Jump to content

Anima


Recommended Posts

No, dok ovo pišem, preslušavam Spasenje verovatno po 20.put! Zaista izuzeztno sočinjenije! :rockdevil:

 

Kao neko ko više-manje slabije prati domaću prog metal scenu (a više stranu), i ne čudi me što nisam ranije čuo za ANIMU. Bogca mu, mogu reći da su sačinili ploču koje se ne bi postideo i po koji major strani prog bend. Na prvom mestu me raduje činjenica što momčad i devojče iza imena Anima nisu upali u česti zamku bezobraznog i besomučnog copy-pastovanja postojećih muzičkih šablona, do kojeg ponekad dolazi i nesvesno, verujem. Naprotiv, muziku Anime ne bih okarakterisao kao još jednu blatantnu kopiju ovoga ili onoga (a svi znamo koji bendovi slove za očeve i majke u svetlu prog rocka-metala), već bih istakao da su dobro naučili svoje slušalačko-muzičke lekcije i stvorili jedno muzičko delo koje je, uglavnom, proizvod njihove vizije a ne tuđe. Nadam se da sam bio bar malkice jasan   :icon_ne:   

 

Takođe, posebice bi se zahvalio i poklonio prelepim višeglasjima u pojedinim refrenima (uz pratnju ženskog vokala, dakako) i gitarskim deonicama koje su odrađene pošteno, bez preterivanja i/ili nekontrolisanog rasipanja sviralačkog "znanja". Uglavnom, stiče se utisak da se radi o konceptualnom albumu, koji, bar za mene, uspeva na svim nivoima, počevši od odličnih tekstova, pa sve do prelepih melodičnih delova koji staju rame uz rame uz velikane prog scene. Namerno izbegavam bilo kakvu referencu, mislim da pažljivom slušalačkom uhu neće promaći ti delovi. Takođe, za svaku pohvalu su tekstovi na materinjskeme jeziku, koji čuči ovakvoj mjuzi samo tako.

 

 

 

Sve u svemu, za prvenac, ovo je odlično. Strog kakav jesam, daću Spasenju "samo" 4+.  Pogodak u metu. Nastavite u istom, ako ne i boljem stilu!

 

 

 

Cheerz!   :pivopije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pozdrav momcima iz Anime. Mislim da je Jovan Cvijić rekao ono što je trebalo reći. Prava je šteta što ovo nije niko htjeo da izda. Ukoliko budete radili neki samizdat, računajte jedan disk za mene. Valjda će se ukazati nekada prilika da dođete i u Banjaluku svirati. Eh, da... Ubacio sam album i u bazu muzike mog radija. Od petka će se već pjesme vrtjeti na radiju. Nisam sinoć uspjeo skinuti album na vrijeme pa sam prije kreirao listu nego što se album skinuo. Pozdrav i samo tako nastavite.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...
  • 5 months later...
  • 2 weeks later...
  • 8 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...