Jump to content

Mesto za bubnjare


seba.drum

Recommended Posts

Pazi.. Malo lupas gluposti! Elektronce da li lupis kao svinja ili jakoo slabo. Zvuk dobijes iste jacine i boje. Tako da nije isti osecaj za timpane i dobos, nije cak ni blizu. Sve u svemu. El. su dobri ako hoces da sviras Tehno, turbo folk zabavnjake, narodnjake, itd. Zato sto samo sa njima mozes da namestis dobar bit. bas bubnja , dobosa i svega stalog. Tako sto i bas bubanj. Tu lupas u jedan krug, malo veci od one glupave plocice za hokej. Bukvalno imas procesor na elektroncima. Stoji ti pored bubnja i imas mnogo zvukova. Znaci imas dva dugmeta "gore-dole" i naziv sepla. Ti stiskas a zvuk se menja. I to je bas do ku*rca. Elektronci- NIKAKO.

 

Sto se tice skola. Znam da u Novom Sadu ima skola za udaraljke. Tamo ide Atila iz Demethera. Sviras: Bubanj, Timpane, Marimbu, i nisam siguran da li ima jos nesto. A u Beogradu ima par skola. Znam za Karla, on daje privatne casove. Predaje JAZZ. To ti je samo bubanj. Imas ispite koje placas kao i casove. Naucis ko' majmun, ali kosta.

 

A ako ti mislis tako: "pa klavijature nisu los instrument, mozes da sviras kad hoces, gde hoces..."... Neces nista postici. Mi koji se posvecujemo bubnju vec godinama, veoma su male sanse da uspemo (nemojte pogresno da me shvatite). Mislim mozes ti da imas ozbiljan bend i da uspes u Srbiji. Ali ako planiras da te cuju i dalje, moras da jedes bubanj.

 

***I, mi se svi trudimo da ti pomognemo, a ti nam spominjes, decije komplete, prodavnice igracaka...

 

Ja bih ti predlozio. Ako imas nekog druga koji ima garazu, ili nesto slicno, odneses kod njega bubanj. Sigurno imas nekog ortaka koji ima neku praznu prostoriju. Duplu bas pedalu vezbas kuci (na zid ili sl.), tehniku ruku na gumi. Odes kod njega dva, tri puta nedeljno i vezbas kvalitetno.

 

***JEl bi ko od vas na Exit-u? Mislim poslednje vece.

 

 

 

!!!Uzdravlje!!! pivopije.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

u pravu si bajo, potpuno. icon_redface.gif

 

vi se zaista trudite da mi pomognete, svojski, evo, cak cu i izdvojiti neke od najvecih pomoci koje sam primio, za vjekove koji tek dolaze...

 

- Ne znam sta bih ti rekao na to...

 

- Najbolje bi ti bilo da se manes bubnjeva... prodaj pedalu, palice, diskove, kasete, ploce, zapali metal casopise ako ih imas, i nikad vise ne pomisljaj na muziku!

 

- Kolega, ja ti tu ne mogu pomoci posto nikada nisam svirao na elektroncima, niti se razumem u njih, niti me interesuju.

 

- Ne gine ti ksilofon!

 

interesantno. evotigana.gif

 

bitno dam sa ja neozbiljan, haha... opusteno. biggrin.gif

 

dakle, slazem se da se elektronici mozda malo krs po tom pitanju, da se ne razlikuje snaga udarca i verovatno ima jos pitaj-boga-kakva-sve-ne-ogranicenja, ali o5, za nekoga ko NEMA svoj komplet bubnjeva, ko NEMA ortaka sa praznim prostorijama (?!?! kako to izgleda - ortak zivi u kuci sa 6 soba, a jedna je skroz izolovana i prazna, nema tamo cak ni kutija od piva?! wtf !??!), a da vezbam na zidu je prosto i jednostavno katastrofalna ideja, jer, probalo se i bolje resenje od toga, pa pravi uzasno puno buke. ph34r.gif

 

svakako, na gumi se moze vezbati (yay, that soooo much phun Yo), a noge na podu, i naravno cinele su one nevidljive stvari kroz koje kada zamahnes brzo viknes "kssshhht" ili "cccshhshsh..shsh..sh.."...

