Jump to content

Nightwish


Recommended Posts

 

Ovo je skroz logicno, dobro je pa nekog nije mrzilo da se bakce... Ali, to je boljka skoro svih dobrih bendova, razlika je samo u tome da li novi materijal uopste mozes da slusas, ili naprosto ne mozes :)

Edited by Elderane

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fanovi: "Hocemo stari nightwish!!!" - Tuomas iskopira stare pesme i odradi na moderniji nacin = Nama je sranje

Fanovi: "Hocemo nesto novo, necemo plagijate" - Tuomas odradi Imaginaerum = Nama ovo ne lici na Nighwish ...

 

Ja kao muzicar apsolutno razumem Tuomasa kako razmislja trenutno. Ne mozes nakon toliko godina da iznedris nesto toliko novo a opet da zvuci kao stari nightwish. Ovo je realno priblizno hibridno. Normalno je da ces da poslusas sa vremena na vreme stare te radove i pokusas da odradis zarad fanova. Ali kurca baba vecerala. Dolazimo do cinjenice da nikome ne treba udovoljavati, vec svirati samo za sebe pa kome se svidi, svidi se.

  • Upvote 3
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Strašno...Nightwish koji zvuči kao Nightwish...užas blagi. Pa ja da se vodim tom logikom prilično sam siguran da nikada ne bih slušao ni pesmicu od recimo AC DC, Motley Crue, Motorhead itd itd ...

Što se mene tiče, samo što više ovakvih melodija na novom albumu i pun pogodak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ko kaze da je strasno? Ja svakako jedva cekam album, i na osnovu ove tri pjesme sam siguran da ce da mi se svidi. Ali, to "Nightwish zvuci kao Nightwish" nije bas korektno, jer je bilo vremena kada su i bili dosledni sami sebi, i nisu plagirali sami sebe u isto vrijeme. Ali, kao sto rekoh, nisu oni mlad bend koji odgovara vecinom sam sebi, ko zna koliko ljudi trenutno hrane, tako da nema tu vise zajebancije. Ali, bezveze je negirati, kad cujes nesto ocigledno. Ja sam poslednji Rhapsody (bez Turillija) jedva uspio da preslusam, iako su mi jedan od omiljenih bendova, jer su lose isplagirali sami sebe i poceli da zvuce smijesno.

I neces valjda ozbiljno porediti Nightwish sa Motorhedom i Motli Kruom ? :)

Edited by Elderane

Share this post


Link to post
Share on other sites

nije niko ni rekao da si ti rekao da je strasno, ali moze se reci da ovaj na yt-u sto je okacio jeste; rekao je da je razocaran, toliko da se cak iscimao se da izmontira ceo video...

bilo bi bolje da su originalniji ali sta je tu je. bar zvuce sveze sa novim vokalima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bobo, ko što Čarli reče nije se ovo odnosilo na tebe već na ovog paćenika što je kačio ovo na YT. A najmanje negiram činjenicu da ima gomile starijih NW melodija u ovim pesmama, ali meni je to zapravo pozitivna stvar. Nisam poređivao NW sa ova dva benda nikako po pitanju veličine, već su mi prvi pali napamet kao bendovi koji su stalno ponavljali sebe bukvalno na svakom albumu, a to nije uopšte smetalo ni njima a ni fanovima, ne razumem zašto bi kod NW bilo drugačije? Pa eto, i taj Rhapsody može biti sinonim za self plagijat, Turilli je vrteo par skalica kroz 10 albuma, ali nisam nešto primetio da se fanovi bune, ali eto i mnogo veći od njih i NW to rade tako da ne vidim problem u tome.

Idealno bi bilo kada bi mogli da izbace nešto novo, sa minimum starih elemenata i jednostavno razbiju albumom, nije da nemaju mogućnosti i kreativnosti za tako nešto, ali ako već ne mogu/neće/ne žele, onda mi je puno bolje da se drže svojih melodija u novim aranžmanima nego da experimentišu sa nečim i izbace kršinu od albuma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...