ja sam koristio Iron Cobra bat.

 

29515506-260x260-0-0_Tama+Tama+CB90F+Iron+Cobra+Beater+Felt+Face.jpg

 

Treba ti piezo element (ima ih po 100 din. da se kupe, neka uzme sa 2,8 kHz), kabal (bolje tanji, elastičan, ali jak) i ženski džek.

Za slučaj da ne znaš, piezo ovako izgleda:

 

CEB-20D64.jpg

 

Mogu se kupiti ovde: www.kelco.rs (PIEZO-PE2728W odlično radi posao, nek ne uzima one od 4,1 kHz, ja sam se jednom zajebao, na mojim modulima nisu radili, Imam Alesis D4 i Yamahu DTX Press III)

 

Žicu zalemiš na piezo, vidiš gore na slici kako treba, jedna žice ide na manji krug, druga na veći (možda nije loša ideja zaliti kontakte super lepkom, baš kao i na toj slici), a drugi kraj žice ide na džek.

 

Sa bata treba da skineš filc.

 

Fotografija-0001.jpg

 

Sa ovih batova se filc relativno lako skida, ostane malo lepka, ali je njega lako ukloniti. Kontra stranu filca bi trebalo malo izdubiti skalperom da bi tu stao taj zalemljeni deo. Tu ćete se morati malo snaći, gde dođe lemljeni deo, tu bi trebalo izdubiti. I malo treba iseći ovaj crni plastični deo da kabl može da prođe.

 

Fotografija-0005.jpg

 

Posle na taj plastični deo zalepiš piezo super lepkom i na njega zalepiš nazad filc i to je to.

 

Fotografija-0027.jpg

 

Trigeri_zpsca0851b5.jpg

 

Kao što rekoh, desilo mi se par puta da se odlemila žica, ali kontam da je zbog toga što sam debelu žicu lemio, pa sam morao da napravim dosta debeo kontakt, a to se lako lomi.

Edited by Sisus
  • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema na čemu. Kažem ti, jednostavno je, a jeftino. I ako sve uradite kako treba, garantujem da je bolje od montažnih trigera. Ja sam ideju pokupio od nekih Slovenaca i raširio po netu. Svi koji su ih napravili, kunu se u njih. Znam čak i jednog Grka koji ima Axis i ne koristi njihov sistem, već ovo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

@Sisus: Znam, baš sam naleteo na taj oglas :D. I da, vidim da ne prodaje po dva nego po jedan. Meni trebaju ova dva crvena cam-a. A i raspitao sam se u music trade-u, stići će tek za mesec dana ali zato mogu tamo odvojeno da se kupe cam-ovi, što je super. Hvala svakako. Pozdrav ;)

Edited by Radnaskela

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...