 

sve u svemu - cenim pomoc i predloge, ozbiljno, ali prosto nema leba.

hvala vam na vremenu Yo

 

dootzky

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elektronce da li lupis kao svinja ili jakoo slabo. Zvuk dobijes iste jacine i boje.

ovo nije tacno (u opstem slucaju). postoje elektronski bubnjevi koji mogu da "pokupe" 128 nivoa jacine udara i da ih shodno tome reprodukuju. naravno, dinamika moze i da se iskljuci, sto ljudi (metalci icon_smile.gif) koriste, narocito na bas bubnju, da bi noge zvucale ujednaceno...

male radosti elektronike. icon_smile.gificon_smile.gif

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ dootzky

 

Pretpostavljam da je"kssshhht" cajna, a "cccshhshsh..shsh..sh.."... valjda kres icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

Nemoj zaboraviti hajhet i rajd, oni su veoma bitni (bitniji od cajne)! icon_wink.gif

 

Jebes ga, i ja vezbam dosta na gumi (ipak ne mogu 29 sati dnevno da vostim bubanj icon_mrgreen.gif ), a kad skidam neke stvari to radim u sobi na "Air Drum-u"... udaram u vazduhu kao i ti.

 

Nemoj se nervirati, bitno je da imas volje! Verujem da ces, ako bude jos ovako konstruktivnih predloga, ubrzo resiti problem. icon_mrgreen.gif

pivopije.gif

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sviram na ovome:

user posted image

 

Znaci, kao elektronci, samo gore, ili kao obicna guma, samo malo bolje. Smesno je kad covek u istom postu kaze "Elektronci imaju sranje osecaj" i "Vezbaj na gumi", posto elektronci jesu "guma", samo sa senzorom (veoma malim mikrofonom) prikacenim odozdo.

I tako, sto kazu ljudi, vazno je vezbati po necemu, umesto da se samo zali.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E, pa da se i ja uključim u raspravu. KONAČNO ima tema i za nas, “glupe” bubnjare.

Evo nekoliko zanimljivih sajtova:

www.extremedrumming.net – možete pitati Tim Waterson-a ili Hellhammera šta vas interesuje

www.derekroddy.com – sve i svašta (uglavnom extreme metal, ali i tamo ima svađta da se nauči)

www.pearldrum.com – idite na „education” ima zanimljivih stvari, takođe preporučujem I njihov forum

www.drumcanman.com – Tim Waterson

metaltabs.com – idite na forum

www.tigerbill.com

www.drumtips.com – brdo korisnih saveta

 

Trenutno ne mogu da se setim više, poslaću kasnije još, ali i na ovim sajtovima možete naći dosta linkova.

Što se video škola tiče imam Derek Roddy-jevu i Weckl-ovu (A Natural Evolution – mislim da je to treća) I još neke gluposti koje sam skinuo sa neta, ali sam jako lenj da bih bilo šta slao, a i pošta je danas veoma skupa.

Karbonske palice – proizvođači činela ih ne preporučuju. Štediš palice, trošiš činele.

Heel-toe tehnika – kako se niko nije setio Nicko McBrain-a, on je stalno koristi.

Bubanj se može štimovati i po sluhu i po tonu. Postoje i sprave za štimovanje (proverite Tamin sajt), a postoje i ključevi za štimovanje – Evans, oko 1200 din u Mitrosu. Uglavnom svi se slažu oko jednog – nema pravila. Neko voli zategnutije neko labavije, Gornje plastike mogu biti zategnute isto kao i donje, mogu biti zategnutije ili labavije, ne postoje pravila. Uglavnom kada se štimuje veći komplet kreće se od najvećeg timpana prema najmanjem, jer se u suprotnom može desiti da najveći timpan zvuči veoma visoko.

Sve ovo je što sam pokupio na netu.

Što se opreme tiče jedino čime ja mogu da se pohvalim to je Tama Iron Cobra Power Glide, naravno dupla, sve ostalo mi je krš koji nije vredan pomena. Jbg, nema se para.

Neko je spominjao Stagg činele. Moje iskustvo – bežite što dalje od tog đubreta. Kupim kreš regular serije i trajala je oko 2 god. U Mitrosu, gde sam je kupio, kaže mi lik uzmi briliant seriju trajaće duže. I tako kupim ja briliant, koja puče za dva meseca. Odem u Mitros i kažem da ću je zalepiti za izlog i polomiti obe ruku onom ko pokuša da je skine. Njihov odgovor: „Jebiga, uleteo ti loš komad”. Malo je falilo da njemu nešto uleti koliko sam popizdeo. Jebem ti državu.

A, da, zamalo da zaboravim rim-shoot. Nekada ga nisam koristio. Tonac u studiju mi rekao da sviram kao dobošar, a ne kao bubnjar. Sami izvucite pouku. Sada se trudim da ga koristim čak i u blast beatu. Malo je teško, ali isplati se.

Za dečka koji nema gde da svira – nije život banja. Nešto ćeš morati da batališ ili sviranje ili pravi bubanj. Ako imaš para kupiš lepo elektronac i sviraš u stanu. To ne znači da kad se jednog dana preseliš nećeš moći da kupiš pravi bubanj. Ozbiljniji elektronci bi trebalo da imaju module u koje možeš da unosiš midi fajlove. Znači odeš kod drugara koji ima bubanj ili u studio, snimiš udarac pravog bubnja, pretvoriš u midi i uneseš u modul elektronca. Tako ćeš imati koliko-toliko pristojan zvuk. Mnogi bubnjari ovo rade kada trigeruju bubanj.

Nadam se da sam bio od neke pomoći.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

sve u svemu - cenim pomoc i predloge, ozbiljno, ali prosto nema leba.

hvala vam na vremenu Yo

Hej, pozdrav Dule, (ovde eniač icon_mrgreen.gif ) welcome na forum pre svega icon_wink.gif

 

Nisam bubnjar, nisam kompetentan čak ni kada je moj instrument u pitanju, ali hoću da ti kažem da ne odustaješ tek tako.

 

Npr: lik koji je do pre par meseci svirao sa nama Bane(Flush) je imao neki svoj set bubnjeva koji je jeftino kupio u podrumu, ali je pesme ipak dobrim delom skidao tako što je lupao po nogama u svojoj sobi, jedino je imao pedalu kojom je lupao u sto ... Dečko koji od skora sa nama lupa, inače vrlo talentovan takođe čini mi se nema svoj set bubnjeva. Uvek možeš da nabaviš neku zamenu kao ova Fieryeva čuda, verovatno osećaj nije ni blizu, al posle određenog vremena između skakutanja od pravih bubnjeva na probama do tih tvojih plastikanera kući navićićeš se i na tu razliku ...

 

Ja sam davno završio nižu muzičku, a nikada nisam imao klavir.

U davna vremena, neki muzičari (kasnije poznati kompozitori) su vežbali na nacrtanim dirkama i štedeli godinama da bi kupili instrument.

 

Nisam ja niko da ti serem jer nisam ni u sličnoj situaciji, al to je nevažno, probaj baš u svojoj nevolji da nađeš inspiraciju da te pogura ...

 

 

Istina je da su udarači u najtežoj poziciji, ali snalazite se nekako, jbg.

 

 

živeli

pivopije.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yo brotha' E.N.I.A.C.! mhihi.gif

 

rece mi dedo da si me vido' na forum, pitao sam se bas kada ces i naci gde zapravo postujem! biggrin.gif mada je bilo vise nego ocigledno, posto me druge teme i ne doticu toliko....

 

a sto se tice bubnjeva, znas kako - istina je da su sanse izuzetno male za prave bubnjeve da se dogegaju do mene, to prosto nece uspeti, em zahtevaju dosta prostora, em su preglasni, em i oni moraju da se odrzavaju, zaista fanaticno, pa i tako - pa o5 tu curi kesh...

 

da odustanem od bubnjeva? tesko. icon_mrgreen.gif

bas sam pre par meseci hteo da uzmem casove klavira i sve to, malo reda radi, ne toliko da promenim instrument, nego iz revolta, kad vec bubnjeve ne mogu da sviram svaki-dan-po-ceo-dan, onda klavijaturu mogu. ali znas sta je bilo funny? cim sam poceo da sviram levom rukom "akorde" (ili kako vi profesionalci vec to zovete, hehe icon_smile.gif ), a desnom kao melodiju, pojavili su se sledeci side-affect-ovi:

 

1) desna noga je pocela da pratim bas ritam takve nekakve pesme

2) leva noga je radila na kontri svo vreme

3) pre nego sto sam primetio, levom rukom sam poceo da lupam kontru svojoj desnoj nozi, da bi dobio stari-i-tradicionalni "kec", i onda je bilo samo pitanje vremena kada cu poceti desnom rukom da udaram i neku cinelu.

 

prosto, cak i kad odviram nesto kako valja (although i suck, yo icon_mrtav.gif ), mene ritam vuce, energija ka ritmu i brzini, i onda sam izvalio (vau) da prosto nema vajde od forsiranja ili prebacivanja na drugi insturment, kada mi je sada samo bubanj u glavi (pored RAM-a, SC-a, fax-a, hrane, bicikla itd itd. lol)

 

therefore - i won't quit yo! no way nigga!

ali razmisljam ozbiljno o tim elektronicima. verovatno cu u skorije vreme odskakutati do mitrosa ili tako nekih veselih drugara da vidim sta je u ponudi, mozda i probam malo da ih iznabadam, i procenim da li se isplati vezbati na tome.

 

na kraju krajeva, oni verovatno imaju i "line-out" fazon. mislim na el. bubnjeve. i onda to umesto slusalica zabodes u komp (hehehe), buraz zabode dzitru u komp (kao sto vec jeste yo, i sve radi perfektno), i onda nam studio ni ne treba. mozemo da snimamo (!!) pesme u sobi!! hahaaa strasno! icon_smile.gif

 

poz,

odo da doruckujem (11:34h, haha)

dootzky

Share this post


Link to post
Share on other sites

Karbonske palice – proizvođači činela ih ne preporučuju. Štediš palice, trošiš činele.

To je prica za Ahead, a ni tu nije preterano tacna. Karbonske palice su ipak relativno elasticne, a i povrsina nije stravicno tvrda, sasvim lepo hoce da se ulubi od cinele. Ono sto ih razlikuje od drvenih je sto nece da se "mrve" ili "listaju", pa mnogo duze traju. Druga stvar je sto ce mozda lakse da polome cinelu ako udaras nepravilno

 

A, da, zamalo da zaboravim rim-shoot. Nekada ga nisam koristio. Tonac u studiju mi rekao da sviram kao dobošar, a ne kao bubnjar. Sami izvucite pouku. Sada se trudim da ga koristim čak i u blast beatu. Malo je teško, ali isplati se.

Sad ti slusas tonca, je li tonac bubnjar? icon_smile.gif

To sto ljudi ne umeju lepo da ozvuce bubanj, pa moras da bijes po obrucu da bi se nesto culo je problem, a ne pravilo. Kada pogledas malo druge bubnjare, i kada citas po forumima, vecina rimshot koristi samo kada im treba jako naglasen "backbeat" na dobosu, a ne sve vreme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To za karbonske palice sam pročitao u Paiste katalogu činela. Nisam ništa izmislio. A, za rim-shot, nisam rekao da je nepravilno ako ga ne koristiš, ali SAMO na taj način možeš od svog doboša da izvučeš maksimum tonova koji može da proizvede, zato što tako ne vibrira samo plastika nego i ceo doboš. Rim-shot preporučuju i proizvođači bubnjeva. A i mnogo je moćnije kad ga ošamariš celom palicom, a ne samo vrhom.

A to da tonci nemaju pojma si u pravu. I uvek nabede na tebe da ne znaš da sviraš ili da nepravilno sviraš.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A i za to si u pravu. Uvek kazu kako ti je los bubanj ili cinela. bla,bla... A u stvari je problem do njih.. To se vidi. Cim platis nekog profesionalca za mnogo para, odjednom ti i nisu tako losi bubnjevi i cinele... sabani ...

 

 

Sto se tice, tvog komentara Fiery. Do sada sam probao 4 kompleta i nijedan nije imao gumu. Zbog toga nisam znao da noviji modeli imaju gumu gore. Oni koje sam je probao, imali su plastiku gore prekrivenu "necim" sto nije bila sigurno guma...

 

 

No momci, vidimo se moram da se spakujem za Spaniju...

 

 

Uzivajte!!

pivopije.gif

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sviram na ovome:

user posted image

 

Znaci, kao elektronci, samo gore, ili kao obicna guma, samo malo bolje. Smesno je kad covek u istom postu kaze "Elektronci imaju sranje osecaj" i "Vezbaj na gumi", posto elektronci jesu "guma", samo sa senzorom (veoma malim mikrofonom) prikacenim odozdo.

I tako, sto kazu ljudi, vazno je vezbati po necemu, umesto da se samo zali.

Share this post


Link to post
Share on other sites

haha

 

pazi bajo, ta tvoja ideja nije SASVIM blesava, svakako nadmasuje "air drums" fazon, ALI, udarati po tome i zanositi se da je to prava stvar... to prosto NE!

 

parodicno tvom izumu, momci su imali slicne ideje...

pogledaj pa proceni sam...

 

http://blog.kempleton.com/guy/archive/2002/01/15/2.gif

http://www.kenbrashear.com/

 

u svakom slucaju, dobra ti je akcija, pogotovo podrzavam "opciju" za vezbanje duple-bas-pedale. to je kul. ali ovo ostalo... cenim da vise zauzima prosto, izgleda smesno, ne daje ni izbliza zvuk koji tebi zapravo i treba (duuuh), a i cela ta konstrukcija izgleda kao da se se posteno namucio, dok je nisi doterao kako ti odgovara...

 

ekvivalent tome: poredjaj knjige po krevetu, imaces 'em vise prelaza 'em ces lakse i brze montirati celu ... kreaturu, a i mozes da sklonis 'udzbenike' jednom kada zavrsis "probu". lol

 

e zasu.

 

mislim, k33p up tha g00d work and all that dog,

l8r

dootzky

 

p.s. i bas se pitam, KOJI to ljudi kazu:

"sto kazu ljudi, vazno je vezbati po necemu, umesto da se samo zali"

ja to za zivota nisam cuo.. to si ti bajo, nesto pogresno cuo.. icon_smile.gif

prosto .. NE! haha.....

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

u svakom slucaju, dobra ti je akcija, pogotovo podrzavam "opciju" za vezbanje duple-bas-pedale. to je kul. ali ovo ostalo... cenim da vise zauzima prosto, izgleda smesno, ne daje ni izbliza zvuk koji tebi zapravo i treba (duuuh), a i cela ta konstrukcija izgleda kao da se se posteno namucio, dok je nisi doterao kako ti odgovara...

 

no.gif

 

Nikad nisi video padove? Ovako nesto se u radnjama prodaje za solidne pare.

 

Ovo uoste ne deluje sklepano. Odlicno za vezbu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ateisto bajo, sto se mrstis, znas, to ne valja za lice... imaces bore posle.. biggrin.gif

 

budi kul, smor je stalno prkositi nekome Yo

 

izmedju ostalog, to sto se meni ne svidja "sprava", i sto je meni shit, ne znaci da je stvarno shit, i da je stvarno beskorisna. sasvim je realno da ja silno gresim, ali to svakako ne znaci da ti tu sada trebas da prosipas neke face tipa:

icon_mad.gificon_evil.gificon_mrtav.gifmad.gif

 

chill dog, it's all 4 phun, anywayz

 

i zaista, ne izgleda otrcano, ali ja mislim da je to pozitivno, covek zna kako da stedi svoje padove (OMG OMG OMG - nova rec!! vau...) laugh.gif

 

izmedju ostalog, vredi pomenuti da ja i dalje stojim pri svom misljenju - da je cela skalamerija shit, i da je ekvivalent tome gomila knjiga ili zapravo - bilo cega - po cemu moze da se lupa. cak mi se cini iz ovog ugla da mu kontra ne stoji na pravom mestu, vec da je previse napred i previse gore, ali verujem da momak nije stigao to da podesi, jer, bio je PREZAUZET pisanjem nama o tome kako je on vrhovni baja, i kako mora da se pakuje za svoj letovanje u spaniji... vauuu.....

 

biggrin.giflaugh.gifmhihi.gif

 

to se, prosto, ne pise tako, cak i kad neko oce da se kurci, pises nekako duhovito, a ne kao: "e momci, brate, mislim, brate, moram da se pakujem brate za spaniju, znate brate razumes" i sl. evotigana.gif

btw - ovaj smajli -evotigana- je zakon. napus, ali drugarski, sa osmehom na licu

 

pivopije.gif

 

zivi bili, pa da se svi mi vratimo svojim air-drumovima, izmedju ostalog, sjebao sam dobos malo, pa sada moram da mu zategnem membranu! icon_biggrin.gif

zajebani ti nevidljivi bubnjevi.

 

l8r,

doot

Share this post


Link to post
Share on other sites

...SAMO na taj način možeš od svog doboša da izvučeš maksimum tonova koji može da proizvede, zato što tako ne vibrira samo plastika nego i ceo doboš. Rim-shot preporučuju i proizvođači bubnjeva. A i mnogo je moćnije kad ga ošamariš celom palicom, a ne samo vrhom.

Pa zasto onda ne udaras i tomove po obrucima, zasto ne nabudzis i bas pedalu tako da nekako udara i po obrucu? Da li uvek i cinele udaras samo i iskljucivo ramenom palice, a nikada vrhom? Rimshot u potpunosti menja kvalitet i boju zvuka, te predstavlja samo jedan od mogucih nacina da se svira dobos. Svirati samo rimshot na dobosu je ogranicavanje potencijala instrumenta. Zasto onda ne bi udarao nekako istovremeno i po donjoj kozi, da mu se bas najebes keve?

Inace, citav dobos vibrira gde god da ga udaris, jer se vibracije (logicno) prenose, samo se menja vrsta i snaga vibracija. Ah da, uz sve to, u situacijama kada sama muzika nije dovoljno dinamicna, zvuk koji proizvodi rimshot ne da ne doprinosi, nego strasno iritira.1

 

Sto se tice "preporuke proizvodjaca", sta, pise im na sajtu i na samim bubnjevima "udarajte po obrucu"? A opet, necu da slusam proizvodjace bubnjeva, slusacu same bubnjare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobra je ova sprava i sve, samo mi se cini da se ne vezba na njoj. Nije uopste otrcana...ili covek koristi "Air Sticks"! icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

pivopije.gif

Slika je iz vremena kad je jos bila prilicno nova, mada ni sada ne izgleda mnogo otrcanije. Ova guma gore je veoma izdrzljiva, stvarno ne znam sta bi trebalo da joj radim da bi se sjebala.

 

 

dootzky, izbegavam ovo da govorim, ali ti si retard.

 

pazi bajo, ta tvoja ideja nije SASVIM blesava, svakako nadmasuje "air drums" fazon, ALI, udarati po tome i zanositi se da je to prava stvar... to prosto NE!

Gde pise da je prava stvar? Ne umes da citas? Hajde probaj ponovo, pa mi javi ako ti neko slovo bude predstavljalo problem.

 

parodicno tvom izumu, momci su imali slicne ideje...

pogledaj pa proceni sam...

 

http://blog.kempleton.com/guy/archive/2002/01/15/2.gif

http://www.kenbrashear.com/

1. Ovo nije moj izum. Rec je o kopiji Remo "pad seta":

http://images.misupply.com/products/original/Remo/rppsg.jpg

2. Slike koje ti prikazujes su relativno uobicajeni "drum can" setovi, koji se prave tako da proizvedu neki artikulisan zvuk, za razliku od padova za vezbu kakve ja imam.

 

u svakom slucaju, dobra ti je akcija, pogotovo podrzavam "opciju" za vezbanje duple-bas-pedale. to je kul. ali ovo ostalo... cenim da vise zauzima prosto, izgleda smesno, ne daje ni izbliza zvuk koji tebi zapravo i treba (duuuh), a i cela ta konstrukcija izgleda kao da se se posteno namucio, dok je nisi doterao kako ti odgovara...

Zauzima jedno dva puta manje prostora od bubnjeva, a pravi deset do pedeset puta manje buke. Kao sto si mogao da primetis, neki od nas zive u stanovima.

Izgleda smesno.

Zvuk me ne zanima, i ne sluzi da proizvodi zvuk, vec upravo suprotno tome.

Kupio sam tu "spravu", nisam je sam pravio.

 

ekvivalent tome: poredjaj knjige po krevetu, imaces 'em vise prelaza 'em ces lakse i brze montirati celu ... kreaturu, a i mozes da sklonis 'udzbenike' jednom kada zavrsis "probu". lol

Ne treba mi vise "prelaza", vec onoliko koliko imam i u studiju. Knjige ne pruzaju osecaj (odskok) slican bubnju, ne mogu se postaviti u polozaj iole slican bubnju, i ne mogu da izdrze previse udaraca, a i sve vreme ce "bezati" po krevetu.

 

p.s. i bas se pitam, KOJI to ljudi kazu:

"sto kazu ljudi, vazno je vezbati po necemu, umesto da se samo zali"

ja to za zivota nisam cuo.. to si ti bajo, nesto pogresno cuo.. 

prosto .. NE! haha.....

Ponovo, ocigledno ti citanje ne ide od ruke. Hajde malo ponovo prodji po porukama koje su odgovor na zalbe za nedostatak adekvatnog prostora za vezbu, i opet, tu sam da pomognem kod tezih slova i duzih reci.

 

izmedju ostalog, vredi pomenuti da ja i dalje stojim pri svom misljenju - da je cela skalamerija shit, i da je ekvivalent tome gomila knjiga ili zapravo - bilo cega - po cemu moze da se lupa. cak mi se cini iz ovog ugla da mu kontra ne stoji na pravom mestu, vec da je previse napred i previse gore, ali verujem da momak nije stigao to da podesi, jer, bio je PREZAUZET pisanjem nama o tome kako je on vrhovni baja, i kako mora da se pakuje za svoj letovanje u spaniji... vauuu.....

Uvek ti ostaje da sviras svoje "vazduzne bubnjeve" i da se zalis na nedostatak prostora.

Kontra jeste u losem polozaju i ne moze bolje da se postavi, da sam ja pravio spravu to bih svakako bolje resio. Ali taj mi polozaj vise ne pravi probleme, posto sam poceo da sviram kontru levom rukom, pa ne moram da ukrstam ruke i onda nema sudaranja.

Ne idem ni na kakvo letovanje, a zasto je seba.drum samo kopirao moj post bez ikakvog dodatnog teksta, ili oznake citata, nije mi jasno.

I jos malo sto se tice "drum pad setova":

- Kao sto si mogao primetiti, proizvodi ih Remo, u nekoliko razlicitih varijanti.

- Cak postoji poseban set pravljen za Thomasa Langa (ako ne znas ko je T. L, raspitaj se):

http://www.artport.at/sticktrix/images/practice_02_72.jpg

- Alan Mclean je napravio verovatno najbolji "practice kit" na trzistu:

http://members.westnet.com.au/web/drums/Practice.html

Sem slika samog seta, na stranici ces naci i objasnjenje za sta zapravo sluze takve "skalamerije", te ti mozda nesto i bude jasnije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ti si bas kreten koji samo voli da se pravi pametan. Uhvatis se za jednu stvar i seres li seres. Ja nisam rekao da ti ne smes da udaras bez rim-shota. Sto se mene tice mozes da udaras i glavom, zaboli me. Mogu da se kladim da nemas pojma da sviras, nego samo seres. Idi na bilo koji sajt pa ces videti da svuda lepo pise da dobos najbolji zvuk daje sa rim-shotom. A ne znam sa kakvim se bubnjarima ti druzis, ali one koje ja znam itekako koriste rim-shot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

haha! tako je! bravo grofe, slazem se u potpunosti sa tobom, lik je totalni kremboloid, samo ide i kenja!

 

a evo, iz solidarnosti a i licne vandete, pusti MENE da ga smrvim, samo MALO!!

haha

 

izmedju ostalog - samo da se zna - i ja koristim rim shot, a to sto nas drugar fiery voli da kenja, to je njegov mali patoloski psihijatrijski slucaj.

 

dakle, LET ME TRY MINE!!

 

ide MALO veci post sada...

Edited by dootzky

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...